Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол у Європі/Якби Ліга Чемпіонів була завтра: «Мілан» - «Атлетико»

Якби Ліга Чемпіонів була завтра: «Мілан» - «Атлетико»

Міркування щодо матчу «Мілан» - «Атлетико»

8 февраля 2014, 21:32
2

Поєдинок між "Міланом" та "Атлетико" Мадридом у 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів можна охарактеризувати як матч між «командою-іменем» та «командою-колективом». Зважаючи на останні результати команд та їх гру, очевидним фаворитом у цій парі є саме іспанська команда.

Склади команд

«Мілан». Плюсом і водночас мінусом команди є її нападник Маріо Балотеллі. Він може як власноруч врятувати матч для «россонері», так і поховати, отримавши червону картку і залишивши поле. «Мілан» у цьому сезоні грає, сподіваючись на пенальті, яке на 90-й хвилині пробиває Балотеллі і приносить своїй команді три очки.

У команді підібрані хороші гравці. Під нападником грає володар золотого м’яча 2007 року Кака, вінгери — Робіньо, Бірса. Кейсуке Хонда, який взимку поповнив склад італійської команди, у Лізі Чемпіонів не помічник, адже був заграний за ЦСКА у цьому турнірі. Більш-менш вимальовується основний склад, на який покладатиметься новий головний тренер «Мілана» Кларенс Зеедорф. Перехід Майкла Ессьена на «Сан-Сіро», явно посилить опорну зону півзахисту італійської команди, але і він буде помічником лише у внутрішньому чемпіонаті. 

«Атлетико». Мадридська команда має збалансований і награний склад. Четвірка захисників — це найкращий захист іспанського чемпіонату. Тібо Куртуа, якого «матрацники» взяли в оренду у «Челсі», дуже вдало керує оборонцями команди Дієго Сімеоне. Пара форвардів: Коста та Вілья мають на двох 28 забитих м’ячів. З них 19 голів забив бразилець, і це всього на 2 влучні постріли менше, ніж у Кріштіану Роналду.   

Хоч гучних імен у команді Дієго Сімеоне менше, ніж у «россонері», як команда вони виглядають набагато краще. Не даремно на початку я написав, що це матч між «командою-іменем» і «командою-колективом».

Мінуси та перспективи команд

«Мілан». Найголовніший мінус команди — це гра, яка у «россонері» ніяк не йде. Можливо, щось зміниться з приходом нового головного тренера, але навряд це відбудеться до матчу з «Атлетико» Мадридом. І як я вже зазначав, поки невідомо куди віднести Маріо Балотеллі — до плюсів чи мінусів.

Але, якщо «Мілану», як то кажуть, весь час "перло", то ця "пруха" може продовжитись. Команда Кларенса Зеедорфа може вдало відсидіти увесь матч в обороні, а на 90-й хвилині заробити пенальті і перемогти з мінімальним рахунком. Тільки не слід забувати, що це вже не груповий етап, і очки за перемогу не пишуться. У будь-якому випадку треба буде доводити свою профпридатність на «Вісенте Кальдероні», а там буде значно складніше, ніж на рідному «Сан-Сіро».

«Атлетико». Як таких мінусів у команді з Мадриду не спостерігається. Але злий жарт із командою Дієго Сімеоне може зіграти ситуація у чемпіонаті Іспанії. Команда веде відверту боротьбу за чемпіонство у цьому сезоні, і тому аргентинському наставнику «матрацників» доведеться чітко визначитись із пріоритетами. Лава запасних «Атлетико» явно менша, ніж у «Реала» і «Барселони», через те втома, яку накладатиме на гравців Ліга Чемпіонів може завадити чемпіонським амбіціям команди з Мадриду.

Але гра, яку демонструє команда, дозволяє називати її фаворитом у протистоянні з «Міланом». Тренер, який вже два з половиною роки працює з мадридцями, поставив чітку гру, яка приносить результати. Цього поки не можна сказати про «Мілан», головний тренер яких провів на чолі нової команди всього два матчі.

Як висновок. Матч на «Сан-Сіро» обіцяє бути цікавим. «Мілан», який вилетів з Кубку Італії, а у чемпіонаті має примарні шанси навіть на потрапляння у Лігу Європи, може кинути всі свої сили на Лігу Чемпіонів. По-перше заради престижу, а по-друге — це їх єдиний шанс на найпрестижніший клубний турнір у наступному сезоні, який італійці не пропускали з 1999 року.

Команда ж Дієго Сімеоне зараз на ходу. І не скористатись тим, що «Мілан» нині розібраний, і не вийти до наступного етапу Ліги Чемпіонів можна буде розцінювати як провал «матрацників». Хотілося б, щоб у цій парі інтрига протрималась до другого поєдинку, і переможець був визначений не у першому матчі, а у матчі на «Вісенте Кальдероні».

Примітка: Матеріал був написаний ще у січні місяці.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов