Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Шлях Корентена «КоКо» Толіссо до успіху. Міг грати за збірну Того, обожнював Баварію з 6 років, є зразковим сім’янином

Шлях Корентена «КоКо» Толіссо до успіху. Міг грати за збірну Того, обожнював Баварію з 6 років, є зразковим сім’янином

Розповідаю про півзахисника збірної Франції та мюнхенської «Баварії», який втілив дитячі мрії у реальність

26 июня 2021, 18:04
12
Шлях Корентена «КоКо» Толіссо до успіху. Міг грати за збірну Того, обожнював Баварію з 6 років, є зразковим сім’янином

Мбаппе, Грізманн, Бензема, Льоріс…всі ці футболісти збірної Франції на слуху і про них ми всі вже дізналися поготів інформації, яка нам могла бути цікава. Але є ще когорта спортсменів, про яких ми мало чуємо, але знати повинні, бо вони цього заслужили своєю стабільною грою. Сьогодні я вирішив розповісти про 12го номера французької команди – Корентена Толіссо аka Coco.

Корентена Толіссо ми всі знаємо як професійного футболіста, який виступає в якості центрального півзахисника німецького клубу "Баварія" та збірної Франції. Французький футболіст входив до складу, який виграв Чемпіонат світу з футболу 2018 року.

Толіссо відомий під прізвиськом КоКо. Лише швидко переглянувши лист дій та здобутків Корентена, то ви зрозумієте, що цей ще молодий футболіст має достатньо сильне гольове чуття. Він має незвичайний досвід забивання голів. За підрахунками, у кожних шести іграх він забиває гол. А для центрального півзахисника це гарний показник, погодьтеся.

У футболіста цікава сюжетна лінія життя з неймовірними подіями. На додаток до деталей статистики трансферного ринку Корентена Толіссо та його футбольної кар'єри також давайте дізнаємося про КоКо поза полем.

За свою кар’єру Корентен Толіссо виграв численні титули та нагороди в Бундеслізі. Із самого юного віку Корентен був великим шанувальником "Баварії". З приходом до німецького клубу він перетворився на машину. За статистикою Корентена Толіссо можна прослідкувати, що він забив 10 голів лише у своєму першому сезоні, перетворивши дитячі мрії в незабутню реальність!

Дитинство Толіссо

Корентен Толіссо народився 3 серпня 1994 р. у місті Тараре (Франція) в родині французької матері Марі Шанта та батька-африканця Вінсента Толіссо. Корентен походить з простої родини. Футболіст виріс разом зі своєю сестрою Мариною в невеликому селі Тізі, розташованому на сході Франції. Його батько працював листоношею, а мати – директором будинку інвалідів. Говорячи про простий спосіб життя і скромний початок, футболіст якось сказав про своє минуле: «Я знаю, звідки я родом, і це залишиться так. Це мій характер; це показує, як мене виховували батьки». У такому юному віці юнак мріяв стати професійним футболістом.

Батьки Корентіна Толіссо хотіли, щоби син здобув гарну освіту, і не думав, що його великі надії займатись футболом є серйозними. Особливо зважаючи на факт, що він був фізично слабким і тендітним. Незважаючи на всі перешкоди, Толіссо був твердо налаштований здійснити свою мрію. Батьки Корентіна Толіссо хотіли, щоб найкраще було для їхнього сина, і наполягали на тому, що він повинен принаймні закінчити середню школу.

Толіссо – фанат мюнхенської "Баварії" з раннього дитинства. Йому було лише 6, коли він дивився гру Баварії в Лізі чемпіонів УЄФА. Перемога німців змусила маленького Корентена стати фанатом, і він одягнув футболку команди. Толіссо був твердо налаштований грати у футбол, і він розпочав свій шлях, приєднавшись до місцевого клубу та молодіжної команди Амплепуї. Толіссо багато працював і повністю присвятив себе спорту, щоб стати професійним футболістом.

Тоді ж хлопчина пішов до школи, яка стала гарною платформою для молодого Корентена, щоб продемонструвати свої таланти. До того, як стати жорстким півзахисником, футболіст грав у якості нападника. Він навіть забив хет-трик у нічийній грі (4:4) зі своїм майбутнім клубом "Олімпіком" із Ліону. Маленький хлопчик мав чудові забивні здібності в такому юному віці.

Підйом до слави

Ще в 2004 році батьки Корентіна Толіссо погодились, що їх син займається футболом більш конкурентоспроможно, аніж вони гадали раніше. Він приєднався до ФК «Паї», щоб здійснити свою мрію. Молодий футболіст продемонстрував чудову ефективність. Його швидкість, контроль м'яча, це все призвело до голів та асистів, що виділило Толіссо серед решти команди. Особливі характеристики привернули увагу академії Ліона, який був знаним французьким професійним футбольним клубом. Корентену Толіссо було 13 років, коли він записався в академію Ліона.

Шість років потому, 10 серпня 2013 року, Корентен дебютував у клубі. Він вийшов на заміну на 92-й хвилині в домашній перемозі проти Ніцци з рахунком 4:0, але дебют молодого футболіста виявився не таким приємним, оскільки він вийшов на поле лише через кілька секунд до фінального свистка. Ніхто не помітив Корентена на полі, і телевізор показував кадри останнього голу, забитих командою. Бідний юнак залишився непоміченим при своїй першій появі, і він навіть не отримав можливості торкнутися м'яча.

Молода зірка європейського футболу не здалася, і він продовжив дебют у європейських клубних змаганнях 24 жовтня 2013 року, де була здобута мінімальна перемога 1:0 над Рієкою на груповому етапі Ліги Європи УЄФА 2013–14. Через тиждень Корентен підписав свій перший професійний контракт з клубом до 2017 року. У наступному сезоні відсутність та травми футболістів команди дали можливість Толіссо запалити свою зірку.

У сезоні 2014-15 він виступав у всіх іграх Ліги 1. Відповідно до статистики Корентена Толіссо, він забив 7 голів у цьому сезоні. До кінця сезону Толіссо разом із товаришами по команді Набілом Фекіром та Ентоні Лопесом продовжив контракт до 2020 року завдяки видатним результатам. Наступного сезону він удосконалив свій чудовий стиль гри, забив п'ять голів і зробив шість гольових передач.

Підйом Толіссо приніс йому кілька тисяч шанувальників з усієї Європи. У липні 2016 року футболісту було запропоновано менше 40 мільйонів євро за приєднання до гранда Серії А Наполі. Він відхилив пропозицію та продемонстрував свою прихильність до клубу "Ліон" і підтвердив, що залишиться там.

Толіссо забив свій перший у історії гол у клубних змаганнях УЄФА 14 вересня, взявши участь в домашній перемозі 3:0 в Лізі чемпіонів УЄФА проти загребського "Динамо". У 2016 році після травми капітана Максима Гоналонса та віце-капітана Александра Ляказетта, Толіссо було вручено капітанську пов'язку в поєдинку із Сент-Етьєном на новому стадіоні Ліона.

У лютому 2017 року футболіст отримав першу за всю кар'єру червону картку за фол проти Фаб'єна Лемуана, повторивши «трюк» Рашида Геззаля, який був також вигнаний з поля за грубощі на тому самому гравці. Ліон зазнав поразки, і обидва футболісти продемонстрували настільки погану поведінку, що президент Жан-Мішель Аулас заявив, що обоє будуть жорстоко покарані за свої дії. За статистикою Корентена Толіссо він завершив сезон з 14 голами та 7 передачами в 47 іграх у всіх змаганнях. Ім'я футболіста також було в списку кращих гравців сезону Ліги Європи УЄФА.

Найдорожче підписання мюнхенської "Баварії"

На основі статистики трансферного ринку та індивідуальних якостей Корентена Толіссо, 14 червня 2017 року мюнхенська "Баварія" оголосила, що французька футбольна зірка підпише чотирирічний контракт на суму понад 40 мільйонів євро на додаток до 6 мільйонів євро потенційних бонусів. Це була найвища ціна для футболіста в Бундеслізі. Найдорожче підписання мюнхенської "Баварії" допомогло "Ліону" отримати від цього великий прибуток. Попередній рекорд до слова належав Хаві Мартінесу. Тоді "Баварія" витратила 40 мільйонів євро, щоб придбати його у "Атлетика" з Більбао в серпні 2012 року. А рекорд «Ліона»  був побитий 5 липня 2017 року продажем Олександра Лаказетта "Арсеналу" на суму понад 50 мільйонів євро.

Толіссо був великим шанувальником "Баварії" з шести років як ми вже знаємо. Він ніколи не думав, що одного разу зіграє за цей клуб. Француз прокоментував свій перехід до німецького клубу: "Мій агент зателефонував мені, щоб повідомити про зацікавленість"Баварії". Це один із трьох найкращих клубів Європи з чудовою ігровою філософією, яка підходить мені. Я погодився на це, не вагаючись. Коли я був маленьким, це вже був клуб, який щось для мене значив. Там були французькі гравці, такі як Віллі Саньоль та Біксенте Лізаразу, були й інші відомі імена..."

Стиль гри КоКо

Толіссо має надзвичайні здібності центрального півзахисника, а ще за оцінками футболіст забиває кожні шість матчів. Якраз у своєму першому сезоні в клубі він забив 10 голів і вразив усіх своїм стилем гри. Коли молода зірка прибула до клубу, колишній футболіст збірної Франції Жан-П'єр Папен порівняв його стиль з Тоні Кроосом. Папен заявив: “Толіссо трохи схожий на [Тоні] Крооса за своїм стилем гри, він може захищатись, атакувати і грати важливу роль в півзахисті. Він має чудову техніку, небезпечний перед воротами, а також може забивати голи". А Толіссо в інтерв’ю французькому часопису Onze Mondial прокоментував своє порівняння з іншими футбольними легендами, такими як Кроос, Лука Модріч, Тіаго, Стівен Джеррард та Френк Лемпард так: «Я намагаюся бути якомога ефективніши. Моя ціль -контроль, пас, рух, а потім гол чи асист».

Найбільш пам’ятний гол футболіста був забитий з дальньої дистанції 4 березня 2018 року в матчі проти «Фрайбурга». Пізніше Корентен прокоментував, що цей гол став результатом напруженої роботи та додаткових змін на полі. «Я практикую такі удари після тренувань із нашим помічником тренером Пітером Германом", - сказав Толіссо німецькому виданню Kicker. Додаткова робота окупилася [проти Фрайбурга], і я в захваті від цього».

Футболіста широко обожнюють, і він має легендарну цитату. В одному зі своїх дописів в Instagram він підписав: "Не мрій все своє життя...живи своїми мріями". Цей вислів став однією з відомих цитат футболіста. "Для мене кожен має своє життя, кожен має свою історію, кожен мав свої труднощі", - сказав він Onze Mondial. “Ви не можете встигнути стати професіоналом, клацнувши пальцями без проблем або без жодних жертв. У той час це було для мене складно - моє мислення сформувалося".

Міжнародна кар'єра

Як вже було згадано раніше, батько Толіссо – африканець. Він народився в країні Того, яка розташована на західній стороні Африки. Згідно з основними фактами про Корентена Толіссо, цей факт повпливав на можливість представляти Того на національному рівні завдяки своїм корінням. У 2016 році  головний тренер тої збірної Клод Ле Роя заявив, що спробує переконати футболіста представляти Того. Однак Коко показав свою прихильність до Франції і заперечував будь-які професійні зв'язки з Того.

В одному з інтерв'ю він заявив: "Я не відмовляюся від Того як країни, з якої походила моя сім'я. Але я народився тут і виріс тут [у Франції]". Толіссо представляв збірну Франції на різних рівнях. Він був вперше включений у стан дорослої збірної Франції у березні 2017 року на поєдинки проти Люксембургу та Іспанії. Дебютував хавбек вже 28 березня 2017 в матчі з Іспанією. Наступного року, 17 травня 2018 року, він знову потрапив до складу французької команди з 23 чоловік на Чемпіонаті світу з футболу 2018 року в Росії.

Весь турнір Толіссо був першим на заміні зірковим Канте та Погба. Корентен здебільшого був джокером, але в матчі-відкритті проти Австралії йому було довірено місце у старті. 6 липня футбольна зірка розпочала матч чвертьфіналу проти Уругвай також з перших хвилин. Тоді він допоміг Антуану Грізманнузабити своїм асистом, що призвело до перемоги Франції. 15 липня Толіссо з'явився на 73-й хвилині, замінивши Матюїді, коли Франція перемогла Хорватію з рахунком 4:2 у фіналі ЧС. Французи здобули другий титул чемпіонів світу, а для Толіссо це був перший грандіозний успіх на рівні національної збірної, активним учасником якої хавбек став.

Перший гол Толіссо на національному рівні відзначений датою 17 листопада 2019 року, коли він забив перший гол у ворота Албанії (2:0) під час кваліфікації до Євро-2020.

На самому звітному Євро Корентен двічі виходив на заміну у другому таймі, а проти Португалії був уже в старті, проте замінений на Комана у середині другої половини. Результативними діями півзахисник не відзначався.

Сімейні справи Толіссо

Достатньо про кар'єру Корентена Толіссо, давайте розберемося в деталях особистого життя Корентіна Толіссо. Популярний футболіст насправді є одруженим чоловіком та прекрасним сім’янином. Дружина Корентена – Сандра Толіссо. Приголомшлива французька красуня підтримує свого чоловіка в кожному періоді насиченої кар’єри. Вона часто відвідує стадіони, щоб спостерігати за іграми Корентіна як у збірній, так і в клубі. Під час Чемпіонату світу-2018 вона відвідувала стадіон разом із сестрою футболіста Марін. Там були також дружина Антуана Гризмана Еріка Чоперена та Марія Салауес, дівчина Пола Погби.

На відміну від інших відомих пар у футболі, французький футболіст намагається зберегти своє любовне життя якомога приватнішим, тому про особисте життя Корентена Толіссо не знайдеться багато деталей. Пара кохає один одного давній час, тому міцний шлюб являється логічним висновком відносин КоКо і Сандри. На даний момент футболіст і його дружина не мають в планах виховання дитини. Можливо щось зміниться після успішного Євро для збірної Франції і самого Корентена?:)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты