Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Деклан Райс та Мейсон Маунт є найкращими друзями з дитинства. Сьогодні вони грають у фіналі Євро

Деклан Райс та Мейсон Маунт є найкращими друзями з дитинства. Сьогодні вони грають у фіналі Євро

Гарна історія про вірну дружбу.

Автор — Raymond Domenech
11 июля 2021, 23:51
6
Деклан Райс та Мейсон Маунт є найкращими друзями з дитинства. Сьогодні вони грають у фіналі Євро

Збірна Англії вперше в історії вийшла у фінал Євро, але є один момент у збірній, який не подобається Мейсону Маунту. Кожен ранок до нього гучно стукають у двері, щоб покликати на сніданок. Він вже задумувався про те, щоб переїхати у нову кімнату, але є один момент, який стримує його від прийняття цього рішення - це дружба.

Вони познайомились у восьмирічному віці

Так нахабно себе поводити, дозволено тільки найкращому другу дитинства - Деклану Райсу.

З тим фактом, що Райс любить пожартувати, Маунт змирився ще в академії «Челсі». Деклан обожнював підколювати Маунта та розважати партнерів по команді в роздягальні. Він був впевнений у собі, але не зухвалий, і завжди було приємно бути поруч з ним. 

Ставши приятелями, вони разом проходили шлях віковими групами академії у лондонському клубі, зміцнюючи свої зв'язки.

Хлопчики познайомились на восьмому році життя. Це був один з вівторків 2006 року. Мейсон вже грав в академії починаючи з шестирічного віку, а Райс прийшов на перегляд. Малий футболіст вийшов на поле й одразу забив м’яч в дальню дев’ятку, граючи центрального півзахисника. Райса одразу ж підписали.

Першим хлопцем з академії, який підійшов, щоб тісніше познайомитись з Декланом став Мейсон. Як Мейсон згадує, він просто хотів, щоб новенький почував себе розкутіше.

«Мейсон і Деклан подружилися з того моменту, як разом вийшли на поле. Відтоді вони стали найкращими друзями» - згадує батько Маунта Тоні.

Хлопці зустрічались на тренуваннях чотири рази на тиждень. Їхні батьки також стали товаришувати. Багато часу проводили разом на стадіоні, коли виступали хлопчики. Приїздили один до одного в гості на великі свята та і просто полюбляли разом ходити в ресторан на вечерю.

Деклан з теплотою згадує, як приїжджав до свого товариша в Портсмут. Це був найкращий час для нього. Вони разом грали в футбол на задньому дворі дому Маунта та стрибали на батуті. Коли хлопці підросли, то і захоплення стали дорослими. Підлітки обожнювали робити трюки на BMX-велосипедах. Але є одне захоплення, яке супроводжує їх все життя - це очні заруби в «Плейстейшн».

Отримали прізвисько «Тупий і ще тупіший»

Партнери по академії називали Мейсона та Деклана - «Тупий і ще тупіший». І вони йому відповідали. Наприклад, всім гравцям академії видавали обід з собою після тренувань, щоб відновити рівень вуглеводів в організмі. Мати Райса забирала хлопців після тренувань, а малий Деклан полюбляв відчиняти вікно авто і викидати обід, якщо він йому не подобався. А таке траплялось дуже часто, бо переважно там був ненависний кус-кус. Він намагався це зробити, поки мати не бачить. Але підступний Мейсон починав галасувати: «Що ти робиш?». Мати Райса це чула. Вона починала кричати на Деклана.

Друзі обожнюють розповідати історію, як одного разу програли «Портсмуту». Дві родини зібрались на святкову вечерю. Малих хлопців відправили спати, щоб вони були готовими до матчу. Поки батьки тусили, підлітки таємно дивились фінал Кубку світу з регбі. Лягли спати дуже пізно.

«Ми сміялись весь вечір, а потім хлопці з «Портсмута» нас просто знищили! Тато палав від злості», - згадував Райс.

У 14 років Райс був виключений з академії «Челсі»

Але все-таки сталось дещо неприємне у їхній історії. Коли Деклану було 14 років, його вигнали з академії «Челсі». Його розлучили з найкращим другом на футбольному полі.

Мама Мейсона одразу ж зателефонувала мамі Деклана. Як згадують хлопці, матусі сильно плакали під час розмови.

Деклан перейшов у школу «Вест Хему». Йому було дуже важко, але Мейсон вірив в нього та підтримував його. Зрештою, Деклан змирився з цим та дійшов висновку, що йому там подобається.

Жарт Маунта над Райсом в Дубаї став популярним в інтернеті

Футбольна Англія вперше взнала про дружбу хлопців влітку 2019 року. Хлопці разом відпочивали на яхті в Дубаї. Було дуже спекотно. Райс згорів на сонці, ставши «червоним як помідор». Йому довелось зайти всередину та заснути. Райс полюбляє дуже міцно спати та хропіти, тому він не помітив як Мейсон зайшов. Маунт гучним криком злякав Райса. Відео з цим моментом стало хітом британського інтернету.

Першим, хто зателефонував Мейсону після перемоги у Лізі чемпіонів, став його вірний друг. Хлопці взагалі полюбляють постійно зідзвонюватись по «Фейстайм». Товариші по команді люблять жартувати про їх «романтичні стосунки», зауважуючи що їм: «Потрібно перестати так часто спілкуватись».

Та що там товариші, терпець урвався навіть у дівчини Деклана, яка заявила йому, що він більше любить Мейсона, ніж її. Але коханій довелось зрозуміти та прийняти цю дружбу.

Ще нещодавно мати Мейсона розвозила Маунта та Райса по домівках після очного матчу у Прем’єр-лізі до 23 років, де Маунт відзначився голом (3:1 на користь «Челсі»). Вже сьогодні вони грають у фіналі чемпіонату Європи у Лондоні. Життя непередбачуване.

Другие посты блога

Все посты