Tribuna/Футбол/Блоги/ЄВРОcups/Не Соломоном єдиним: найкращі джокери в єврокубковій історії України

Не Соломоном єдиним: найкращі джокери в єврокубковій історії України

У цьому сезоні Манор Соломон показав як потрібно виходити на заміну. Справжній “суперсаб”, або ж джокер донецької команди. Три м’ячі після виходу на заміну в одному єврокубковому сезоні – дуже гідний результат. Але наша історія знає і кращих у цьому компоненті. Тому сьогодні дізнаємося ім’я найкращого джокера в єврокубкові історії України. Розпочну з фактів. За 28 єврокубкових сезонів нарахував 130 вдалих замін від наших тренерів. Сьогодні нас будуть цікавити гравці, що змогли відзначитися трьома та більше м’ячами після виходу на заміну.

Блог — ЄВРОcups
Автор — Oleh Shahaliiev
14 августа 2020, 14:12
4
Не Соломоном єдиним: найкращі джокери в єврокубковій історії України

            У цьому сезоні Манор Соломон показав як потрібно виходити на заміну. Справжній “суперсаб”, або ж джокер донецької команди. Три м’ячі після виходу на заміну в одному єврокубковому сезоні – дуже гідний результат. Але наша історія знає і кращих у цьому компоненті. Тому сьогодні дізнаємося ім’я найкращого джокера в єврокубкові історії України.

            Розпочну з фактів. За 28 єврокубкових сезонів нарахував 130 вдалих замін від наших тренерів. Сьогодні нас будуть цікавити гравці, що змогли відзначитися трьома та більше м’ячами після виходу на заміну. Таких футболістів всього 13, саме про них і піде сьогодні мова. Одразу зазначу, що гравців з рівною кількістю м’ячів я розставив за алфавітом. Кожен сам для себе визначить найкращого.

3 м’ячі після виходу на заміну.

Девич Марко

            Сербсько-український нападник майже завжди був основним гравцем своєї команди. Але в сезоні 11/12 в єврокубкових матчах він поступився місцем в основі Джонатану Крістальдо. Проте Марко не здавався і доводив свій рівень виходячи з лави запасних. У тому сезоні Девич відзначився 3 м’ячами після виходу на заміну (всі у виїзних матчах). Особливо важливим був гол у ворота грецького “Олімпіакосу”.

 

Корніленко Сергій

            Екс-форвард “Дніпра” може похизуватися дублем після виходу на заміну. У 2005 році наша команда без проблем розібралася із вірменським “Бананцом” (зараз вже “Урарту”). А білоруський форвард у тому матчі, через 8 хвилин після виходу на заміну, відзначився двома м’ячами. Не Роберт Левандовскі, але також непогано. Ще один м’яч від Корніленка став переможним у першому матчі зі швейцарською “Беллінцоною”. Шкода, що був ще другий матч.

 

Максимов Юрій

            В активі Юрія також є дубль після виходу на заміну. Але цікавішим є те, що всі свої три м’ячі після виходу на заміну він забив одній команді. Кияни тоді два роки поспіль зустрічалися з “Баррі Таун” у кваліфікації ЛЧ. Наша команда без шансів перегравала колектив з Вельсу, а Максимов дуже успішно виходив на заміну.

 

Олексієнко Олександр

            Не впевнений, що в нас ще пам’ятають такого нападника. Він, як і Максимов, спеціаліст по одній команді - угорському “Шопрону”. Але не це найцікавіше в його історії. В Олександра всього три м’ячі в єврокубкових турнірах. Ідеальний джокер.

Ребров Сергій

            Сергій як джокер проявив себе на початку та в кінці своїх виступів за “Динамо”. Це і не дивно, бо весь інший час він був основним гравцем киян. Відмічу м’яч у ворота московського “Спартака” в сезоні 94/95. Той гол в кінці поєдинку став переможним у такому принциповому протистоянні.

Соломон Манор

            Вже відмічав цього гравця на початку. Поки в нього найкращі шанси для того, щоб піднятися вище. Правда, якщо він залишиться в донецькій команді. Зазначу, що Манор відзначався дуже важливими голами в цьому сезоні. Його м’ячі безпосередньо впливали на результат, а не просто були забиті для статистики немотивованим суперникам.

 

Шахов Євген

            В найкращі часи “Дніпра” Євген так і не зміг стати повноцінним гравцем основного складу. Але як джокер проявив себе найкращим чином. Особливо вдало він виходив на заміну в сезоні 14/15. Обидва м’ячі в тому сезоні були дуже важливими: перший вивів “Дніпро” в груповий етап ЛЄ, а другий в півфінал цього турніру.

 

4 м’ячі після виходу на заміну.

Брандау

            Мені цей форвард запам’ятався як дуже нестабільний гравець: в одному сезоні він на висоті, а в наступному сам на себе не схожий. Та і характер у нього був непростий, Тьяго Мотта підтвердить. Але як джокер він непогано себе проявив. Дуже важливим був м’яч у ворота австрійського “Ред Буллу” в 2007. Саме цей гол допоміг гірникам вийти у груповий етап ЛЧ.

 

Мелащенко Олександр

            Ще один гравець в активі якого є дубль після виходу на заміну. В 2005 від дій цього нападника постраждав шотландський “Гіберніан”. Правда, то були м’ячі, що вже не вплинули на результат. Важливішим м’ячем Олександр відзначився виступаючи за “Ворсклу” в 1998. Тоді полтавчани лише за рахунок м’ячів на виїзді змогли здолати “Академіск” з Данії, і один з цих голів тоді забив Мелащенко.

 

5 м’ячів після виходу на заміну.

Гусєв Олег

            Олег не перестає мене дивувати. У списку найкращих бомбардирів наших команд в єврокубках він один з перших. І як джокер він один з найкращих в нашому футболі. Гусєв показував стабільну гру, що в основі на будь-якій позиції, що виходячи на заміну. Легендарна особистість для нашого футболу.

 

Селезньов Євген

            Джокер із Євгена вийшов непоганий. Та і які ж важливі м’ячі він забивав. Переможний гол англійському “Тоттенгему” в 1/16 кубку УЄФА. А рятівний гол у ворота “Наполі” в півфіналі ЛЄ чого вартий (правда з офсайду, але то таке). Ще відмічу, що 4 з 5 своїх м’ячів Євген забив в перші 5 хвилин після виходу на заміну.

 

6 м’ячів після виходу на заміну.

Едуардо

            Головний джокер Мірчі Луческу. Всього в Едуардо 9 м’ячів у єврокубкових турнірах за нашу команду, 6 з яких були забиті після виходу на заміну. Статистика справжнього джокера. І прослідковується тенденція: вийти на 60-их хвилинах матчу і відзначитися забитим м’ячем. Цікава комбінація від Луческу. Відмітив би, що важливих м’ячів після виходу на заміну в хорвата немає. Зазвичай він виходив “добивати” суперника, що вже пропустив декілька голів від донеччан.

Жуніор Мораєс

            Головний джокер Олександра Хацкевича. На даний момент в Мораєса рекорд по кількості м’ячів забитих після виходу на заміну за один єврокубковий сезон – 4 у ЛЄ 17/18 (в Соломона ще є шанси). У тому сезоні Мораєс після виходу на заміну “робив різницю”. Відзначався м’ячами, які приносили киянам результат: переможні “Скендербеу” та “Партизану”, виїзний у матчі з “Лаціо”. Поки що Мораєс гравець основного складу, але можливо колись він повторить долю Едуардо.

            Підписуйтеся, плюсуйте, коментуйте. Цікаво дізнатися вашу думку, чи зміг вас здивувати цією інформацією. Також, можете переглянути попередні пости в цьому блозі. Дякую всім хто прочитав.

 Тема гравців:

P. S. Карти на стіл хтось повинен викладати…)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты