Tribuna/Прочие/Блоги/Hail Mary/Cенсація від «Цинциннаті», дощова перемога «Індіанаполісу» та нове дно «Канзас-Сіті». Огляд 7-го тижня НФЛ

Cенсація від «Цинциннаті», дощова перемога «Індіанаполісу» та нове дно «Канзас-Сіті». Огляд 7-го тижня НФЛ

Огляд найбільш цікавих моментів сьомого ігрового тижня НФЛ

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
26 октября 2021, 22:57
58
Cенсація від «Цинциннаті», дощова перемога «Індіанаполісу» та нове дно «Канзас-Сіті». Огляд 7-го тижня НФЛ

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «Hail Mary». Його автор тримає нас в курсі всіх подій НФЛ і іноді розбавляє текстами з цікавими фактами та історіями. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою!

***

Приниження тижня: «Теннессі» знищили «Канзас-Сіті»

Якщо ви раптом пропустили початок матчу, а потім вирішили подивитись рахунок в перерві – ви мали бути дуже здивовані. Лідерство «Теннессі» не було таким вже сенсаційним. Але з рахунком 27:0… Вау. «Чіфс» були знищені та принижені. І в них не було жодної відповіді на дії «Тайтенс».

«Титани» домінували в кожній фазі гри. Вони були кращими і в нападі, і в захисті. Навіть попри складну ситуацію з травмами в секондері, «Тайтенс» не відчули жодних проблем з колись фантастичним нападом «Чіфс». Лайнмени «Теннессі» тероризували Махоумса та назбирали на ньому 4 секи. Окрім того, Патрік успішно кинув лише 2 паси з 7 під тиском захисників. «Канзас-Сіті» за першу половину гри жодного разу не перетнули середину поля, а Махоумс назбирав усього 47 пасових ярдів, кинувши при цьому перехоплення. Захист «Тайтенс» повністю вимкнув напад «Чіфс». І це серйозна заявка від «Теннессі».

Якщо напад «Канзас-Сіті» провів поганий матч, то захист – тим паче. Вони дозволили «Теннессі» набрати очки на кожному драйві першої половини – 3 тачдауни та 2 філдголи. І «титанам» навіть не довелось витискати максимум. Генрі вперше з початку сезону не пробив відмітку в 100 ярдів на виносі, бо його команда цього і не потребувала. Теннехілл чудово розібрав страждаючу секондері «Чіфс», встановивши ефективний зв’язок з Ей Джей Брауном. Ресівер прийняв 8 пасів на 133 ярди і заніс тачдаун. А в квотербека було 270 ярдів та два тачдауни. «Теннессі» робили все, що хотіли, і суперник не міг їм завадити.

Для «Канзас-Сіті» після цього матчу офіційно настав час панікувати. В них не виходить нічого. Магія Махоумса закінчилася. Його тяга де героїзму та намагання кинути пас за будь-яких умов тепер призводить не до ефектних прийомів, а до перехоплень та фамблів. Хто взагалі міг подумати, що після третини сезону квотербек «Чіфс» буде лідером ліги по перехопленням? В Патріка вже 9 перехоплень і схоже, що це далеко не кінець. Ну і звісно не можна промовчати про головну статистику гри. Деррік Генрі кинув тачдаун, а Махоумс – ні.

Випарувались з гри і ресівери «вождів». Тревіс Келсі більше випрошував в арбітрів флаги, ніж ловив паси. І через це цілком справедливо з нього глузували захисники «Теннессі». Тайрік Хілл також провів весь матч в тіні та не зробив нічого значного. Проблеми Махоумса потягнули за собою і проблеми в ресіверів. А виносна гра «Канзас-Сіті» не готова компенсувати всі проблеми нападу.

В «Чіфс» все дуже погано. Ні про які плани на Супербоул вже не йдеться. Для «вождів» за щастя буде пролізти в плей-офф. Хоча що їм там робити, з такою грою? Механізм зламаний і схоже, що Енді Рід не знає, як його полагодити. Поки «Теннессі» святкують другу важливу перемогу поспіль, «Чіфс» продовжують йти на дно.

Сенсація тижня: «Цинциннаті» з розгромним рахунком перемогли «Балтімор»

Попри рекорд 4-2 в багатьох були питання – чи дійсно «Цинциннаті» в цьому сезоні є серйозною командою? Після матчу з «Балтімором» цього питання більше немає. Так, «Цинциннаті» серйозна команда, яка в цьому сезоні буде претендувати і на плей-офф, і на дивізіон.

Щире захоплення викликає те, як «Бенгалз» додали в третій чверті та розірвали «Балтімор» наприкінці зустрічі. Наче вони включили наступну передачу, якої в суперника просто не було. Барроу видав свій напевно найкращий матч в футболці «Цинциннаті». Він закінчив матч з 416 ярдами та 3 тачдаунами. Джа’Марр Чейз набрав фантастичні 201 ярд та встановив рекорд франшизи по ярдам на прийомі за гру для новачка. Дебати про фаворита на звання найкращого новачка сезону вже можна згортати. Міксон та Перін занесли по тачдауну та набрали на двох 111 ярдів. Тайт-енд Узома заніс два тачдауни при трьох прийомах. «Бенгалз» було неможливо спинити. Вони довели, що можуть бути неперевершеними в грі з сильним суперником. І відтепер їх варто сприймати як претендентів не тільки на місце в плей-офф, а і на чемпіонство дивізіону.

«Балтімор» отримав гарного ляпаса після своєї домінантної перемоги над «Чарджерс». В «Рейвенс» не вийшло видати другий видатний матч в нападі поспіль. «Бенгалз» ефективно протидіяли виносній грі «круків» та чинили тиск на Ламара Джексона, змушуючи того робити ризиковані кидки або ж приймати секи. Захист «Рейвенс», як і їх напад, не був готовий до таких ефективних дій суперника та також посипався під його натиском. «Балтімору» не вистачило сил, щоб триматися на рівні з «Цинциннаті» весь матч. І це ставить перед тренерським штабом новий виклик, на який доведеться знайти відповідь. Бо інакше дивізіон може опинитися в руках нахабних аутсайдерів.

Тачдаун тижня: Джа’Марр Чейз розкидав половину секондері «Рейвенс» та заніс 82-ярдовий тачдаун

Який же він красень. Чейз кожного тижня доводить, що в його особі «Бенгалз» знайшли ресівера №1 на довгі роки вперед. Новачок пошив в дурні елітний захист «Рейвенс» та навіть не спітнів.

Новачок тижня: Кайл Піттс

Давайте ми домовимося, що Джа’Марр Чейз – найкращий новачок цього сезону і про це більше можна не говорити. Бо він кожного тижня буде забирати цю номінацію в огляді. Тож кращим новачком цього тижня вважаємо Кайла Піттса. Тайт-енд став лідером «Атланти» по ярдам на прийомі та зробив значний внесок в перемогу над «Майамі». Хоч в нього і не було тачдауну, Кайл прийняв 7 пасів на 163 ярди. В тому числі найважливіший пас на 28 ярдів в кінці зустрічі, який дозволив вийти на пробиття переможного філдголу. Тож Кайл Піттс – молодець.

Втрата тижня: Зак Вілсон отримав травму в матчі, який завершився розгромною поразкою «Нью-Йорк Джетс» від «Нью-Інгленда»

Хоч з Бреді, хоч без нього, «Нью-Інгленд» ніколи не має проблем з «Джетс». Черговий матч це підтвердив. «Петріотс» навіть не напружувалися. Вони просто скористались тим, що їм дав суперник.

«Патріоти» не вигадували якісь особливі хитрі розіграші та не ризикували. Це було не потрібно. Захист «Джетс» не міг зупинити навіть найпростіші комбінації «Нью-Інгленда». Дам’єн Харріс доволі легко набігав на 106 ярдів та 2 тачдауни, а Мак Джонс назбирав 306 ярдів та кинув 2 тачдауни. Коли «Нью-Йорк» вперше зміг набрати перший даун, в «Петріотс» вже було 14 очок в активі. Захист «Джетс» розвалився та дозволив «Нью-Інгленду» набрати 551 ярд в нападі. Так грати просто не можна.

Ситуацію для «Джетс» погіршило те, що травму коліна отримав Зак Вілсон. Новачка в матчі замінив Майк Вайт, який за три роки в лізі жодного разу не вийшов на поле. Він кинув тачдаун першим же пасом, але на цьому всі його успіхи скінчилися. Навряд чи «Джетс» будуть покладатися на нього далі, бо «надзвукові» веж виміняли в «Іглз» Джо Флакко. Ветеран вже грав за «Джетс». Не дуже успішно, адже він програв всі чотири матчі, в яких виходив в старті. Подивимось, якою буде друга глава його відносин з «Джетс».

Декласування тижня: «Тампа-Бей» не залишили жодних шансів «Чикаго»

Напевно, це був найлегший матч для «Тампи» в цьому сезоні. Воно і не дивно. Коли в твого квотербека 22 роки досвіду в лізі, а в квотербека опонента – 22 роки взагалі життя на цьому світі, то розраховувати на рівну боротьбу навряд чи можна. У підсумку, «Бакканірс» отримали легку перемогу, а Джастін Філдз – важкий урок.

Грати проти чинного чемпіона важко будь-кому. Тим паче – новачку. Як не намагався Джастін Філдз увійти в гру – в нього нічого не вийшло. Захист «Тампи» став жахіттям для квотербека та причиною поки що його найгіршої гри в НФЛ. Через постійний тиск Джастін припустився купи помилок та втратив м’яч аж 5 разів – 3 перехоплення та 2 фамбли. На ньому також зробили 4 секи. В квотербека взагалі не було можливості прийти до тями та якось вирівняти гру. Для Філдза це гіркий, але необхідний досвід. Саме такі ігри є мотивацією стати кращим та старанно працювати.

«Чикаго» не змогли прикрити свого квотербека, та разом з ним провалили матч. На рівні зіграв хіба що раннінгбек Халіл Херберт. Він набрав 100 ярдів. Більше виділити нема кого. Захист «ведмедів» розсипався та дозволив «Тампі» робити все, що їм заманеться. Поодинокі успішні моменти, як то вимушений фамбл, на загальну картину ніяк не впливали. «Беарз» були знищені. І їм доведеться проковтнути цю поразку. В цьому матчі їм і так не світила перемога. Тож зараз варто сконцентруватися на тих матчах, які можна виграти.

Щодо «Бакс», то як вже було відмічено, це була напрочуд легка перемога. І напад, і захист зіграли бездоганно та на найвищому рівні. Чудовий день був в Майка Еванса, який заніс три тачдауни. Не відставав і Кріс Годвін, в якого 111 ярдів та тачдаун. А Том Бреді встановив чергове досягнення – він кинув 600-й тачдаун в кар’єрі. Неймовірно, але квотербек зберігає елітний рівень та просто відмовляється старіти. Жарт від нової частини Battlefield здається не таким вже й жартом.

Обмін тижня: «Тампа-Бей» довелось вимінювати у фаната м’яч, яким Том Бреді кинув 600-й тачдаун в кар’єрі

600-й тачдаун Бреді став окремою історією. Особливо через те, що Майк Еванс не знав про нього та віддав ювілейний м’яч фанату на трибунах. Тож «Бакканірс» довелось вимінювати безцінний сувенір назад. Фанат виявив готовність йти на компроміс та досягнув угоди з командою.

За повернутий м’яч він отримав дві футболки з автографом та шолом Бреді, футболку з автографом Еванса та його ігрові бутси, два абонементи на матчі цього та наступного сезону, купон на 1000 доларів в клубний магазин «Бакканірс» та один біткоїн особисто від Бреді. Експерти з аукціонів кажуть, що фан міг виставити цього м’яча на аукціон та заробити приблизно 900 тисяч доларів. Тож чи правильно він вчинив, повернувши м’яча – залишу на ваш розсуд.

Прийом тижня: Деніел Джонс відтворив два культових прийоми «Нью-Йорк Джаєнтс» в одному розіграші

Якщо ви фан НФЛ зі стажем, то ви точно маєте знати про два найкрутіших прийоми в історії «Нью-Йорк Джаєнтс». Мова про однорукий прийом Оделла Бекхема проти «Далласа» та прийом шоломом в Супербоулі XLII від Девіда Тайрі. Так ось, Деніел Джонс зробив ці два прийоми в одному розіграші. Лише подивіться на цей прийом після паса Данте Петтіса. І одною рукою зловив, і шоломом підстрахував, і м’яча зберіг після приземлення. Може Джонсу перекваліфікуватись в ресівера, поки ще не пізно?

Погода тижня: «Індіанаполіс» перемогли «Сан-Франциско» в умовах жахливої зливи

Шторм та тропічна злива перетворили цю гру на гру жахливих пасів, втрат м’яча та пасів, що вронили. Грати в таких погодних умовах завжди неймовірно важко. Тому така перемога на вагу золота. Навіть якщо здобута вона була далеко не в найефектнішому стилі.

Попри очевидні помилки (а хто за такої погоди помилятися не буде?) Карсон Вентц провів черговий гарний матч за «Кольтс». Після повільного старту квотербек поступово знайшов ритм та почав робити важливі розіграші. Карсон знаходив своїх ресіверів та не боявся набирати ярди своїми ногами. Особливо важливим був 17-ярдовий забіг в останній чверті, який допоміг зберегти драйв та пробити філдгол. До того ж, паси Вентца заробили для «Кольтс» 97 штрафних ярдів через перешкоди пасу з боку захисту «Найнерс». Це все ще далеко не той Карсон, який претендував на MVP, але вже набагато краща версія, ніж в останньому сезоні з «Філадельфією». Можливо, тандем «Інді» та Вентца все ж буде успішним.

Як часто це буває з «Кольтс», на особливу відзнаку заслуговує їх захист. У вирішальний момент вони зробили все, щоб зберегти перемогу. Спочатку була заблокована спроба 2-очкової конвертації за рахунку 20:18. Потім було перехоплення Роудса за рахунку 23:18. І остаточно закрило гру перехоплення Вілліса за рахунку 30:18. Цей захист знову нагадує, що він здатний вигравати матчі. Схоже, що саме він буде головною надією «Кольтс» в боротьбі за перепустку в плей-офф.

В грі «Сан-Франциско» були яскраві спалахи. Наприклад, старт зустрічі від раннінгбека Ілая Мітчелла. Він закінчив гру зі 107 ярдами та тачдауном. Або перформанс Дібо Семуеля, який набрав 100 ярдів та заніс тачдаун. Проте це лише спалахи. Джиммі Гаропполо припустився важливих помилок, кинувши два перехоплення, а колись елітний захист «Найнерс» не зміг повторити перформанс своїх суперників з «Кольтс» та пропустив занадто багато важливих розіграшів. «Сан-Франциско» знову має негативний рекорд на старті сезону та доволі примарні шанси на плей-офф, враховуючи форму «Кардіналс» та «Ремс».

Перехоплення тижня: Карсон Вентц кинув найбезглуздіше перехоплення сезону

Переможців не судять, але про що бляха взагалі думав Карсон Вентц, коли робив цей розіграш? Це найбезглуздіше та найсмішніше перехоплення цього сезону. Квотербек «Інді» просто сказав захиснику «Сан-Франциско»: «Ось тобі м’ячик. Не дякуй». До речі, офіційний сайт НФЛ чомусь вважає цей розіграш фамблом.

Фан тижня: чолов’яга насолоджувався картоплею-фрі під зливою на матчі «Найнерс» та «Кольтс»

Цей чувак є уособленням справжнього футбольного фаната. Чхати на погоду. Хоч злива, хоч ураган, хоч цунамі. Я прийшов поїсти картохи та подивитися футбол – я буду їсти картоху та дивитися футбол. Хоча, як справедливо відзначають в інтернетах, зважаючи на ціни на їжу на матчах НФЛ, цей чувак точно з’їв би все до останнього шматочка за будь-яких умов.

Суперечка тижня: Джейміс Вінстон та Тре’куан Сміт поговорили на підвищених тонах після невдалого драйву

Вінстон мав повне право висказувати претензії своїм ресіверам за гру з «Сіетлом». Вони взагалі забули, як ловити м’яча та роняли важливі паси. Після чергового невдалого драйву квотербек висказував претензії Сміту. Той огризнувся. Реакція Джейміса була безцінна. Він смішний навіть коли він лютує.

Герой тижня: Демаріо Девіс

При всій повазі до всього ростеру «Нью-Орлеана», перемогу над «Сіетлом» здобули два гравці. Елвін Камара тягнув на собі весь напад, а Демаріо Девіс був головним плеймейкером в захисті. Про Камару і так достатньо говорять, а ось Девіс значно недоотримує світла софітів. Демаріо зробив 4 текли з втратою ярдів, два секи та збив один пас. На останньому драйві лайнбекер зробив два переможних розіграші поспіль. Спочатку він зробив сек, через який «Сіхокс» втратили 10 ярдів, а потім майже перехопив останній пас «Сіетлу», яким вони намагались врятуватися. Девіс – серце та душа захисту «Сейнтс» і їх найцінніший гравець. Тож викажіть трохи заслуженого респекту Демаріо.

Результати сьомого ігрового тижня виглядають наступним чином.

Ситуація в дивізіонах наступна.

Американська конференція

Національна конференція

Наступний тиждень розпочнеться епічною зарубою «Арізони» та «Грін-Бей». «Тампа-Бей» захищатиме лідерство в дивізіоні від зазіхань «Нью-Орлеану». А на Півдні АФК «Теннессі» та «Індіанаполіс» з’ясовуватимуть хто в дивізіоні хазяїн.

Фото: NFL

Другие посты блога

Все посты