Tribuna/Прочие/Блоги/Hail Mary/Cенсація від «Детройта», шатаут від «Нью-Орлеана» та перший офіційний чемпіон дивізіону. Огляд 15-го тижня НФЛ

Cенсація від «Детройта», шатаут від «Нью-Орлеана» та перший офіційний чемпіон дивізіону. Огляд 15-го тижня НФЛ

Огляд найбільш цікавих моментів п’ятнадцятого ігрового тижня НФЛ

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
24 декабря 2021, 09:55
40
Cенсація від «Детройта», шатаут від «Нью-Орлеана» та перший офіційний чемпіон дивізіону. Огляд 15-го тижня НФЛ

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «Hail Mary». Його автор тримає нас в курсі всіх подій НФЛ і іноді розбавляє текстами з цікавими фактами та історіями. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою!

***

Небажане повернення тижня: НФЛ накрила епідемія коронавірусу, ряд ігор довелось переносити

Ah shit, here we go again. Як не прикро це визнавати, але було лише питанням часу, коли НФЛ накриє нова хвиля коронавірусу. Поки НБА, НХЛ та АПЛ переносили матчі пачками, американський футбол тримався. Тримався до минулого тижня. В НФЛ різко вибухнула епідемія. Лише за один день було отримано 37 позитивних тестів. А загалом до ковідного списку потрапило більше 90 гравців.

Через такий спалах НФЛ була вимушена переносити одразу три гри. «Лас-Вегас» та «Клівленд» зіграли в понеділок, а «Лос-Анджелес Ремс» з «Сіетлом» та «Філадельфія» з «Вашингтоном» – у вівторок. Також ліга значно посилила вимоги в своїй антиковідній політиці. Відтепер гравці мають носити маски незалежно від статусу вакцинації, їм заборонено проводити зібрання в приміщеннях (лише на вулиці чи по відеозв’язку), а з командою під час переїздів не має бути жодних сторонніх осіб, які не відносяться до персоналу команди. Окрім цього, НФЛ наполегливо рекомендує гравцям отримати бустерну дозу вакцини.

В НФЛ вже є досвід проведення сезону в умовах пандемії, тож навряд чи варто хвилюватися, що плей-офф перенесуть на інші дати. Але хочеться вірити, що коронавірус обмежиться лише рамками регулярного сезону і не буде впливати на долю команд в матчах на виліт. Бо якось тупо буде вилетіти через те, що твій стартовий квотербек підчепив ковід («Грін-Бей» зараз примусово вакцинує Роджерса трьома дозами за раз). Тож віримо та сподіваємось на краще.

Відставка тижня: «Джексонвілль» звільнив Урбана Майера

Це мало статись. «Джексонвілль» навіть не став чекати матчу з «Хьюстоном» і звільним Урбана Майера посеред тижня. Кар’єра Майера в «Джегуарс» точно ввійде в історію як приклад найгіршої кар’єри в НФЛ. Урбан підписував п’ятирічний контракт і не протримався навіть до кінця першого сезону. Всього за півроку він повністю розвалив команду, знищив атмосферу всередині колективу, пересварився з усіма з ким можна було та вляпався в декілька гучних скандалів. Про репутацію Майера промовисто говорить той факт, що одразу після його звільнення «Джексонвілль» став фаворитом в букмекерів в матчі проти «Хьюстона» (хоч «Джегуарз» все одно програли).

Ніхто не сумнівається, в чому була головна проблема «Джексонвілля». Вони її позбулися. І тепер їм варто з подвійною обережністю підійти до процесу найму нового головного тренера. Хоча це ще питання, хто захоче йти працювати в «Джегуарз». Бо починати доведеться не з нуля, а з мінусової відмітки.

Трилер тижня: «Канзас-Сіті» в овертаймі перемогли «Лос-Анджелес Чарджес»

В цьому матчі фактично розігрували чемпіонство Заходу АФК. Перемога «Чіфс» робила б їх майже недосяжними для конкурентів. Перемога «Чарджерс» піднімала би їх на першу сходинку та давала перевагу над «Чіфс» завдяки особистим зустрічам. Тому сценарій гри вийшов як і очікувалось – драматичним та захоплюючим. В матчі з купою крутих розіграшів, помилок та ризику ключову роль зіграв досвід.

«Канзас-Сіті», як і протягом всього сезону, далеко не ідеальні. Вони все ще не можуть розібратися зі своїми помилками та максимально обмежити їх. З «Чарджерс» «вожді» двічі втратили м’яч та відверто погано зіграли в захисті. Проте в ключові моменти «Чіфс» діяли майже бездоганно. Завдяки чому і здобули перемогу. Як в старі-добрі часи «Канзас-Сіті» знову витягнула трійця Махоумс-Келсі-Хілл.

Перший попри перехоплення та фамбл провів потужний матч з 442 сумарними ярдами та 3 тачдаунами. Махоумс був абсолютно летальним на фініші матчу. Спочатку він всього за хвилину пройшов 75 ярдів та відправив матч до овертайму, а потім майже за ту саму хвилину (1:15 якщо точно) пройшов ті самі 75 ярдів та закрив гру.

Другий провів такий матч, що ми поговоримо про нього окремо. А третій прийняв 12 з 13 пасів на 148 ярдів, постійно просуваючи напад вперед. Махоумс, Келсі та Хілл не просто були зірками нападу «Чіфс». Вони були всім нападом «Чіфс».

Попри розквіт в грі атакувальних зірок «вождів», «Чарджерс» не просто могли, а мали вигравати цей матч. Їх згубило занадто велике бажання йти на ризик. «Лос-Анджелес» тричі запоров конвертацію четвертого дауну. Кожна з цих конвертацій гарантовано могла стати успішним філдголом. І цей філдгол приніс би перемогу. Ще можна було зрозуміти, коли «Чарджерс» йшли на конвертацію на своєму першому володінні в грі. Часу попереду багато, очки можна набрати. З натяжечкою можна було зрозуміти бажання розіграти четвертий даун одразу перед перервою. Але рішення грати четвертий даун в середині третьої чверті було вже аж занадто ризикованим.

Питання викликав і спосіб в який «Лос-Анджелес» намагався грати в червоній зоні опонента. Маючи 8 даунів з п’ятиярдової відмітки «Чіфс», «блискавки» 6 разів розігрували пасову комбінацію. І це в матчі, де захист «Канзас-Сіті» був безпорадним проти виносу та дозволив «Чарджерс» набрати 192 ярди землею. «Лос-Анджелес» не просто йшов на невиправданий ризик, а й робив це дуже сумнівним шляхом. За все це й довелося заплатити у фіналі гри.

Після цієї перемоги «Канзас-Сіті» зайняв поул-позицію та має дуже хороші шанси не лише виграти дивізіон, а й забрати перший номер посіву в плей-офф. Букмекери вже навіть зробили «Чіфс» головним фаворитом на перемогу в Супербоулі (це занадто, як на мене). А «Чарджерс» втратили золоту нагоду скинути «Чіфс» з верхівки і тепер мають вести боротьбу за життя. Щільність в АФК божевільна, тож «Лос-Анджелес» більше не може дозволити собі помилок.

Герой тижня: Тревіс Келсі

«Канзас-Сіті» ні за що не переміг, як би не Тревіс Келсі. Тайт-енд провів один з найкращих матчів в кар’єрі. Він набрав 191 ярд (особистий рекорд) та заніс 2 тачдауни. Він був головним вибором Махоумса в ключові моменти. І він запалив овертайм, розкидавши всю секондері «Чарджерс» для 34-ярдового тачдауну. Тревіс шостий сезон поспіль набирає 1000+ ярдів. Жоден з тайт-ендів в історії НФЛ не мав більше 4 таких сезонів. Келсі був, є і залишається ключовою фігурою для «Канзас-Сіті».

Перервана серія тижня: «Індіанаполіс» перервав 7-матчеву переможну серію «Нью-Інгленда»

В останні тижні «Нью-Інгленд» набрав такий хід, що не вірилось, що цю команду можна зупинити. Але «Індіанаполіс» чітко вирішив це зробити. Нові геройства Джонатана Тейлора, ідеальний план захисту та значна допомога від спецкоманди – ось рецепт успіху «Кольтс».

Перш за все варто відмітити, що «Інді» майже ідеально зіграли в захисті. Вони сконцентрувались на протидії виносній грі «Петріотс» (яка була послаблена відсутністю Дамьєна Харріса) та використовували лайнбекерів в зонному захисті, щоб не давати можливості пасувати Маку Джонсу. Обидві фактори спрацювали на відмінно. Виносом «патріоти» набрали всього 81 ярд, а лайнбекери «Кольтс» Даріус Ленард та Боббі Окерікі зробили по перехопленню, які суттєво допомогли в подальшій грі. «Інді» вибили з сідла Мака Джонса, який не міг прийти до тями майже весь матч. Це була одна складова успіху «Кольтс». Іншу звали Джонатан Тейлор.

Раннінгбек «жеребчиків» продовжує свій фантастичний сезон. Проти «Нью-Інгленда» він видав черговий феноменальний перформанс зі 170 ярдами та тачдауном. Тейлор поступово перетворюється (чи навіть вже перетворився) на Деріка Генрі в плані важливості для своєї команди. Бо проти «Петріотс» Тейлор був фактично всім нападом «Кольтс». «Інді» в нападі набрав 275 ярдів. Стату Тейлора ви вже прочитали. Джонатан тягне «Інді» і схоже, що таки дотягне їх до плей-офф. Але там йому знадобиться трохи допомоги. Тож Вентцу не заважало би прокинутися. Квотербек все ще не вписався в нову команду і проти «Нью-Інгленда» провів, дуже м’яко кажучи, не найкращий матч (5 з 12 пасів, 57 ярдів, тачдаун та перехоплення).

Для «Петріотс» ця поразка стає викликом і цікаво буде побачити, як вони на неї відреагують. «Нью-Інгленд» все ще лідер дивізіону, але попереду гра, яка має вирішити все – рематч з «Баффало». Очевидно, що «патріоти» не можуть дозволити собі такий початок гри, як проти «Кольтс». Тому вмикатись (в першу чергу в нападі) потрібно одразу. Очевидно, що «Петріотс» не вистачало Дамьєна Харріса. Проти «Біллс» він скоріш за все зіграє, але не факт, що буде в найкращій формі. І очевидно, що матч з «Кольтс» став ударом по психології Мака Джонса. Він не провалив гру повністю, але його помилки дорого коштували команді. Тож від того, чи впорається з тиском квотербек-новачок, багато в чому буде залежати доля подальшого успіху «патріотів». «Нью-Інгленд» вибили з сідла і тепер вони мають показати, що здатні в це сідло повернутися.

Тачдаун тижня: Джонатан Тейлор пробіг 67 ярдів та гарантував перемогу «Кольтс»

Це була масна крапка у виступі зіркового раннінгбека проти «Нью-Інгленда». Зміщення у відкриту діру, фінт щоб прибрати двох захисників зі шляху та спрінт до залікової зони щоб закрити матч. Це 17-й виносний тачдаун Джонатана Тейлора в цьому сезоні і це новий рекорд франшизи. Також Тейлор заносить тачдаун 11 гру поспіль. Це третя найдовша серія в історії ліги. MVP навряд чи дадуть, але звання найкращого гравця нападу вже в кишені у Джонатана.

Сенсація тижня: «Детройт» впевнено переміг «Аризону»

Як же я радий за «Детройт»! «Лайонс» не просто перемогли одного з лідерів конференції, а відвозили його мордякою об газон. Хоч ця перемога напевно позбавить «левів» першого вибору на драфті, вона дає їм дещо набагато більше – ментальність переможців. Ден Кемпбелл закладає фундамент нової команди.

«Детройт» був неперевершений по обидві сторони м’яча. В нападі Гофф провів бездоганний матч, завершивши 21 з 26 пасів та кинувши три тачдауни без перехоплень. Раннінгбек Рейнольдс, який до цього за три роки в НФЛ здійснив лише один виніс, розкидав весь захист «Кардиналс» та набігав 112 ярдів. Новачок-ресивер Сент-Браун зловив другий тачдаун за три матчі та став лідером команди по пасовим ярдам (90). І «Лайонс» розтягували свої розіграші на максимально довгий час, щоб не давати м’яча Кайлеру Мюррею.

В захисті «Детройт» взагалі зіграв свій найкращий матч, стримавши один з кращих нападів НФЛ. «Лайонс» дозволили супернику конвертувати менше половини третіх даунів та не пропустили жодного тачдауну з чотирьох заходів «Аризони» до червоної зони. До цього вони ще додали дуже круте перехоплення та два секи. Саме такі перемоги будують команди. І саме такі матчі дають приводи для оптимізму фанам «Лайонс». З Дена Кемпбелла має бути толк.

«Аризона» провела жахливий матч, якому немає жодних виправдань. Або «Кардиналс» настільки недооцінили «Детройт», або в них щось дуже серйозно зламалось. Мюррей мазав пасами направо і наліво. Лінія не могла заблокувати захисників та відкрити дірки для проривів. Ресивери роняли паси. Захист багато фолив та не міг втримати «Детройт» на ключових розіграшах. Це була ганебна поразка, яка суттєво вдарила по шансах «Аризони» в плей-офф. Зважаючи на дуже непростих суперників на фініші сезону («Індіанаполіс», «Даллас» та «Сіетл»), «кардинали» можуть втратити першу сходинку в дивізіоні та суттєво ускладнити собі життя.

Трагедія тижня: «Балтимор» програв «Грін-Бей» через провалену 2-очкову конвертацію на останніх секундах гри

Хто зараз почувається абсолютно розбитим, так це фани «Балтимору». Їх команда програла три матчі поспіль і відставання від суперника в цих матчах сумарно склало усього 4 очки. Після трагічних поразок «Піттсбургу» та «Клівленду» «Рейвенс» в не менш болючий спосіб програли «Грін-Бей».

Одразу варто сказати, що це поразка, за яку не соромно. «Балтимор» в фіналі останньої чверті видав шалений спурт та перетворив рахунок з 31:17 на 31:30. Зважаючи на ситуацію з травмами та рівень суперника – це справжнє досягнення для «круків».

Жодних критичних стріл не варто спрямовувати і в бік Джона Харбо. Рішення грати 2-очкову конвертацію не було його надмірним бажанням йти на ризик. Тренер двічі запитав у своїх гравців – вони хочуть грати овертайм чи спробувати виграти матч в основний час. Всі відповіли, що хочуть розіграти 2-очкову конвертацію. І після її провалу Марк Ендрюс (який і мав зловити рятівний пас, але не зміг переграти захисника «Пекерс») підтримав свого тренера та сказав йому, що це було вірне рішення. Команда разом прийняла рішення і разом за нього відповідає. І за це «Балтимору» жирний плюс.

Окремий респект спрямовується на адресу Тайлера Хантлі. Бекап Ламара Джексона не просто довів, що він може грати в НФЛ, а й що може бути ефективним стартером в правильній системі. Проти захисту з ТОП-10 Хантлі набрав 288 сумарних ярдів та 4 тачдауни. Усього напад «Балтимору» набрав 354 ярди та пробив лише один пант. Не здивуюсь, якщо Хантлі отримає роботу стартового квотербека в наступному сезоні за межами «Балтимору».

«Грін-Бей» хоч і змусив своїх фанів нервувати, але все ж довів справу до перемоги. Чесно, навіть якщо «Балтимор» набрав би ті два очки, вони все одно навряд чи перемогли б. В Роджерса залишалась 41 секунда. І всі ми знаємо, що йому цього було б достатньо, щоб вивести команду на дистанцію філдголу. Хоча квотербек міг закрити гру ще раніше, якби влучив пасом на Алена Лазара на початку останньої чверті. Проте Роджерс все одно провів черговий потужний матч та повторив рекорд Бретта Фарва по кількості тачдаунів за «Грін-Бей».

«Пекерс» є головним фаворитом в Національній конференції. Вони першими в лізі офіційно гарантували собі титул чемпіонів дивізіону і, відповідно, місце в плей-офф. Якщо Роджерс, Адамс та Вальдес-Скентлінг збережуть свою форму, і якщо захист продовжить грати на рівні ТОП-10 ліги – «Грін-Бей» зайде дуже далеко. Це той випадок, коли будь-який результат, окрім Супербоулу, буде вважатися провалом. Зараз або ніколи. А ось «Балтимору» тепер доведеться не солодко. Зважаючи на вбивчий календар («Бенгалз», «Ремс» та «Стілерс») завдання потрапити в плей-офф стає дуже і дуже важким.

Лідери тижня: «Цинциннаті» обіграли «Денвер» та вирвались на першу сходинку Півночі АФК

Минулого тижня «Цинциннаті» втратили чудову можливість наздогнати «Балтимор» та потіснити їх з першої сходинки. Цього тижня вони не повторили своєї помилки. Перемога над «Денвером» була не з розряду тих, якими можна пишатися. Але кого це хвилює. Головне, що її вдалося здобути.

Головне, що «Цинциннаті» показали в матчу з «Денвером» – здатність швидко відповідати на дії суперника. Варто було «Бронкос» зрівняти рахунок наприкінці третьої чверті, як «тигри» усього за два розіграші пройшли 68 ярдів та занесли тачдаун. 56 ярдів були пасом Барроу на Бойда для тачдауну. Для квотербека «Бенгалз» це був 12-й пас для тачдауну на 30+ ярдів. Жоден з інших квотербеків не має більше семи таких пасів. Джо цементує за собою репутацію квотербека, здатного на дуже довгі та ефективні паси. І головне, що він робить ці паси в найбільш відповідальні моменти гри. Минулого тижня з «Сан-Франциско» Барроу також повернув свою команду гру в найвідповідальніший момент. Тоді цього не вистачило для перемоги, бо захист не справився з суперником. Цього тижня оборона зробила свою роботу і «Бенгалз» тріумфували.

Окремо варто сказати декілька слів про Трея Хендріксона. Ді-енд вистрелив минулого сезону та був чи не найціннішим гравцем «Нью-Орлеану». Після переходу до «Цинциннаті» багато хто вважав, що продуктивність Трея впаде. Бо в «Сейнтс» він грав поряд з Кемом Джорданом і той збирав на себе достатньо уваги захисників. Але ніт. Він грає на тому ж рівні, що і в «Сейнтс». Навіть краще, бо попереду ще три матчі, а Хендріксон вже повторив свої статистичні показники з минулого сезону. Трей весь сезон був стабільним плеймейкером в захисті «Бенгалз». За весь сезон поки що він провів всього дві гри без секів та один – без теклів. Підписання Хендріксона було максимально правильним рішенням для «Цинциннаті».

Стосовно «Денверу», то вони отримали чергове підтвердження, що з Дрю Локом їм нічого не світить. Коли Бріджвотер був вимушений покинути гру через травму в середині третьої чверті, Лок провів усього один вдалий розіграш. Це був 25-ярдовий тачдаун на Тіма Патріка. Вже на наступному драйві він зробив фамбл в червоній зоні «Бенгалз» і це коштувало «Бронкос» гри. «Денвер» має крутий захист, але позиція квотербека залишається проблемою. Якщо з Бріджвотером «Бронкос» можуть розраховувати хоча б на боротьбу за плей-офф, з Локом в них не буде навіть цього.

Новачок тижня: Еван МакФірсон

Багато хто недооцінює роль кікерів. Але це надзвичайно важлива позиція. Гарний кікер може виграти вам матч (спитайте фанів «Балтимора»), або вибити вас з плей-офф (спитайте фанів «Чикаго»). «Цинциннаті» знайшли собі правильного кікера. Новачок Еван МакФірсон зіграв всього 14 ігор в НФЛ, але вже побив рекорд франшизи по кількості забитих філдголів з 50+ ярдів. Проти «Денвера» МакФірсон забив 3 з 3 філдголів, один з яких він ввалив з 58 ярдів. І це його особистий рекорд. За майбутнє своїх філдголів фани «Бенгалз» можуть бути спокійні.

Захист тижня: «Нью-Орлеан» переміг «Тампа-Бей», не дозволивши набрати їм жодного очка

Хто переможе – чинний чемпіон з найрезультативнішою атакою ліги та найкращим квотербеком в історії чи купка гравців тренувального складу без головного тренера та з тайт-ендом зі зламаним пальцем на позиції квотербека? Відповідь очевидна, еге ж? Після цього тижня можна говорити, що в житті є три обов’язкові речі: смерть, податки та перемога «Нью-Орлеана» над «Тампа-Бей» в регулярному сезоні.

Напад «Сейнтс» був настільки спустошений травмами та дискваліфікаціями, що їм за диво було набрати будь-які очки. Тому покладатися «святі» могли лише на свій захист. Той виконав свою роль ідеально. Оборона «Нью-Орлеана» провела шедевральний матч, повністю нейтралізувавши напад суперника. «Бакканірс» жодного разу не дійшли до червоної зони. На Бреді зробили 4 секи. Том також кинув перехоплення та втратив м’яч після вимушеного фамблу з боку Кема Джордана. Окрім цього «Сейнтс» встояли на четвертому дауні в середині третьої чверті. Це був домінантний виступ, за який кожен захисник «Нью-Орлеана» та їх координатор Денніс Аллен заслуговують тонни респекту. І завдяки цьому виступу «Нью-Орлеан» зберіг шанси на потрапляння до плей-офф.

Для «Тампи» така поразка була болючим ударом по самолюбству. Не дарма в Бреді настільки палахкотіло нижче ватерлінії, що він зламав свій планшет та спеціально пробіг повз лаву «Нью-Орлеана», щоб обматерити їх тимчасового головного тренера Аллена. Для Тома цей шатаут став першим за останні 255 матчів. Це друга за тривалістю серія в історії НФЛ (перша належить одному хлопцю на ім’я Дрю Бріз, в якого не було жодного шатауту за кар’єру).

Але якщо відсунути его Бреді трохи в сторону, в «Бакс» є інші причини почуватися жахливо після цієї поразки. По-перше, вони втратили на весь сезон Кріса Годвіна. Найкращий ресивер «буканьєрів» цього сезону порвав хрестоподібні зв’язки. По-друге, також на весь сезон вилетів Леонард Фурнетт, на якому трималась вся виносна гра «Бакс». Команда вже підписала йому на заміну Ле’Веона Белла, але це й близько не рівноцінна заміна. По-третє, певний час пропустять Майк Еванс та Лавонте Девід. Ресивер травмував підколінне сухожилля, а лайнбекер – стопу. Обидва мають повернутися в плей-офф, але невідомо наскільки ці пошкодження вплинуть на їх подальший сезон. І останнє та не менш болюче – «Тампа-Бей» впала на третє місце в таблиці конференції. «Бакс» обігнали «Грін-Бей» та «Даллас». І тепер замість відпочинку на тижні wild card «буканьєри» ризикують отримати матч з «Ремс» чи «Кардиналс». Ох як же зіпсувала плани «Тампі» ця поразка від «Нью-Орлеану».

На завершення не можу не відмітити один момент. В передматчевій студії на NBC, який транслював матч, всі експерти разом з телеглядачами сказали, що переможуть «Бакканірс». За «Сейнтс» проголосував лише Дрю Бріз. І доволі символічно, що «Нью-Орлеан» переміг саме з рахунком 9:0. Бріз отримує нагоду флексити експертністю протягом тижня, а фани «Нью-Орлеана» – привід посміхнутись в цьому важкому сезоні.

Неприємне досягнення сезону: «Сіетл» поступився «Лос-Анджелес Ремс» та вперше матиме негативний рекорд з Расселом Вілсоном у якості основного квотербека

«Сіетл» не мав негативного рекорду 9 років поспіль. Але все колись закінчується. Після поразки «Ремс», «Сіхокс» втратили всі шанси продовжити свою позитивну серію. Вони не здались без бою, хоча провели й не надто переконливий матч.

Однією з головних причин занепаду «Сіхокс» став регрес Рассела Вілсона. Квотербек провів черговий матч набагато нижче свого рівня. З «Ремс» квотербек набрав усього 156 ярдів, кинув перехоплення та не кинув жодного тачдауну. Звісно, в цьому була і неабияка заслуга захисту «Лос-Анджелесу». Але раніше Вілсон майже не проводив настільки безпорадні матчі. Чи то дається взнаки травма пальця, яку він отримав на початку сезону, чи квотербек банально вигорів та більше нічого не може дати «Сіетлу», чи він більше нічого не може дати з цим тренером. Очевидно, що для «Сіетла» настав час змін. Цей сезон стає дном, від якого «яструби» мають відштовхнутися. А ось чи вдасться – питання відкрите.

«Ремс» попри перемогу теж провели далеко не найкращий матч. Після першої половини гри в активі «баранців» було всього три очки. «Лос-Анджелес» потребував якогось вибуху, який запустив би їх напад. І звісно хто ж міг його зробити, як не Купер Капп. На першому ж драйві третьої чверті ресивер спочатку прийняв пас на 32 ярди, а через два розіграші прийняв 6-ярдовий тачдаун. Купер забезпечив «Ремс» і перемогу, прийнявши на початку фінальної чверті два паси поспіль – на 11 ярдів та на 29 ярдів для тачдауну. Загалом Капп завершив матч з 9 прийомами на 136 ярдів та двома тачдаунами. Капп продовжує бути MVP «Ремс» та тягнути їх до зірок.

Результати п’ятнадцятого ігрового тижня виглядають наступним чином.

Ситуація в дивізіонах наступна.

Американська конференція

Національна конференція

Це не сезон, а витвір мистецтва. Ви лише подивіться на цей безкомпромісний махач на Півночі АФК! А як вам спурт «Індіанаполісу», який майже схопив за дупу «Теннессі»? А «Ремс» вже схопили за дупу «Аризону» і будуть тиснути до перемоги. До кінця регулярки три тижні і лише одна (!) команда гарантувала собі плей-офф. При цьому з боротьби за плей-офф поки що вибуло лише 5 команд. Фініш сезону буде божевільним.

Шістнадцятий ігровий тиждень відкриє інтригуюче протистояння «Теннессі» та «Сан-Франциско». На Різдво «Клівленд» зробить останню відчайдушну спробу вклинитися в боротьбу за путівку до плей-офф в матчі з «Грін-Бей», який цю путівку вже поклав до кишені. А в неділю на нас чекає одразу дві битви за лідерство в дивізіоні – «Нью-Інгленд» прийме «Баффало», а «Цинциннаті» вдома зіграють з «Балтимором».

Фото: NFL

Другие посты блога

Все посты