Tribuna/Футбол/Блоги/Єврофутбол/Синхронні перемоги манчестерських грандів та інші матчі 18-го туру АПЛ

Синхронні перемоги манчестерських грандів та інші матчі 18-го туру АПЛ

Юнайтед перемагає в грі з Ньюкаслом на Олд Траффорд. Сіті бере гору у зустрічі з Вест Бромвічем на Готорні. Сток Сіті долає Евертон на виїзді. Ренімація Ліверпуля. Кембек Халла в матчі з Сандерлендом на Стадіоні Світла. Та інші матчі в Boxing Day.

Блог — Єврофутбол
26 декабря 2014, 21:55
5

Boxing Day

Якщо перемоги Манчестер Юнайдет та Манчестер Сіті, вдома та на виїзді відповідно, не стали для когось несподіванкою, то домашня поразка Евертона в грі зі Стоком стала сенсацією або, як мінімум, несподіванкою.

Все ж таки команда Роберто Мартінеса вийшла з групи в Лізі Європи, а фітболісти Марка Х'юза лиш стабільно плентаючись в середині таблиці Чемпіонату Англіїї, періодично дивуючи глядачів сенсаціями. Сьогодні відвертий середняк й продемонстрував черговий "спалах". Гру, по суті, вирішив пенальті, поставлений головним арбітром матчу, на 38-ій хвилині. Одинадцятиметровий реалізував Кркіч. Проте як би господарі не пручались, переломити хід зустрічі їм не вдалося.

Як зазначалося вище, одночасно перемогли Манчестер Сіті та Манчестер Юнайтед. Міщани здобули три очки в гостьовому поєдинку з Вест Бромвічем, а манкуніанці - вдома з Ньюкаслом. Навіть події розгортались ідентично. Клуби з Манчестера спочатку забили по три м'ячі, а потім їхні опоненти по одному голу відквитали. За підопічних Луї ван Гала на 24-ій та 36-ій хвилинах відзначився Вейн Руні, а за допомогою шедеврального пасу того ж таки Руні, на 53-ій хвилині забив Робін ван Персі, котрий за 13 повних оборотів хвилинної стрілки отримав гірчичник. М'яч престижу на 87-ій хвилині з пенальті провів форвард Сорок Папіс Демба Сіссе. В паралельній зустрічі у Вест Бромвічі за гостей на 8-ій хвилині відзначився півзахисник Фернандо, за п'ять одиниць часу з одинадцятиметрового забив Яя Туре і останній гол за підопічних Пелегріні на 34-ій хвилині провів Давід Сілва. На 86-ій хвилині до закінчення основного часу за господарів забив Гамбоа. (Задумайтесь, просто немовірний збіг обставин!)

Ідемо далі. Перша гра, яка сьогодні відкрила тур, проходила на Стемфорд Брідж. У черговому (а склільки ж їх взагалі в Прем'єр-Лізі?!) лондонському дербі зустрічалися Челсі та Вест Хем. Гра розпочалась о 14:45 за київським часом. Все вирішили голи Синіх у першому та другому таймах. На 31-ій відзначився Джон Террі. А ще через 31 хвилину, тобто на 62-ій забив Дієго Коста. Відзначу, що це був тринадцятий м'яч іспано-бразильця у цьому чемпіонаті і він тепер на відстані одного голу від Серхіо Агуеро, котрий цього туру не забивав. А Вест Хем опускається на 5 місце, відпускаючи на четверте Саутгемптон, який сьогодні переміг Крістал Пелес.

Підопічні Рональда Кумана уже вчергове в сезоні дивують нас своїми перемогами і явно претендують на Лігу Чемпіонів. Тут події розгорталися, як і в іграх з Сіті та Юнайтед. За них сьогодні забивали: Садіо Мане на 17-ій хвилині, Райан Бертран на 48-ій і Тобі Алдервейлерд на 53-ій. На 86-ій гол престижу за Пелес провів Скотт Дан з пасу Міле Едінака.

Реанімація Ліверпуля

Ліверпуль схоже оговтується після провального групового етапу Ліги Чемпіонів. Підопічних Роджерса в 18-ому турі чекав виїзд до Бернлі на гру з однойменним новачком Прем'єр-Ліги цього сезону. І, відразу скажу виїзд непростий. Моментів було не так вже й багато. Та, на щастя фанів Червоних, виїзд виявився переможним. На 62-ій хвилині єдиний гол в зустрічі провів Рахім Стерлінг. Гольовий пас на рахунку Феліпе Коутінью. За 13 хвилин арбіт, навіть, відмінив гол Ріккі Ламберта.

Мабуть, найбільш інтригуючим протистоянням цього туру (не враховуючи гру Арсенал - КПР, яка завершилась пізно ввечері) був матч між Сандерлендом та Халлом. Здавалось, після звитяги над Ньюкаслом, підопічних Гуса Поєта чекає друга перемога. Проте не так сталося, як гадалося. Хоча все розпочиналося добре.На першій хвилині рахунок відкрив Адам Джонсон. Але надалі голи сипалися лише у ворота Чорних котів. Спочатку Гастон Рамірес у першому таймі, а потім Джеймс Честер у другому вивели Вовків вперед. На 90'+6-ій хвилині остаточну крапку в матчі постави Нікіца Єлавіч, збільшивши різнуцю м'ячів до двох.

Свонсі тріумфувало в паралельному матчі з Астон Віллою. На 13-ій хвилині єдиний гол в зустрічі провів Гульфі Сігурдсон. Надалі рахунок не змінився.

Більш-менш цікавий матч відбувся в Лестері. Місцевий новачок ПЛ Лестер Сіті приймав одного з фаворитів Ліги Європи - Тоттенхем. На 1-ій хвилині гри рахунок відкрив Гаррі Кейн (Тоттенхем). Проте господарі навіть і не думали здаватись. Через 3 хвилини після початку другого тайму зрівняв резельтат Леонардо Уллоа. І все ж на класі Шпорам вдалося здобути 3 очки. Переможний гол на 71-ій хвилині провів Крістіан Еріксен.