Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Спортивно-музичні підсумки Євро-2020. Сумні нотки аутсайдерів, чуттєва Україна, достойні фаворити та очікування фіналу

Спортивно-музичні підсумки Євро-2020. Сумні нотки аутсайдерів, чуттєва Україна, достойні фаворити та очікування фіналу

Підводимо підсумки Євро-2020 у вигляді асоціацій з музичними хітами сучасності

10 июля 2021, 12:14
6
Спортивно-музичні підсумки Євро-2020. Сумні нотки аутсайдерів, чуттєва Україна, достойні фаворити та очікування фіналу

Несподіванкою не стане той факт, що я ще той меломан:) Тому врешті-решт знову взявся за своє – асоціативний ряд світу футболу та музики до вашої уваги. Подумаємо над результатами Євро-2020 для кожної збірної та наведемо, сподіваюся, що влучні синонімічні назви хітових композицій, щоб коротко прокоментувати злети та падіння різних націй на європейському форумі. Поїхали!

Польща, Словаччина, Шотландія – The One

Відразу три збірні можуть заявити, що все у них крутилось навколо одиниць. На превеликий жаль, це не була їх щаслива цифра. Отже, що ж асоціює дані команди з одиничками?

Польща:

ОДИН єдиний Левандовскі мав вести збірну за собою, бо зараз він номер один у списку кращих форвардів світу.

ОДНА невдача, яка вплинула на Польщу – це матч зі Словаччиною. Вилучення та несподівана поразка і як наслідок заданий поганий ритм на наступні поєдинки.

ОДИН єдиний бал набрано за весь груповий етап. Так, цей бал здобуто в матчі з Іспанією, що може бути приводом для гордості та уникнення повноцінного провалу, проте цього таки малувато для очікувань на успіх, які не збулися наяву.

ОДИН матч міг вирішити долю поляків на свою користь, проте вони поступилися у пекельній боротьбі зі шведами в ОДИН м’яч.

Словаччина:

ОДНА перемога здобута на Євро – це якраз у матчі Польщею словаки скористалися слабкостями суперника і використали шанс, щоб подумати про вихід із групи.

ОДИН гол вирішив долю поєдинку зі Швецією, але не на користь словаків.

ОДИН шанс залишався у Словаччини на вихід з групи – не поступитися Іспанії. Але ляпи Дубравки і тотальний розгром були ударом по амбіціям словацьких футболістів.

Шотландія:

ОДИН бал здобуто на груповому етапі для шотландців. Досить символічно, що це сталося у двобої з англійцями, проте це лише ОДИН привід для гордості британської збірної.

Фінляндія – Remember

Цей європейський форум точно буде пам’ятним для Фінляндії. Це перша участь на Євро і була здобута навіть перша перемога в історії чемпіонатів – успішним став матч із Данією на фоні трагічних подій і тотальної переваги датчан. Далі слабка звитяга Росії та клас від Бельгії, проте навіть поразки залишали фінам мізер на вихід із групи. Проте стеля для них наразі – 3 бали та 3 місце у квартеті, непогано і пам’ятно для першого досвіду.

Росія – Bad Habits

Погані звички – це коли, Росія взагалі потрапляє на чемпіонати Європи і світу.

Погані звички – це те, що напевно точно заважає росіянам грати у повну силу.

Погані звички – це сподіватися на когось (наприклад, на гарний жереб), а не на себе. Гру Росії на Євро ніхто не побачив ні з Бельгією, ні з Данією, ні навіть з фінами у виграшному поєдинку.

Погані звички – це коли, їх фани навіть не намагаються підтримати своїх футболістів.

Погані звички – це коли російські можновладці шукають у нашій формі Крим і не звертають увагу на ситуацію у себе під носом.

Погані звички – це для українців вступати у конфронтації з російськими фанами і приєднуватися до насмішок над виступами Росії на Євро. Не треба, ми цього не варті і не потребуємо.

Туреччина – Baddest

Звання найгіршої збірної заслужено отримує Туреччина. У досить поміркованій групі не набрати жодного заробленого пункту на груповій стадії, лише один забитий м’яч – це тотальний провал для турків, котрі нещодавно кошмарили топ-збірні Нідерланди та Францію.

Північна Македонія – Impossible

Неможливо було повірити хоч у якийсь успіх македонців на Євро. Так, Пандєв зі своїми хлопцями не заробили залікових пунктів, але пручалися у кожному матчі нашого квартету. Вони не дали спокійно жити навіть Нідерландам. Проте задача виходу із групи нездійснена, отже як і очікувалося неможливо було потрапити у топ збірних такій команді як Північна Македонія.

Угорщина – Heard About Me

А ви почули про Угорщину? Перед Євро всі співчували угорцям, бо ті потрапили у безнадійну «групу смерті». Але мадяри зібралися з духом та показали, що вони достойні бути почутими та побаченими. Програний бій з португальцями не знітив Угорщину, яка далі відібрала очки у Франції та Німеччини та навіть мала нагоду пройти далі турнірним шляхом.

Франція та Португалія – Selfish Love

Чинні чемпіони відповідно світу та Європи як на мене сильно захопилися самозакоханістю на даному турнірі. Обидва колективи вірили в себе понаднормово і гадали, що все вдасться без надзусиль. Як наслідок – вилетіли відразу в 1/8 фіналу, хоча повинні були заходити далеко. Групу смерті обидва колективи подолали також зі скрипом та невиразно, принагідно поділивши між собою очки.

Португалія надала можливість ще раз побути на піку бомбардирів Роналду, проте потрібно було грати командно та рішуче без надії на повтор Євро-2016. А от Франція стала зборищем самозакоханих нарцисів, не всі правда були такими. Проте якщо лідер Мбаппе дозволяє собі зайвого із надмірною високомірністю, а родичі гравців збірної сперечалися чий близький топ, а чий ні…то про що тоді взагалі говорити?

Німеччина – Die For A Man

Цей чемпіонат став заключним у тренерській кар’єрі Льова та й Кроос попрощався із партнерами. Команда мала буквально помирати за позитивний результат для збірної і коуча в його останній турнір. Проте німці відразу програли французам у групі, далі продемонстрували характер із португалами, після чого ледб врятувалися в поєдинку із угорцями. Вийшовши із групи, лягти кістьми у матчі із Англією не вдалося.

Хорватія та Уельс – Floating Through Space

Вони просто плавали у своєму просторі. Не більше і не менше. Команди не відзначилися сенсаціями, проте показали високий рівень підготовки. Обидва колективи вийшли зі своїх груп досить впевненою ходою, проте відразу спотикнулися в раунді плей-офф. Тут щоправда шляхи розійшлися – Хорватія симпатично закамбечила із іспанцями, проте не витримала натиску в додатковий час; а от Уельс став блідою своєю тінню, поступившися без шансів збірній Данії.

Нідерланди – Reforget

Про цей чемпіонат спогади будуть у фанів «помаранчевих» неоднозначні. Команда на одному диханні (проте не без опору) пронеслася груповим етапом, а далі…про це кожному вболівальнику згадувати боляче. Де Лігт отримав червону, 2 м’ячі від чехів – про це захочеться забути і перезабути, так само як і не згадувати попередні невдачі на Євро форумах, як провал Євро-2012 та непотрапляння на чемпіонат 2016 року.

Австрія та Швеція – You For Me

Ці команди були створені, щоби подарувати щастя українцям:) Давайте просто подякуємо австрійцям та шведам. Австрія завдала нам кривди у групі, проте допомігши уникнути майже стовідсоткового вильоту від італійців на стадії 1/8 фіналу. Швеція зробила все можливе, щоби Україна пройшла далі за квотою третіх місць на них самих же. От дякуємо, синьо-жовті побратими, які ще й добродушно вивільнили нам шлях до історичного чвертьфіналу.

Швейцарія – Dancing On Dangerous

Наша улюблена Швейцарія весь турнірний шлях проходила по лезу ножа. Нічия з Уельсом та поразка від італійців могли відправити цю збірну додому, якби не беззуба Туреччина. Франція зі своїми перипетіями та незгодами дозволила швейцарцям повернутися у групу після 1:3, а потім великодушний Мбаппе дав маху у серії пенальті.

Але рано чи пізно ходіння на краю прірви дає негативний результат. У чвертьфіналі Іспанія дозволила швейцарцям створити міні-камбек, проте згодом перестрілка пенальті вже не дала зиску збірній із кантонами і як наслідок три фатальні промахи не дозволили більше гратися із долею та удачею.

Чехія – Hero

Не можна сказати, що наодинці, проте героїчно цей Євро провів Патрик Шик. Він забив 5 із 6 голів збірної. Саме Шик шикарно відмітився голом у поєдинку із Шотландією. Саме цей форвард забив у плей-офф Нідерландам та подарував шанс у чвертьфіналі з Данією. Саме із Шиком буде асоціюватися успіх Чехії на Євро-2020.

Бельгія – Let Them Know

Здається, що виступи Бельгії на Євро-2020 мають зводитися до підтвердження всім відомого факту – дана збірна є сильною одиницею, проте не настільки, щоби стати володарями трофею. Лукаку, Де Брюйне підтвердили свій клас, дали про себе знати Торган Азар та Доку. Але як тільки бельгійцям трапилися на шляху італійці, ті закрили простір для подальшого подолання перешкод.

Україна – My Head & My Heart

З Україною в серці ми провели весь турнір, проте холодна голова не давала захоплюватися нашими хлопцями. Серце раділо локальному успіху з Нідерландами, першому тайму із Північною Македонією, голу Зінченка та феєричному м’ячу Довбика в доданий час у поєдинку зі Швецією. Серце захоплюється гарним виступом Ярмоленка і тим фактом, що Яремчук не загубився серед решти топ-форвардів. А сейви Бущаніща…

Проте подумавши головою, можна знайти багато «але». Україна провалилася в матчі із Австрією, провела невиразну другу половину зустрічі з македонцями та не змогла нав’язати боротьбу англійцям. Розуміння не дає приводів для радості тому факту, що фізично на Євро ми виглядали чи ненайгірше. Та і травма Бєсєдіна явно не радісний факт. Холодна голова хотіла сварити українців, Шевченка та УАФ за ряд проколів та відвертих фейлів.

Проте потрібно знаходити баланс між розумом та душею. Так, ми потрапили у раунд плей-офф не завдяки своїм футболістам, проте матч зі шведами надихнув нас на щось більше, ніж захоплення. Англійський холодний душ опустив на землю, але все-таки чвертьфінал Євро – це нове історичне досягнення, яким потрібно гордитися і такий результат має стати орієнтиром для подальших звершень.

Іспанія – Too Much

Все, що занадто, то не є зовсім добре. Багато всього цього «занадто» було на шляху іспанці на поточному Євро.

ЗАНАДТО довго збірна Іспанія розкачувала свої потужності – дві нічиї у стартових поєдинках змушували навіть думати про те, що іспанці можуть не вийти із групи.

ЗАНАДТО багато Іспанія забила Словаччині, хоч цього дещо не заслуговувала, проте таки змогла вийти у раунд плей-офф.

ЗАНАДТО довго грала Іспанія у плей-офф – 3 матчі по 120 хвилин! Оце так шлях, якого могло вистачити на 4 повноцінних поєдинки. Провела всі поєдинки «Фурія Роха» зі змінним успіхом. Спочатку феєричні 5:3 з хорватами, після того як було дозволено «картатим» повернутися у гру. Потім спокійна успішна серія пенальті зі швейцарцями. І зрештою симпатичний двобій з італійцями із фатальним ударом Морати з точки.

ЗАНАДТО багато бруду та хейту вилилося на Морату та всю збірну загалом іспанськими фанами. Хоча за великим рахунком команда провела непоганий турнір, для якої півфінал – це добротний результат.

Данія – Heartbreak Anthem

Ця збірна Данії – віддушина для кожного фана футболу, який вболівав незалежно. Розпочалося Євро для Данії відверто нещасливо. Еріксен, тримайся! А ми не будемо згадувати ледь не фатальні деталі та подробиці. Матч із фінами міг зламати, так само як і програний поєдинок бельгійцям. Ці битви не мали завершуватися поразками для датчан, котрі статистично заслуговували кращого.

Данія все-таки зібралася із духом і розтрощила спочатку Росію, а потім і Уельс уже в раунді плей-офф. Чехія змусила трохи понервувати, але не настільки сильно. Вихід Данії у півфінал – це знову-таки історично важливий успіх. Там датчани не були хлопчиками для биття і навіть забили «сухій» до цього Англії. Проте вилітати у додатковий час ще й «завдяки» нечесному пенальті дуже прикро. Такого підсумку хлопці й фани із Данії точно не заслуговували після турніру, який і так добряче розбивав серця і шарпав нерви.

Італія – Chain My Heart

Змушений зізнатися, що симпатизую цій збірній Італії. Цей турнір можливо піковий для «Скуадри Адзурри». Всі зорі зійшлися воєдино, тому всі футболісти прекрасно доповнюють один одного. Неперевершено пронеслися груповим етапом італійці, не залишивши сумнівів, що перед нами один із абсолютних фаворитів Євро.

Вигравши групу, Італія прирекла себе на складну сітку в раунді плей-офф. Там було не все гладко. Чого тільки вартує перемога над австрійцями лише в додатковий час. Бельгія була мінімально подолана у чвертьфіналі, втрата Спінацолли є одним із найважчих епізодів всього Євро. Півфінал з Іспанією не був однозначно виграшним. Але Італія впевнено виграла двобій за фінал у серії одинадцятиметрових.

Така Італія закохала в себе мільйони фанів зі всього світу. Цей колектив точно достойний фіналу Євро.

Англія – It’s Coming Home

Гімн Євро для англійців однозначно. Те, що футбол прийшов «додому» на цьому чемпіонаті – це також факт. Вемблі став домашньою ареною для фіналу та півфіналів Євро-2020, а також для всіх матчів збірної Англії, окрім поєдинку з Україною. Саме те, що Англія майже нікуди не їздила – один з додаткових факторів у цей ковідний період, що надава перевагу над суперниками.

Не варто недооцінювати й заслуги самих англійців. Вони провели максимально «сухий» чемпіонат і не витримали повний нуль лише у півфіналі з Данією. До того був впевнений футбол, а англійці гнули свою стратегічну лінію і досягали свого. Так, була нічия із Шотландією, був пенальті імені Стерлінга. Але ці плями не здатні затьмарити майже ідеальну картину для Англії на цьому турнірі.

Фінал Євро-2020 – How Will I Know?

Як завершиться Євро? Та хтозна. Просто хочеться стати свідками феноменального фінального поєдинку, де протистоятимуть один одному гідні суперники. Тактично підковані футболісти Манчіні та стратегічно налаштовані підопічні Саутгейта, певен, подарують істинне свято футболу, а перемогу здобуде найсильніший!

Фани Євро – We Are The People

Гімн Євро нагадав всім нам, що футбол – це насамперед свято для фанів. Ми чекали на це Євро-2020 5 років і дочекалися всупереч пандемії. Люди повернулися на стадіони, у фан-зони та бари, хтось вболіває вдома. Ми стали єдиними. Незважаючи на те, за кого ми вболіваємо, якої ми віри, раси чи статі, залишаймося людьми і все буде добре!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты