Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Кримінальні історії гравців збірної Іспанії: зґвалтування, смертельна аварія напідпитку, корупція, викрадення і вбивство

Кримінальні історії гравців збірної Іспанії: зґвалтування, смертельна аварія напідпитку, корупція, викрадення і вбивство

Підбірка життєвих ситуацій іспанських футболістів.

Автор — Eduard Lopushniak
9 июля 2021, 10:45
17
Кримінальні історії гравців збірної Іспанії: зґвалтування, смертельна аварія напідпитку, корупція, викрадення і вбивство

Від редакції: цей текст написаний в рамках конкурсу «Евротрибуна» від Uklon, в якому блогери змагаються за крутий приз – PlayStation 5. Підтримайте їх плюсами і коментарями! 

***

Підбірка життєвих ситуацій іспанських футболістів.

Давід де Хеа та Ікер Муньяїн обвинувачувались у зґвалтуванні

Перед стартом Євро-2016 збірну Іспанії сколихнув гучний скандал. Давіда де Хеа звинуватили в участі у зґвалтуванні.

Згідно з документами суду, у 2012 році Давід організував сексуальну вечірку з повіями для партнерів по іспанській молодіжці – Ікера Муньяїна та ще одного (українські ЗМІ писали про Іско, в іспанських я таке не знайшов).

 

Давід де Хеа та Ікер Муньяїн

Підозра на Давіда впала в результаті розгляду кримінальної справи проти порнобарона на прізвисько Торбе, справжнє ім’я Ігнасіо Альєнде Фернандес, який був ув’язнений за низку злочинів, включаючи дитячу порнографію, вимагання, торгівлю та сексуальну експлуатацію.

Свідка у своїх показаннях стверджувала, що вона кілька разів зустрічалася з Де Хеа.

За словами свідка, Де Хеа зв’язався з Торбе і попросив повію супроводжувати Муньяїна, неназваного гравця та іншу жінку в їхньому готельному номері. Потім Торбе зустрівся зі свідкою і наказав їй задовольнити всі сексуальні бажання гравців. Коли вона відмовила, потерпіла каже, що сутенер схопив її за руку і повторив свої вказівки.

Як розповідала потерпіла, Торбе пообіцяв їй багато грошей, щоб вона поїхала в номер готелю, де будуть одна інша жінка та два футболісти.

«Як іншу дівчину, так і TP3 [кодове ім’я, яке було надано захищеній свідці] чоловіки піддавали сексуальному насильству, оскільки в разі відмови займатись сексом вони обидві зазнавали фізичних нападів», – йдеться у повідомленні поліції.

«Покінчивши із своїми сексуальними бажаннями, футболісти погрожували, щоб те, що сталося в цьому готельному номері, ніколи не було десь висвітлено».

Також було виявлено, що обом жінкам так і не виплатили обіцяну їм суму, а всіма грошима заволодів Торбе.

Та сама потерпіла залишалась на зв’язку з Де Хеа і після інциденту та стверджувала, що воротар намагався організувати іншу сексуальну зустріч, на цей раз за участю себе та кількох інших товаришів по «Манчестер Юнайтед».

Друга свідка, неповнолітня, розповіла, як хтось з оточення Торбе змусив її поспілкуватися з ним, і в її історії також згадується Де Хеа. Побачивши її однієї ночі в барі, співробітник Торбе підійшов до неї й сказав їй, що вона може заробити на цьому вебсайті багато грошей. Він попросив її надіслати свої оголені фотографії, що вона і зробила. Пізніше чоловік почав шантажувати її, погрожуючи розповсюдити оголені фотографії, якщо вона не виконає його вимог.

Врешті-решт свідок зустрілась з самим Торбе, і вона стверджує, що той двічі її накачав наркотиками та зґвалтував. Одне зі зґвалтувань він зняв на відео. Далі вона сказала, що Торбе стверджував, що він записав кадри, щоб відправити їх Де Хеа та іншим гравцям, зокрема тим, хто грав за «Атлетик» з Більбао, щоб вони могли дивитись і, можливо, призначити власні побачення з нею.

Де Хеа скликав пресконференцію після виходу новин і заперечив звинувачення, назвавши їх «повною брехнею».

