Tribuna/Хоккей/Блоги/Європейський хокей/Росію поставили на місце, а Канада у фіналі

Росію поставили на місце, а Канада у фіналі

Найочікуваніше протистояння молодіжного хокею не виправдало сподівань

Автор — khoma
5 января 2021, 04:34
1
Росію поставили на місце, а Канада у фіналі

Початок поєдинку у виконанні господарів вийшов надпотужний. Вже на 59 секунді Алекс Ньюхук вивів свою команду вперед. Причому для того аби зафіксувати взяття воріт, арбітрам довелося дивитися відеоповтор. У динаміці дійсно здалося, що шайба влучила у каркас воріт. До речі, шайба канадця стала на даний момент найшвидшою на чемпіонаті.

Потужний старт є візитівкою цією канадської молодіжки. За шість зіграних матчів тричі команда закидала у перші дві хвилини та ще двічі у перші п’ять хвилин. На цей факт Ігор Ларіонов повинен був вказати своїм хокеїстам. Можливо так і було, але з установкою росіяни не впоралися. Домінування господарів продовжилося до середини періоду і увінчалося другим взяттям воріт.

А ще за дві хвилини на лавку штрафників за гру високо піднятою ключкою відправився капітан збірної Росії Васілій Подколзін. Чотири хвилин більшості господарі реалізували без проблем.

Загалом за перший період кинулися взнаки проблеми росіян в атаці. Не дарма у ТОП-30 найкращих бомбардирів турніру лише два підопічних Ігоря Ларіонова. Та й вони не особливо вели за собою партнерів. Не врятував у потрібний момент надія російського голкіперського цеху Ярослав Аскаров, вибраний «Нешвіллом» на цьогорічному драфті під високим, як для воротаря, 11-м номером. Півфінал він провів мляво, а його постійна втрата ключки може взагалі стати основою до нових хокейних мемів. Канадський візаві Аскарова - Девон Леві навпаки грав бездоганно, що дозволяла партнерам впевненіше йти вперед.

На початку другого періоду канадці зуміли закинути четверту шайбу.

До середини другого періоду суперник завдав усього 11 кидків по воротам Леві. Змінити хід поєдинку могло вилучення Коннора МакМайкла. Ось тут вперше росіяни, що називається, увімкнулися. Вони закрили господарів у їх зоні і завдали 6 кидків. Потужна атака завершилася взяттям воріт у виконанні Абрамова. Невже нас чекає традиційний для цих протистоянь камбек одного із суперників???

Ні! Тренер «кленових» Андре Туріньї взяв челендж і судді помітили у росіян офсайд при вході у зону.

І ось тут особисто я очікую диких коментарів від представників російської сторони. Перед матчем усі вони в один голос звертали увагу на те, що матч обслуговуватиме канадська бригада суддів, про їх професіоналізм, і т.д. Чого бажали, те і сталося. Хоча положення поза грою дійсно було, але комусь потрібен тільки привід. Ніхто навіть не звертатиме уваги на рахунок, а тоді, нагадаю, Росія горіла 0:4.

Свою більшість після відміни голу Подколзін і компанія відверто догравали – ні гостроти, ні кидків. Натомість згадати про «судєйський беспредєл» привід у них був майже через хвилину. Пощастило, що Ділан Козенс не реалізував штрафний кидок, а то було б.

Заключна двадцятихвилинка запам’яталася п’ятою закинутою шайбою. Найкращий бомбардир Ділан Козенс канадців реабілітувався за нереалізований булліт і відправив шайбу у порожні ворота, додавши собі у скарбничку ще один заліковий бал.

P.S. Перед початком турніру російська сторона дуже нахваляла своїх хокеїстів. Особливо після перемоги молодіжки на Кубку Карьяли – одного із етапів Євротуру. Тоді керівництво російської збірної вирішило цілеспрямовано в рамках підготовки до МЧС відправити саме молодіжну збірну на чолі з Ларіоновим, щоб дати команді додаткову можливість підготуватися. Вони турнір виграли, граючи з більш досвідченішими хокеїстами. Але після того тріумфу їм майже одразу повісили золоті медалі чемпіонату світу на шию, мовляв ми переграли національні збірні Чехії, Швеції та Фінляндії, що нам та молодіжка Канади. Тим паче без ігрової практики. А у нас багато хокеїстів грають у КХЛ.

Є таке прислів’я: «Не кажи ГОП, поки...»

Другие посты блога

«Клубу 334» - 35 років
23 января 2022, 01:41
Ягр знову закидає
27 декабря 2021, 23:40
Чеська машина ЯГуаР
20 марта 2021, 11:09
1
Ягр знову забиває!
31 января 2021, 13:03
2
Все посты