Tribuna/Футбол/Блоги/ЄВРОcups/“Колосу” та “Десні” на замітку. Попередні спроби наших команд у кваліфікації ЛЄ. Частина 2

“Колосу” та “Десні” на замітку. Попередні спроби наших команд у кваліфікації ЛЄ. Частина 2

Сьогодні продовжимо згадувати попередні спроби українських команд відібратися в групу ЛЄ. Першу частину можна прочитати – тут. І ще раз нагадую: результати “Шахтаря”, “Динамо”, “Дніпра” та “Металісту” враховувати не будемо, бо надто великий розрив між ними та рештою наших клубів.

Блог — ЄВРОcups
Автор — Oleh Shahaliiev
12 августа 2020, 14:26
12
“Колосу” та “Десні” на замітку. Попередні спроби наших команд у кваліфікації ЛЄ. Частина 2

            Сьогодні продовжимо згадувати попередні спроби українських команд відібратися в групу ЛЄ. Першу частину можна прочитати – тут. І ще раз нагадую: результати “Шахтаря”, “Динамо”, “Дніпра” та “Металісту” враховувати не будемо, бо надто великий розрив між ними та рештою наших клубів.

Сезон 15/16. “5, 4, 3, 2… Вілліам…”.

            Вилетіти як “Ворскла” в тому сезоні ще треба постаратися. “Жиліна” звісно не подарунок, гідний суперник, тому поразки нашої команди від неї можна було очікувати. Але не в такому ж стилі… Чому наша команда не намагалася “тягнути час” на останніх хвилинах? Чому так бездарно виходила в контратаки в кінці поєдинку? Навіщо за 30 секунд до кінця матчу, виходячи 3 в 1, потрібно було пробивати з центра поля… Напевно результат того матчу був справедливим.

            Здивувала в тому сезоні і “Зоря”, але їй знову трохи не вистачило. Спочатку луганчани без шансів декласували бельгійський “Шарлеруа”. Це було дуже впевнено: 5:0 за сумою двох матчів на користь нашої команди. А в матчі за вихід до групи залишалося здолати лише польську “Легію”, але не вийшло. Напевно не вистачило єврокубкового досвіду, другий рік поспіль.

 

Сезон 16/17. Просто жах, просто катастрофа…

            Я не хочу навіть коментувати ці матчі. Одна команда програла фарм-клубу загребського “Динамо”, інша була декласована бронзовим призером хорватського чемпіонату. Напевно, в тому сезоні всі остаточно зрозуміли як впав рівень нашого футболу.

 

Сезон 17/18. Відсутність єврокубкового досвіду.

            Попри “каріпцію” в нашому футболі, “Олімпік” зміг пробитися в ЛЄ. Чого всі очікували від дебюту донецької команди в єврокубках? Напевно виступу на своєму рівні. І першим же суперником для нашої команди був “ПАОК”. У матчах греки продемонстрували свій рівень і завершили ту єврокубкову кампанію для “Олімпіка”.

            Цього року “Олександрія” вже краще виступила в єврокубках. У 3 раунді були дуже складні матчі з румунською “Астрою”. Але наша команда вийшла переможцем з того протистояння і в матчах за вихід до групи зіткнулася з “БАТЕ”. І могли ж пройти білорусів, але в останні 20 хвилин матчу-відповіді чогось не вистачило. Напевно, єврокубкового досвіду, у гравців “БАТЕ” матчів такого рівня було набагато більше.

 

Сезон 18/19. Луганське прокляття раунду плей-оф.

            “Маріуполь” повернувся в єврокубкові змагання через 14 років. Чи успішно в них це вийшло? І так, і ні. Виступили на своєму рівні: зірок з неба не хапали, але і не зганьбилися. Спочатку обіграли непростий колектив із Швеції – “Юргорден”. А в матчах з “Бордо” стрибнути вище голови вже не вийшло. Французи на порядок сильніша команда, що і довели в матчах.

            А от “Зоря” вже стрибнула вище голови, але все одно цього не вистачило. Знову. У 3 раунді їх суперником була “Брага”, і не наша команда була фаворитом того протистояння. Але “Зоря” вже вкотре всіх здивувала - вона пройшла португальців. Та заслуговувала пройти німецький “Лейпциг”, але… Знову раунд плей-оф. Знову луганська команда. Знову останні хвилини. І лише одне питання: чому їм так не щастить?

 

Сезон 19/20. “Зоря” та раунд плей-оф - такі складні відносини.

            “Маріуполь” не зміг перевершити свої минулорічні досягнення і знову зупинився у 3 раунді. Чи були в них шанси пройти “АЗ”? Не думаю. Дуже класно той сезон команда з Нідерландів провела: боролася за чемпіонство в своєму чемпіонаті, пройшла в 1/16 ЛЄ. На жаль, наша команда просто слабкіше.

            “Зоря” також не змогла пробитися до групового етапу через кваліфікаційні раунди. Знову зупинилася в раунді плей-оф. Але спочатку наша команда в “обережному” стилі здолала “Будучность” та “ЦСКА” з Софії. Суперником у фінальному раунді був “Еспаньйол”. Не найгірший варіант, і були шанси, але трохи не вистачило. Можливо, якщо б Скрипник довше працював з колективом, то пройшли б останню команду Ла-Ліги. Але все одно “Зоря” класна команда. В останні роки це єдиний клуб, що стрибав вище голови в кваліфікації ЛЄ.

            Підписуйтеся, плюсуйте, коментуйте. Цікаво дізнатися вашу думку, впевнений, що вам є чим доповнити цей матеріал. Також, можете переглянути попередні пости в цьому блозі. Дякую всім хто прочитав.

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты