Tribuna/Хоккей/Блоги/Європейський хокей/На старт, увага, ма…хач!

На старт, увага, ма…хач!

Матч-відкриття чеської Екстраліги подарував уболівальникам велику кількість позитивних емоцій

Автор — khoma
15 сентября 2019, 00:53
3
На старт, увага, ма…хач!

Для вишуканого гурмана хокею перший матч нового сезону у Чехії став чудовим подарунком. Тринадцять закинутих шайб, безліч силових прийомів, бійки та дискваліфікації. Що ще потрібно у зустрічі, яка дає старт усьому чемпіонату?

Пражська "Спарта" та "Шкода" із міста Пльзень у цьому році націлені на високі місця. Про це свідчить робота на трансферному ринку обох колективів. Спартанці, які востаннє вигравали титул чемпіонів країни у далекому 2007-му, поповнили свій складу міжсезонні Мареком Квапілом, який має досвід виступів у КХЛ. Крім того команду німця Уве Круппа поповнили Мартін Дочекала із "Комети" та Владімір Ружичка-молодший із "Хомутова". "Індіанці", у свою чергу, підсилились кращим снайпером чемпіонату Чехії-2018 Томашем Мертлом, хоча втратили одного із лідерів Яна Коваржа (відправився у швейцарський "Цюг"). Незважаючи на це, "червоношкірі" націлені тільки на перемогу в першості.

Матч розпочався без розвідки. "Спарта", як і подобає господарям, з перших хвилин взяли ситуацію у свої руки. Доволі швидко їх старання були перетворені на закинуту шайбу. Михал Репік вдало зіграв на п’ятаку, переправивши каучуковий диск у ворота Домініка Фродла. "Перша кров" у вигляді пропущеного голу настільки розлютила гостей, що до кінця періоду закидали тільки вони. Причому, зробили це тричі. Особливо старанними були Мілан Гулаш та вищезгаданий новачок Мертл. Перший відзначився голом та передачею, а другий двічі асистував партнерам.

Старт другого періоду все перевернув з ніг на голову. За першу хвилину другої третини зустрічі "Спарта" зуміла зрівняти рахунок. Лише сімнадцять секунд знадобилося празьким хокеїстам аби відновити рівновагу.

Після цього сам хокей відійшов на другий план. На авансцену вийшли емоції, грубість та бійки. На двох команди заробили 85 (!) штрафних хвилин за двадцять відведених на гру.

Першими з’ясувати стосунки вирішили спартанець Форман та плзенець Кантнер.

Але це виявилися лише квіточки. За пару хвилин градус матчу зріс ще більше. Після зупинки гри молодий "індіанець" Міхал Хоудек врізався у Марека Квапіла. Це спричинило масову бійку, головним протистоянням якого стала дуель Хоудека проти Яна Піскачека.

Юний тавгай із Плзеня, для якого це була перша зустріч на дорослому рівні, довів свою перевагу в кулачному поєдинку і … відправився відпочивати до закінчення поєдинку. Разом із парою хуліганів штраф отримали ще по три гравці з кожної команди.  Добре, що у чехів лави для штрафників довгі, а то б довелось стоячи відбувати покарання.  

Після двох хвилин проведених у форматі 4 на 4, "Спарта" отримала чисельну більшість,яку вдало реалізував Як Косталек – 4:3. Згодом господарі закинули вп’яте і пішли на другу перерву з перевагою у дві шайби.

На старті третього періоду господарі закидають шосту шайбу і здавалося знімають питання про переможця. Однак учасник Ліги чемпіонів знаходить у собі сили перевести гру в овертайм.

Додаткова п’ятихвилинка виявилася фартовою для празьких хокеїстів. Ян Косталек приніс перемогу своїй команді підбивши підсумок під першим матчем чемпіонату, який дав чудовий старт новому сезону.

Після гри виявилося, що обидва гравці "Спарти" Квапіл та Піскачек опинилися у лікарні. І якщо у другого травма виявилася незначною, то новачка пражан на льоду ми не побачимо більше двох місяців. Сам винуватець бійки 19-річний Хоудек отримав два матчі дискваліфікації. Молода кров, а що поробиш?

Другие посты блога

«Клубу 334» - 35 років
23 января 2022, 01:41
Ягр знову закидає
27 декабря 2021, 23:40
Чеська машина ЯГуаР
20 марта 2021, 11:09
1
Ягр знову забиває!
31 января 2021, 13:03
2
Все посты