Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Екс-капітан «Ворскли» став головним тренером своєї команди

Екс-капітан «Ворскли» став головним тренером своєї команди

Арменд Даллку, екс-захисник «Ворскли», який зіграв за полтавців найбільшу кількість матчів, працює головним тренером косовської «Пріштіни». Його асистент ― Дебатік Цуррі, а в нападі грає Ахмед Янузі.

Автор — Євген Бриж
17 января 2020, 16:30
8
Екс-капітан «Ворскли» став головним тренером своєї команди

Арменд Даллку, екс-захисник "Ворскли", який зіграв за полтавців найбільшу кількість матчів, працює головним тренером косовської "Пріштіни". Його асистент ― Дебатік Цуррі, а в нападі грає Ахмед Янузі.

Із вересня 2019-го року Арменд Даллку є головним тренером столичної команди "Пріштіна". На цю посаду його призначили 21 вересня після відставки попереднього тренера Бюлбюл Соколі. Цей спеціаліст очолив "Пріштіну" в тому ж місяці, однак через потребу хірургічного втручання, як повідомили на офіційному сайті клубу, сторони розірвали угоду.

З тих пір Даллку провів 14 ігор на чолі "Пріштіни". Здобув дев'ять перемог, тричі зіграв унічию та двічі програв ― командам "Балкані" та "Феронікелі". Із цими суперниками команді зі столиці належить сперечатися за перші сходинки в таблиці чемпіонату Косова. Після 17 ігор команда Даллку четверта, таблицю очолює "Балкані", а титул чемпіона захищає "Феронікелі".

Асистентом Даллку в косовській команді працює ще один колишній захисник "Ворскли" Дебатік Цуррі, який також в Україні грав за "Говерлу" та "Севастополь". А найкращим бомбардиром у команді нині є екс-форвард полтавців Ахмед Янузі, якому зараз 31 рік.

Перед "Пріштіною", яка є найтитулованішим клубом Косова, стоїть завдання здобути чемпіонство. Утім, востаннє команда тріумфувала у сезоні 2012/13. Після того косовський клуб був другим (сім очок до переможця ФК "Вучитрін"), у 14/15 посів третє місце, 15/16 ― восьме, а потім три чемпіонати поспіль опинявся на другій позиції. У 16/17 роках, уже коли Даллку перейшов до команди після 11 років у "Ворсклі", його на два очки випередила "Трепча'89", наступного сезону на три пункти ― "Дріта", а в минулому чемпіонаті ― на п'ять балів "Феронікелі".

Сам Даллку про ці невдачі казав так: "Коли я повернувся з України в Косово в 2016 році, я не був налаштований продовжувати грати у футбол. Однак я прийняв рішення допомогти клубу повернути титул чемпіона після кількох років його відсутності. Ми не досягли цього в перший рік. Ми спробували і на другий рік, теж невдало. Ми також пробували здобути титул на третій рік і втратили його в останній грі. І для мене особисто це було великою перешкодою в моїй кар’єрі".

Торік у липні Даллку завершив кар'єру гравця. Останнім матчем з понад 535 офіційних стала для нього гра Ліги Європи проти "Сент-Джозефс" (Гібралтар) на початку липня, де косовари програли 0:2, не пройшли далі, а Даллку заробив вилучення.

До 2016 року Даллку виступав за полтавську "Ворсклу" протягом 11 сезонів. Першу гру він провів 7 серпня 2005 року в Одесі, де "Ворскла" під керівництвом Віктора Носова обіграла "Чорноморець" 2:1, а Даллку відіграв 90 хвилин. Останню ― 15 травня 2016-го, майже через 11 років. У ній "Ворскла" під орудою Василя Сачка вдома програла "Олександрії" 0:1, Даллку знову відіграв 90 хвилин.

За час виступів у Полтаві футболіст виходив на поле у 327 іграх у різних турнірах. Протягом 11 років в Полтаві футболіст жодного разу не грав менше 26 матчів за сезон. Даллку відзначився вісьмома голами, заробив чотири вилучення. В останні роки був капітаном команди. З "Ворсклою" завоював Кубок України, з "Ворскли" викликався до національної збірної Албанії, за яку провів 64 гри.

Дебатік Цуррі виступав за "Ворсклу" у 2005-10 роках і має 148 ігор у чемпіонаті, титул володаря Кубка України, учасника Ліги Європи та гравця збірної Албанії. Як і Янузі, який грав у Полтаві протягом 2007-15 і провів 170 ігор у чемпіонаті.

У перших числах січня "Пріштіна" вийшла з відпустки і під орудою Даллку розпочала підготовку до нового сезону. Зараз команда тренується вдома, а потім вирушить на збори до турецької Анталії. Серед запланованих товариських ігор значиться зустріч із ковалівським "Колосом" 26 січня.

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты