Tribuna/Конный спорт/Блоги/Все о конном спорте/Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав! Експрес-інтерв'ю з президентом Асоціації кінного спорту України Андрієм Білим

Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав! Експрес-інтерв'ю з президентом Асоціації кінного спорту України Андрієм Білим

Після виборів президента Всеукраїнської федерації кінного спорту України, які відбулися 28 вересня 2020 року, кінна спільнота розділилася на 2 табори. За цей час, окрім чинної ВФКСУ, створили й Асоціацію кінного спорту України, яка об’єднала навколо...

Автор — Nadya Yurieva
5 марта 2021, 22:33
Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав! Експрес-інтерв'ю з президентом  Асоціації кінного спорту України Андрієм Білим

Після виборів президента Всеукраїнської федерації кінного спорту України, які відбулися 28 вересня 2020 року, кінна спільнота розділилася на 2 табори. За цей час, окрім чинної ВФКСУ, створили й Асоціацію кінного спорту України, яка об'єднала навколо себе частину провідних клубів країни та має власний план розвитку кінного спорту. Ми попросили прокоментувати ситуацію, що склалася, президента новоствореної АКСУ Андрія Білого.

-        Декілька років тому ми створили PEL (професійну кінну лігу). Це структура, яка була організована ентузіастами, щоб внести різноманітність у кінне життя країни, здійснити нові цікаві проєкти, залучити в Україну нові знання. Ми почали 3-4 роки тому. За цей час проєкт показав свою успішність та самодостатність. У нас з'явилося безліч партнерів та прихильників. ВФКСУ неодноразово відзначала PEL за професіоналізм та внесок у розвиток кінного спорту.

Після виборів, до проведення яких є юридичні претензії, представники 10 клубів України ініціювали зустріч та обговорили можливість створення АКСУ на базі PEL – організації, що буде діяти в інтересах клубів і вершників.

У нас є бачення, досвід розвитку кінного спорту, і ми хочемо консолідувати наші зусилля, щоб зробити свій внесок у його розвиток. Зауважу, ми не проти когось. Ми об’єднані ідеєю, час якої настав.

Які клуби Вас підтримали?

-        Співзасновниками АКСУ стали: Бондар А.О., КСК «Бреч», Буткевич Г.В., КСК «Equides Club», Дементьєв О.І., КСК «Эскадрон»,  Дорош В.М., КСК «DOROSH FAMILY», Клименко А.В., КСК «Klimenko Stable»,  Костенко О.М., КСК «KL STABLE»,  Остріков О.Г., КСК «Flying Horse Club»,  Панькуш І.С., КСК «Торнадо»,  Пилипейко В.Ю., КСК «Шостка» та Писаренко А.Г., КСК «Конюшня Писаренко».

З якими рішеннями ВФКСУ Ви не згодні?

-        Перш за все, це невмотивована зміна фінансових умов вступу до ВФКСУ. На наш погляд, їх підвищення суперечить завданням, що стоять у нас на меті, – зробити кінний спорт масовим та більш розповсюдженим. І справа не тільки в тім, що розмір членських внесків підвищили, а в тому, що це рішення ніяк не пояснили.

По-друге, власники вищезгаданих клубів не погоджуються зі змінами умов проведення змагань, що містяться в Положенні «Про організацію та проведення змагань з кінного спорту на території України у 2021 році». Згідно з якими клуби зобов’язують підписувати прямі двосторонні угоди. Окрім того, організаційні комітети позбавляють можливості формувати Головну Судейську Колегію.

Які переваги членства в АКСУ?

-        Ми розробили дві окремі програми лояльності як для індивідуальних членів (це тренери, вершники, ветеринари), так і для колективних. Ідеться про кінні клуби та кінні команди. Всім членам будуть надавати пільгову участь у навчальних програмах та спортивних заходах АКСУ, юридичну та PR-підтримку. Ми хочемо зробити спортсменів упізнаваними, а клуби забезпечити клієнтами та допомогти у розвитку спортивної інфраструктури.

АКСУ розробила програму для підтримки дитячого та юнацького спорту, мета якої – надати можливість молодим спортсменам здобути професію у своїй дисципліні та досягти міжнародного кваліфікаційного рівня. Так «Equides Club» нещодавно визначився з переможцем у категорії юнаки та юніори за напрямком конкур.

Я хочу, щоб кожен член АКСУ розумів, що ми створені для його підтримки. Звернувшись до офісу з проблемного питання, він повинен отримати вичерпну відповідь  та допомогу.

Всі процеси в АКСУ мають бути прозорими, а правила – єдиними та зрозумілими для всіх.

Що спонукало Вас стати президентом АКСУ?

-        Характер. Не можу кинути справу, поки не досягну поставленої мети. Окрім того, мене надзвичайно мотивує підтримка людей, що згуртувалися навколо ідеї створення асоціації та запропонували мені очолити її. Користуючись нагодою, дякую кожному за довіру та прагнення до змін.