Аварія п’яного Маркоса Алонсо призвела до смерті пасажирки

Захисник збірної Іспанії Маркос Алонсо (3 матчі за збірну), який на той момент виступав за «Болтон», був заарештований у 2011 році за участь в автокатастрофі.

Іспанський захисник керував BMW свого діда, коли врізався у стіну в елітному районі Мадрида недалеко від стадіону «Сантьяго Бернабеу». 22-річна жінка, одна з чотирьох пасажирів, отримала серйозні травми голови та померла через 30 хвилин після прибуття до лікарні. Ще одна пасажирка отримала травми голови та перебувала у важкому стані. Вона залишилася живою. Брат Алонсо, Мігель, зламав три ребра. Хайме Наварро, колишній напарник по академії «Реалу», зламав ключицю.

Після зіткнення

Алонсо їхав зі швидкістю 122,8 км/год у вологих умовах у зоні, де дозволено тільки 50 км/год. Що зробило автокатастрофу ще більш трагічною, так це те, що в іспанця рівень алкоголю в крові становив 0,93 мг на літр (майже в 3 рази більше допустимого рівня алкоголю в Іспанії).

Спочатку йому загрожувало чотири роки ув’язнення, але покарання Алонсо було зменшено до 21 місяця, а згодом воно було повністю скасовано, оскільки захисник виплатив сім’ї жертви 500 000 євро компенсації в позасудовому порядку.

Голова Іспанської футбольної федерації Хосе Вільяр разом з сином був заарештований за підозрою у корупції. За рік до того його племінниця була вбита в Мексиці

Хосе Вільяр (22 матча за збірну) очолював місцеву федерацію з 1988 по 2017 роки та був віце-президентом ФІФА.

Його племінницю 39-річну Марію Вільяр Галаз викрали 13 березня 2016 року у Мексиці. За неї планували отримати викуп у 90 тисяч євро. Її змусили зняти всі кошти з банківських рахунків за допомогою банкомату.

Міністр закордонних справ Іспанії заявив, що викрадачам заплатили, але менше ніж вони вимагали. Перший транш становив 3 000 євро. Міністр Жозе Мануель Гарсія Маргалло сказав іспанському радіо, що він переконаний, що це «питання часу, коли вона з’явиться цілою та здоровою».

«На жаль, не все склалось так», – згодом підсумував він.

Мертве тіло Марії Вільяр було знайдено 15 вересня в річці у Сантьяго Тіангістенко, маленькому селищі, що за годину їзди від Мехіко. Вона була зв’язана та з накинутим на голову мішком.

Двох вбивць Марії було затримано у жовтні того ж року. 25 листопада 2020 року їх засудили до 80 років в’язниці у Мехіко.

Менш ніж через рік після трагедії, в липні 2017 року, іспанська поліція затримала самого Хосе Вільяра та його сина Горку Вільяра, який очолював КОНМЕБОЛ (конфедерація країн Південної Америки) до 2016 року.

Арешт Хосе Вільяра

Хосе звинуватили в фінансових махінаціях та підробці документів під час організації міжнародних матчів. Серед гучних звинувачень слід виділити «справу Гаїті». Хосе розікрав кошти, які повинні були піти на будівництво футбольної академії на острові.

Горку звинувачують у фінансових махінаціях з винагородами за реалізацію телеправ на клубні турніри Латинської Америки.

Бойовики викрали Ді Стефано. Він грав з ними в доміно, читав газети та слухав радіо

Влітку 1963 року під час турне «Реалу» по Венесуелі Ді Стефано (31 матч за збірну) викрали місцеві бойовики – члени лівої організації «Фронт національного визволення», яка боролася з правлячим реакційним режимом. Мета – привернути увагу світової спільноти до політичної ситуації у Венесуелі.

О шостій ранку біля готелю «Потомак» зупинився чорний автомобіль з чотирма хлопцями, які представились поліціянтами. Викрадачі вивезли Ді Стефано прямо з готелю, проінформували «Реал» про долю нападника й надіслали телеграму його дружині, щоб та не надто хвилювалася.

Готель «Потомак»

Протягом двох днів ув’язнення, Ді Стефано по-дружньому спілкувався з викрадачами. Одного з них він зустрів через багато років, той не заперечував своєї участі, лише висловив надію, що футболіст не тримає на нього зла. Усі вони поводились винятково коректно – вели бесіди на різні теми, разом їли, грали в доміно. Альфредо, подолавши перший страх і усвідомивши, що смерть йому не загрожує, читав газети, слухав радіо.

Ді Стефано тепло спілкується з викрадачами

Через дві доби футболіста цілим і недоторканим повернули назад в Каракас. І незабаром Ді Стефано вже вийшов на поле.

Кіні провів 25 днів в полоні. Його били, але він не тримає зла на викрадачів

1 березня 1981 року дорогою до аеропорту нападник збірної Іспанії (35 матчів за збірну) Кіні зупинився на заправній станції на площі Комас. Фургон DKW з краденим номерним знаком M9955AX припаркувався за його автомобілем.

Двоє чоловіків вийшли. Едуардо і Фернандо повільно підійшли до Кіні, показавши йому іржавий пістолет і прошепотіли: «Ні слова. Сідай». Вони сіли в його автомобіль поруч з ним, і коли автомобіль відїхав, приставили пістолет у шию. Фургон їхав слідом за «Фордом Гранада» Кіні до Лес-Кортс. Там його змусили вийти зі свого автомобіля і залізти в задню частину фургона. Вже тоді п’яні викрадачі почали його лупцювати.

Згодом поліція знайшла його машину занедбаною з відкритими дверима. На той час Кіні, з головою, прикритою капюшоном, уже давно був ув’язнений в імпровізованій камері у підвалі в Сарагосі.

Викрадачі зателефонували в офіс «Барселони» і висунули як вимогу поразку «Барселони» у вирішальному матчі з «Атлетико». «Блаугранас» тоді перебували на другій сходинці та боролись за чемпіонство саме з «матрасниками». Викрадач сказав: «Сепаратистський клуб не повинен виграти чемпіонат».

Кіні перебував в ув’язненні довгі 25 днів. Троє викрадачів вимагали викуп за звільнення футболіста, але не могли домовитись про те, наскільки великим він повинен бути. Врешті-решт погодившись на 100 мільйонів песет.

Форвард не мав змоги скористатись туалетом. Йому давали один бутерброд та стакан води в день. Під час дзвінків дружині Кіні, злочинці навіть скаржились, що Кіні коштував їм ціле багатство в бутербродах, на що Марія Нівс відрізала: «Ви викрали спортсмена. Наступного разу викрадайте Харе Кришну».

Бернд Шустер відмовився грати першу гру після викрадення проти мадридського «Атлетико», сказавши: «Як і ноги, у мене є серце». Директори «Барселони» збрехали Шустеру, що мали добрі новини про Кіні, щоб спробувати заохотити його до гри, але деморалізовані гравці програли з рахунком 1:0.

«Протягом 25 днів ми не виграли жодної гри», – згадував товариш по команді Чарлі Рексач, – «Неможливо було сконцентруватися на футболі. Чемпіонство вислизнуло з наших рук».

Необхідну суму викупу було відправлено на рахунок у швейцарському банку. Поліція затримала злочинця, який намагався зняти готівку у банку. Він привів правоохоронців до будинку, де утримували Кіні. Злочинець варив яйце на бутановій плиті та помітив поліцію. Почалась перестрілка. Один викрадач загинув. Інший мовчки показав рукою на підлогу. Двері підвалу відчинили.

Поліцейський подивився у невеликий сірий простір внизу. Кіні, неголений і брудний, весь у фекаліях, почув шум і тремтячи сховався під матрацом. «Кіні? – почувся голос. – Кіні, я поліцейський. Я тут, щоб вас врятувати».

Кіні після звільнення з полону

«Барселона» провела наступну гру через чотири дні. «Я хочу зіграти в неділю», – сказав їм Кіні, але йому не дозволили. За його відсутності вони програли «Реалу» з рахунком 3:0. Пізніше він забив два гола у фіналі Кубок Короля проти свого колишнього клубу «Спортинг». Викрадачів засудили до 10 років ув’язнення та наказали виплатити йому 5 мільйонів песет. Потерпілий відмовився від грошей та висунення звинувачень.

«Мої викрадачі – добрі люди, які не зробили мені шкоди. Я прощаю їх», – підсумував гравець.

Фото: Getty Images, The Sun, el Diario, AP, sernoticias.com.mx

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты