Tribuna/Футбол/Блоги/«Евротрибуна» /Текіла. Плей-офф. Незабиті пенальті

Текіла. Плей-офф. Незабиті пенальті

Англійські фанати покладали великі сподівання на свою збірну на Євро-1996. Чемпіонат був домашнім і кожну зустріч «Уемблі» був переповнений.

Автор — Майкл68
19 июня 2021, 19:37
2
Текіла. Плей-офф. Незабиті пенальті

Англійські фанати покладали великі сподівання на свою збірну на Євро-1996. Чемпіонат був домашнім і кожну зустріч «Уемблі» був переповнений. Не дуже впевнено розпочавши з нічиєї проти швейцарців англійська збірна готувалася до найстарішого дербі в історії світового футболу. На підопічних Террі Венейблса чекав матч проти збірної Шотландії. Афіша – краще не придумаєш «Уемблі. Англія-Шотландія».

Напередодні матчу з шотландцями вдалася провокація ворожого табору з безплатною випивкою у гонконгському клубі. Англійські футболісти на чолі з Полом Гаскойном влаштували нічну гулянку з морем випитої текіли. Вже ніхто не пам’ятає чия то була ідея, але компанія так розійшлася, що почала відверто відриватися. Футболістів по черзі вкладали на стоматологічне крісло і заливали в горлянку пойло. І хтось же все це фотографував.

Наступного ранку всі ЗМІ навипередки публікували фото, на яких зв’язаним футболістам англійської збірної заливають в рот текілу. Як би там не було, англійці вийшли на матч і переграли шотландців 2:0. Другий гол забив Гаскойн, шикарно розібравшись із захисником «тартанової армії». Пол впав біля воріт розставивши руки в боки, чекаючи партнерів в своїх обіймах. Нічні кореші були тут як тут, але не поспішали затискатися в обіймах Гаскойна. Вони підхопили голкіперську поїлку, і як вночі текілу, залили в горлянку Полу шотландської води. Це було щось. «Уемблі» ревів так, що було чути аж у Нідерландах.

Голландців в останньому турі групового раунди переїхав англійський каток. Алан Ширер і Тедді Шерінгем оформили по дублю, на що на 78 хвилині огризнувся Патрік Клюйверт – в результаті 4:1. Збірна Англії виходить в плей-офф і попадає на «Ла Роху». Іспанців того літа здолали по післяматчевим пенальті і першими вийшли у півфінал. Наступного дня на «Олд Траффорд» німці розібралися з хорватами, щоб вчергове перейти дорогу англійцям у півфіналі. Так і сталося.

Півфінал на «Уемблі», Алан Ширер забиває гол вже на 3 хвилині матчу, проте за 13 хвилин Штефан Кунц відновлює рівновагу. Одиниці протрималися на табло до кінця гри і екстратайми більше не принесли голів. Команди стали пробивати пенальті. Англійці били першими, голи залітали один за одним, проте голландці не менш влучно відповідали.

Останнім пішов бити теперішній наставник збірної Гарет Саутгейт, і на розчарування усієї англійської публіки нідерландський голкіпер потягнув удар. Останнім у голландців пробивав Андреас Мьоллер, який не схибив. В результаті німці стали чемпіонами Європи-1996, здолавши у фіналі чехів. А Гарету Саутгейту довелося ще довго відновлюватися від нищівної критики після незабитого пенальті. В одному з інтерв’ю англійський спеціаліст зізнався, що навіть його мати спитала колись: «Як ти, дідько, не попав?»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты