Tribuna/Американский футбол/Блоги/Hail Mary/НФЛ Дайджест. Огляд головних новин ліги останнього тижня

НФЛ Дайджест. Огляд головних новин ліги останнього тижня

Нові призначення, нові скандали та нові імена

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
5 февраля 2022, 20:33
14
НФЛ Дайджест. Огляд головних новин ліги останнього тижня

«Лас-Вегас» призначив головним тренером екс-координатора нападу «Нью-Інгленда» Джоша МакДеніелса

Тренерські вакансії в лізі поступово закриваються. З кандидатурою нового головного тренера ще в неділю визначились в «Лас-Вегасі». Новим очільником «Рейдерс» став багаторічний координатор нападу «Нью-Інгленда» Джош МакДеніелс. Він був фаворитом на отримання посади і майже не відчув конкуренції. МакДеніелса затвердили і президент «Рейдерс» Ден Вентрелл, і власник франшизи Марк Девіс.

МакДеніелс був частиною всіх шістьох перемог «Нью-Інгленда» в Супербоулі. Джош координував напад «Петріотс» в 2005-2008 та 2012-2021 роках. В перерві він встиг попрацювати головним тренером «Денвера» та координатором нападу «Сент-Луїса».

Невідомо, чи підійде МакДеніелс «Лас-Вегасу» за футбольними показниками, але за репутацією в них вже ідеальний метч. Джош встиг побути в епіцентрі декількох скандалів. В «Денвері» він був частиною скандалу з незаконним записом тренувань суперника. Хоч розслідування згодом виявило, що оператор «Бронкос» діяв на власний розсуд, а МакДеніелс навіть не дивився відео, його все одно оштрафували на 50 тисяч доларів. А через тиждень Джоша було звільнено з «Бронкос».

В лютому 2018-го МакДеніелса оголосили новим головним тренером «Індіанаполіса». Проте він неочікувано відмовився від позиції одразу після призначення і заявив, що залишиться координатором нападу «Нью-Інгленда». Після такого вибрику його агент розірвав з ним співпрацю. Ну і звісно майже всі скандали, які були пов’язані з «Петріотс», так чи інакше пов’язані й з МакДеніелсом.

Джошу одразу доведеться стикнутися з проблемами. За повідомленнями ЗМІ, гравці «Рейдерс» не дуже задоволені призначенням МакДеніелса. Вони сподівались, що їх тренером залишиться Річ Бісаччіа. Зірки команди Дерек Карр та Макс Кросбі навіть просили про це особисто у власника франшизи. Але їх прохання проігнорували. Тож МакДеніелс потрапляє в дуже непрості умови, в яких досягти успіху буде важкувато.

«Джексонвілль» призначив головним тренером Дуга Педерсона

Після річної відпустки до НФЛ повертається Дуг Педерсон. Він вирішив прийняти виклик і погодився очолити «Джексонвілль» – команду, яка з 2008 року мала лише один сезон з виграшним рекордом.

«Джегуарз» позбавились Урбана Майера ще в середині грудня і з того часу активно шукали нового головного тренера. «Ягуари» розглядали аж 9 кандидатів, з якими провели 12 співбесід. Педерсон був тим, з ким балакали двічі. У підсумку, він достатньо вразив керівництво франшизи і ти вирішили запропонувати йому роботу.

Підписання Педерсона не можна вважати ані цілковитим успіхом, ані цілковитою невдачею. «Джексонвілль» отримали тренера, який перемагав в Супербоулі і який точно має більший досвід за трьох останніх тренерів «ягуарів» разом узятих. Педерсон за п’ять років в «Філадельфії» тричі проходив до плей-офф та завершив свою кар’єру в «Іглз» з позитивним рекордом. Хоча важливо пам’ятати, що останній сезон Дуга з «орлами» був цілковитим провалом. Очевидно, що він пропустив рік роботи не лише через те, що хотів відпочити.

За даними ЗМІ, «Джексонвілль» дуже хотіли найняти координатора нападу «Тампа-Бей» Байрона Лефтвіча. І він теж хотів працювати саме з «Джегуарз». Але перепоною співпраці стала позиція генерального менеджера. Лефтвіч вимагав звільнення поточного генменеджера Трента Баалке (одного з найгірших, якщо не найгіршого в НФЛ). Власник франшизи відмовився йти на це і Лефтвіч відмовився від співпраці. Якщо Педерсон погодився працювати з чинним генменеджером, то це також могло піти йому плюсом, бо він показав себе неконфліктним та не дуже вибагливим. А для его власника франшизи Шахіда Хана це важливо.

Головним завданням Педерсона в «Джексонвіллі» стане розвиток Тревора Лоуренса. Один з найбільших талантів останнього часу провів, м’яко кажучи, не дуже впевнений перший сезон в НФЛ. Хоча навіть в сезоні, повному провалів та розчарувань, він місцями демонстрував ту гру, яку від нього очікують. Педерсон має досвід роботи з квотербеками. Найкращі роки Карсона Вентца та Ніка Фоулза пов’язані саме з Дугом. За чутками, Педерсон вже почав працювати над майбутнім драфтом. Головною метою буде забезпечення необхідного захисту для Лоуренса. Тож під першим піком майже напевно «Джегуарз» оберуть лайнмена нападу.

Союз Педерсона та «Джексонвілля» не виглядає аж надто захоплююче, проте з нього може вийти толк. В Педерсона є досвід та солідне резюме. В «Джегуарз» є потенціал молодої команди та відмінні позиції на драфті. У підсумку ми навряд чи побачимо перебудову а-ля «Цинциннаті», проте з підвалин ліги «ягуари» мають нарешті вибратися.

«Вашингтон» офіційно оголосив нову назву франшизи

«Вашингтон» вів масштабну промо-кампанію та говорив запам’ятати всім конкретну дату – 2 лютого. Саме тоді мали оголосити нову назву франшизи, а також показати нові лого та форму. В соцмережах була купа чуток, пропонувалось більше десятка різноманітних варіантів, а деякі навіть подавались як вже доконаний факт. Хайпу було багато. І як часто буває в таких випадках, у підсумку вийшов зовсім не той результат, який очікували.

Отже, відтепер франшиза називається «Коммандерс» (Commanders). Цей варіант обрали у фіналі та відкинули такі назви як Адміралс, Президентс та Ред Хогс. Франшиза хотіла обрати назву, яка мала б відношення до збройних сил, бо вони базуються в столиці. Чому обрали Коммандерс над більш милозвучними Адміралс – питання відкрите. Попри зміну назви франшиза зберегла свої кольори і це однозначний плюс. Темно-бордовий колір «Вашингтону» є незвичним для ліги і виділяє команду поміж інших.

Зміну назви різні табори очікуванно сприйняли з діаметрально протилежними емоціями. Активісти різноманітних правозахисних груп та борці за права меншин у захваті від нової назви і говорять, що це дуже важливий процес, який вони всебічно вітають. Перейменування підтримав навіть президент США Джо Байден. Хоча будемо відвертими – для цього табору було байдуже, яку назву обере франшиза. Аби не «Редскінс».

Футбольні фани сприйняли нове ім’я без особливого ентузіазму. Для багатьох воно звучить як рандомне ім’я якоїсь автоматично згенерованої команди у відеогрі. Фани «Вашингтону» навіть не розуміють, який чант їм тепер вигукувати з трибун, бо «Let`s go Commanders» абсолютно не звучить. Інші фани вже тролять «Вашингтон» та називають їх «Comies» (в перекладі з англійської – «комуняки»), а інші припускають, що назва «Вашингтон Вашингтонс» і то була б кращою.

Не в захваті від нової назви і футболісти. Відкрито вони про це звісно не говорять, але раніше, коли їх опитували ЗМІ, назву «Коммандерс» ніхто не підтримав. Зірка команди Чейз Янг взагалі поставив їй найнижчу оцінку, коли журналісти просили оцінити його потенційні назви від А до F.

«Вашингтон» дійсно обрали не найкращу назву, але й вибір в них був обмежений. Очевидні варіанти, як «Кепіталз», «Сенаторс» чи «Нейшенлс» вже зайняті. Хоча я все одно не можу зрозуміти, чому зарізали варіанти «Адміралс» та «Президентс». Як би там не було, а «Вашингтон» назвав свій корабель. Тепер подивимось, як він буде плити.

Браян Флорес позивається до НФЛ та декількох команд щодо «систематичного расизму при наймі на роботу»

Новина останніх днів сколихнула світ американського футболу. Браян Флорес, якого багато хто вважає одним з найбільш затребуваних вільних тренерів, зробив гучну заяву та звинуватив НФЛ, а разом з ними «Джаянтс», «Бронкос» та «Долфінс», у систематичному расизмі. До кожної з команд у Флореса є свої претензії.

«Долфінс» він звинувачує в тому, що їх власник пропонував йому 100 тисяч доларів за кожну поразку і таким чином спонукав його до злиття сезону. Також він намагався спровокувати Флореса на порушення правил ліги стосовно перемовин з гравцями та тиснув на нього, щоб той змінив квотербека.

«Бронкос» дісталось за те, що на думку Флореса, у 2019-му році його запросили на співбесіду виключно задля того, щоб виконати так зване «Правило Руні». Воно вимагає, щоб кожна команда, яка шукає головного тренера, провела співбесіду хоча б з одним представником етнічних меншин. Флорес вважає, що «Денвер» не розглядав його кандидатуру. На підтвердження своїх думок він наводить факт, що генменеджер «жеребців» Джон Елвей запізнився на інтерв’ю на цілу годину і мав симптоми похмілля. Флорес припускає, що Елвей пиячив всю ніч перед зустріччю з ним.

Схожі звинувачення Флорес висунув і на адресу «Джаянтс». Він стверджує, що йому призначили співбесіду вже після того, як було ухвалене рішення про підписання контракту з Браяном Деболлом. Тут майже залізні докази сам того не знаючи надав Білл Белічік. Тренер «Петріотс», в штабі якого Флорес працював 10 років, переплутав номери в своєму телефоні та надіслав вітання з новим призначенням як він думав Деболлу. Але повідомлення отримав Флорес. Браян каже, що повідомлення від Белічіка прийшли всього за декілька годин після того, як «Джаянтс» призначили йому співбесіду. Тож зустріч з ним носила формальний характер та мала всього лише задовільнити «Правило Руні».

Всі три франшизи очікувано заявили, що Флорес пизд каже неправду. Всі франшизи підкреслили, що вони проводять співбесіди з різними кандидатами та приймають рішення незалежно від кольору шкіри. «Бронкос» навіть пообіцяли надати всі документи зі співбесіди з Флоресом. В «Денвері» заявили, що бесіда з Браяном тривала три з половиною години і вони щиро розглядали його, як кандидата на посаду.

Флорес не збирається відмовлятися від свого позову. Він каже, що його метою є підвищити вплив темношкірих в НФЛ та збільшити кількість темношкірих головних тренерів та координаторів. Браян здійняв хвилю обговорень і навряд чи НФЛ в цій історії зможе тихенько піти в ліс. Тому будемо слідкувати за розвитком подій. Наприкінці варто відзначити, що навіть попри позов та майбутню юридичну війну, Флорес все одно розглядається, як один з фаворитів на отримання роботи в новому сезоні. Зокрема, він є фаворитом на отримання роботи в «Хьюстоні».

Другие посты блога

Все посты