Tribuna/Американский футбол/Блоги/Hail Mary/NFL ReView. Week 6: перша перемога «Джексонвілля», заруба «Далласа» з «Нью-Інглендом» та сенсаційна перемога «Теннессі»

NFL ReView. Week 6: перша перемога «Джексонвілля», заруба «Далласа» з «Нью-Інглендом» та сенсаційна перемога «Теннессі»

Огляд найбільш цікавих моментів шостого ігрового тижня НФЛ

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
19 октября 2021, 18:08
34
NFL ReView. Week 6: перша перемога «Джексонвілля», заруба «Далласа» з «Нью-Інглендом» та сенсаційна перемога «Теннессі»

Подія тижня: «Джексонвілль» здобув першу перемогу в сезоні

Це сталося. На 6 тижні «Джексонвілль» нарешті вимучив свою першу перемогу в цьому сезоні. В грі помилок, сумнівних рішень та поганих пасів «Джегуарз» все ж були менш гіршими ніж «Долфінс».

Важко повірити, але лише на шостому тижні «Джегуарз» забили свій перший філдгол в цьому сезоні. «Ягуари» відрахували травмованого кікера-ветерана Джоша Лембо та взяли на його місце другогодку Меттью Райта. Той виправдав довіру і забив всі три філдголи. Хоча один залетів по такій траєкторії, що без дива не обійшлося.

Тревор Лоуренс наче потроху адаптується до ліги і зумів провести свій другий матч без перехоплень. Хоча м’яча він все одно втратив – на його рахунку один фамбл. Лоуренс все ще нестабільний та не може тримати один рівень протягом всієї гри. Чудові кидки він чередує з незрозумілими пасами, які не можуть прийняти його ресівери. Новачка-квотербека страхує раннінгбек Джеймс Робінсон, але лише на його плечах атака не виїде. «Джегуарз» все ще дуже нестабільна команда, в якої попереду багато роботи. Проте матч з «Долфінс» має дати привід для оптимізму. «Джексонвілль» все ж рухається вперед.

Якщо Лоуренсу помилки можуть пробачати, то до Танговаілоа стає все більше питань. Туа чудово розпочав матч, але потім грав все гірше і гірше. Особливо коли нарощувався тиск та відповідальність за результат. Квотербек був точним на малій дистанції, але з дальніми кидками були проблеми. Як і з прийняттям рішень, бо його перехоплення в третій чверті – це просто нонсенс для квотербека рівня НФЛ. Туа майже весь час знаходиться в «Майамі» під тиском. І він не дуже з ним справляється. Цей сезон вже можна вважати втраченим для «Долфінс». Тож менеджменту команди варто задуматися – чи збираються вони терпіти, доки Туа навчиться, або ж варто йти на обмін та шукати нового квотербека.

Новачок тижня: Джейлен Ваддл

Хоч «Долфінс» і програли, але їх ресівер провів чудовий матч. Ваддл зловив 10 пасів на 70 ярдів та заніс два тачдауни. Він був головною ціллю для Танговаілоа і виправдав довіру квотербека та тренерського штабу.

Неочікуваність тижня: «Балтімор» напрочуд легко розібрався з «Лос-Анджелес Чарджерс»

Вважалось, що цей матч буде драматичною перестрілкою двох топових команд з неймовірною розв’язкою. А у підсумку вийшло одностороннє побиття. «Чарджерс» просто не з’явились на гру.

Схоже, що «Лос-Анджелес» залишив весь свій драйв та запал на Західному узбережжі. В «блискавок» не виходило нічого. Вони прийшли до тями лише на одному драйві. Весь інший час «Чарджерс» страждали та ганьбились. Джастін Херберт набрав усього 195 ярдів та кинув тачдаун та перехоплення. З ресіверів лише Кінан Аллен набрав більш-менш пристойні 50 ярдів та спіймав всі 5 пасів, які йому кинули. Виносної гри в «Лос-Анджелеса» взагалі не існувало. За весь матч вдалось назбирати мізерні 26 ярдів. Це важка поразка, яку «Чарджерс» мають детально проаналізувати і зробити правильні висновки. Програти «Балтімору» – це нормально. Але програти без жодних шансів і набрати всього 6 очок – це проблема.

«Рейвенс» продовжують переможний шлях і схоже навіть не помічають всіх втрат через травми. Зібрана з лайна та палок з ринку вільних агентів група раннінгбеків провела дуже гарний матч. Фрімен, Мюррей та Белл набігали на трьох 115 ярдів та кожен заніс по тачдауну. Виносна гра працювала настільки добре, що Ламар міг навіть дозволити собі кинути два перехоплення. Не відставав і захист, який створив максимум проблем нападу «Чарджерс». Вони зробили перехоплення, два секи та дозволили «Лос-Анджелесу» конвертувати усього 25% третіх даунів. І найголовніше – в «Рейвенс» очевидно є місце для подальшого прогресу. Схоже, що «круків» на шляху до плей-офф нічого не спинить.

Серія тижня: «Арізона» виграла шостий матч поспіль та досі не знає поразок

Чомусь в букмекерів фаворитом цього матчу був «Клівленд». «Клівленд», в якого половина основи лежить в лазареті і в якого основний квотербек грає через травму. Що ж, дякую за ізі мані. Так само за легку перемогу дякує «Арізона».

«Кардіналс» не думають збавляти темп. Навіть без головного тренера на бровці вони здобувають перемоги легко і невимушено. Кайлер Мюррей продовжує бути синонімом ефективності. Проти «Браунс» квотербек набрав 229 ярдів та кинув 4 тачдауни без перехоплень. Всі три провідних ресівера команди (Хопкінс, Грін, Кірк) занесли по тачдауну та майже порівну розділили між собою паси. Джеймс Коннер хоч і не заніс тачдаун, але набігав на непогані 71 ярд.

Перемогу «Арізони» творила не лише атака. Захист зробив три відбори м’яча (перехоплення та два фамбли), набрав 5 секів і дозволив набрати найкращій виносній атаці ліги усього 73 ярди. Звісно ми беремо до уваги епідемію травм у «Браунс». Але є відчуття, що навіть в найсильнішому складі «Клівленд» все одно не міг би розраховувати на перемогу. «Кардіналс» виглядають ідеально збалансованою командою без слабких місць. З нетерпінням чекаємо восьмого тижня та їх зустрічі з «Грін-Бей».

Для «Клівленда» зараз головною проблемою є повернути втрачених через травми гравців. Мейфілд вже точно буде грати весь сезон з травмованим плечем (хіба що його доламають остаточно і він ляже на дострокову операцію). Через тиждень має повернутися Джарвіс Лендрі. Під питанням залишається повернення двох стартових теклів Віллса та Конкліна. «Браунс» дуже сподіваються, що до наступної гри будуть готові Чабб та Хант. Без них атака «Браунс» втрачає більше половини своєї потужності. Якщо «Клівленду» пощастить і вони зможуть швидко спорожнити свій лазарет – в них буде шанс зачепитися за плей-офф. Якщо ж ні – то в «Браунс» все погано.

Тачдаун тижня: Бейкер Мейфілд успішно кинув Hail Mary на Піплс-Джонса

Це неймовірно, але найбільш рандомна комбінація в американському футболі успішно призводить до тачдауну другий тиждень поспіль. Після Вінстона та Каллавея Hail Mary успішно реалізували Мейфілд та Піплс-Джонс.

Емоції тижня: Аарон Роджерс бурхливо відреагував на провокації фанів «Чикаго»

Дербі «Пекерс» та «Беарз» одне з найбільш запеклих в лізі. Тому не дивно, що фани «Чикаго» не дуже люблять Аарона Роджерса і під час матчу показували йому середні пальці та всіляко провокували квотербека. Роджерс відповів так, як і мав – заніс переможний тачдаун. А після цього не відмовив собі у задоволенні та крикнув фанам «ведмедів» фразу «I`m still own you», що можна перекласти як «ви мої сучки». І з цим не посперечаєшся – Роджерс виграв 22 з 27 матчів проти «Беарз». Вони дійсно його сучки.

Трилер тижня: «Даллас» в овертаймі дотиснув «Нью-Інгленд»

Це був дуже крутий матч із дуже крутою розв’язкою. Незвично це казати, але цей рік дійсно може бути роком «Далласа».

«Ковбойс» виграли п’ятий матч поспіль. І знову головною причиною успіху «ковбоїв» був Дак Прескотт. Квотербек після важкої травми викладається в кожному матчі та намагається бути постійно своєю найкращою версією. Проти «Петріотс» Дак успішно кинув паси на 9 ресіверів та набрав 445 ярдів з трьома тачдаунами. В овертаймі Прескотт був ідеальним, успішно кинувши всі 5 пасів та переможний тачдаун на СіДі Лемба. Прескотт та його напад повторили рекорд франшизи, набравши в четвертому матчі поспіль 35+ очок. Схоже, що підписати чотирирічний контракт з квотербеком цією весною було максимально правильним рішенням.

Геройствував в «Ковбойс» і корнер Тревон Діггз. Хоча він також отримав і знатного ляпаса. Діггз зробив сьоме перехоплення в шести матчах. Це неймовірний результат і якщо так піде далі, то в нас буде новий рекорд НФЛ по перехопленням за сезон. Але одразу після перехоплення, на наступному ж драйві, Діггз втратив ресівера та отримав 75-ярдовий тачдаун собі за спину. Тому попри вражаючу статистику перехоплень, Тревону варто попрацювати над персональною опікою та зонним захистом.

Для «Петріотс» цей матч був корисним навіть попри поразку. Перш за все – через Мака Джонса. Новачок продовжує вчитись і все краще пристосовується до ліги. Якщо повернутися до вже згаданого моменту з Діггзом, то для Джонса це також був неймовірно важливий урок. Одним пасом він ледве не програв матч. А наступним врятував команду та дав їй шанс на успіх. Такі моменти надзвичайно важливі для становлення квотербека з психологічної точки зору. «Нью-Інгленд» навряд чи проб’ється до плей-офф цього сезону. Але рішення взяти Мака Джонса було вірним. З ним у «Петріотс» буде дуже багато заходів до матчів на виліт.

Американські гірки тижня: «Сіетл» врятувався в основний час в матчі з «Піттсбургом», щоб програти в овертаймі через фамбл

Для «Сіетла» це була трохи дивна гра. Вперше з 2012 року їх стартовим квотербеком був не Рассел Вілсон. Вілсон заліковує травму руки, тож його в старті замінив Джено Сміт. Бекап був дуже близький до того, щоб привести «Сіхокс» до перемоги. Але у підсумку став тим, хто позбавив команду будь-яких шансів на успіх.

Хоча було б верхом несправедливості вішати всіх собак лише на Сміта. Джено зробив все що міг, щоб досягнути успіху. Він не знітився після провальної першої половини і привів «Сіетл» до 14-очкового камбеку. Цьому не завадила навіть традиційна відсутність лінії нападу «Сіхокс», яка дозволила зробити на своєму квотербеці 5 секів. Його фамбл в овертаймі звісно був ключовим моментом, який позбавив «Сіетл» всіх шансів на перемогу. Але його спровокував Ті Джей Вотт, все-таки. Та і для «Сіхокс» взагалі було дивом дістатися овертайма після ідіотського фамбла Ді Кей Меткафа. Тож поки Меткаф рубається в Твіттері з Шенноном Шарпом (боже, яке дурне), Сміту варто перепочити і зібратися для нового матчу.

«Піттсбург» потрохи виправляє своє становище, проте їх атака все ще залишається приводом для хвилювань. В неї немає вибуховості та здатності витискати максимум. Ротлісбергер покращив свою гру, але все одно робить от такі кидки (на щастя для нього, Джамал Адамс не вміє робити перехоплення). Ресівери теж не вражають і продовжують роняти паси. Світлою плямою є новачок-раннінгбек Наджі Харріс, але його замало, щоб запустити цю атаку. Проти жахливого захисту «Сіетла» (останнє місце в лізі) «Піттсбург» набрав усього 23 очки на 13 драйвах. Якщо «Стілерз» мріють про плей-офф – у їх атаки попереду багато роботи.

Якщо атака не може – захист допоможе. Особливо, якщо в захисті є Ті Джей Вотт. На початку вересня «сталевари» зробили його найбільш високооплачуваним захисником ліги. Впевнений, вони жодного разу не пошкодують про це рішення. Вотт провів черговий фантастичний матч. На його рахунку два секи, три текли з втратою ярдів та вирішальний вимушений фамбл. Овертайм взагалі став бенефісом Ті Джея. Спочатку він зробив сек, через який «Сіетл» втратив 13 ярдів. А потім був переможний фамбл на 13 ярдах «Сіхокс». Вотт – найцінніший гравець «Стілерз» і їх головна надія на успіх.

Сенсація тижня: «Теннессі» мінімально обіграли «Баффало»

Навряд чи хтось очікував, що «Теннессі» не просто нав’яже боротьбу «Баффало», а взагалі переможе їх. Але «Тайтенс» повністю заслужили цю перемогу. Вони виклались на повну та провели один з найкращих матчів. Попри неймовірну близькість поразки, «титани» встояли. І отримали неймовірний заряд впевненості на подальші ігри.

«Теннессі» не змогли повністю зупинити «Біллз» та Джоша Аллена. В квотербека 353 ярди та 3 тачдауни при одному перехопленні. І загалом «буйволи» набрали більше ярдів в нападі, ніж «титани». Проте «Тайтенс» зупинили «Баффало» тоді, коли це було більш за все потрібне. Ключовий четвертий даун в фіналі гри визначив долю матчу. Декілька дюймів визначили долю матчу. І ці дюйми були на користь «Теннессі». Тож захист «Тайтенс» може записати цю гру собі в актив. Чого не може зробити захист «Біллз».

Попри те, що «Баффало» були в ТОП-3 захистів і проти пасу, і проти виносу, вони не зупинили ані Теннехілла, ані Генрі. Квотербек не кинув жодного тачдауну, проте набрав 216 ярдів та реалізував кілька важливих даунів. Генрі зробив усього 20 виносів (дитячі цифри, як для нього), але і цього було достатньо, щоб занести три тачдауни та набрати 143 ярди проти захисту, який в цьому сезоні не дозволяв жодному раннінгбеку набрати більше 50-ти. «Біллз» вперше в цьому сезоні не змогли вистояти проти атаки суперника. Хоча навряд чи їм варто панікувати через це. Навпаки – це важливий урок і матеріал для аналізу. «Баффало» точно не проти програти зараз, аніж в плей-офф. «Біллз» попри поразку все одно залишаються найкращою командою в АФК. І тепер в них є мотивація стати ще краще.

Прийом тижня: Хуліо Джонс піймав м’яча після рикошету від шолома захисника

Джонс ще не демонструє свого максимум після обміну в «Тайтенс», але такі розіграші наближають появу найкращої версії Хуліо. Неймовірна концентрація та спритність.

Герой тижня: Деррік Генрі

Хоч футбол і командний вид спорту, але перемогу для «Теннессі» відсотків так на 70 здобув Генрі. Деррік пробігся по третьому захисту в НФЛ і не помітив його. Від цього чолов’яги залежить успіх «Тайтенс» майже в кожному матчі. Ризиковано покладати всі надії лише на одну людину, але з «Баффало» це спрацювало.

Результати шостого ігрового тижня виглядають наступним чином.

 Ситуація в дивізіонах наступна.

 

Наступного тижня «Цинциннаті» спробує встояти проти «Балтімора». Окрилені «Теннессі» зустрінуться з «Канзас-Сіті». А в центральному матчі «Сіетл» без Рассела Вілсона зустрінеться з відпочившим «Нью-Орлеаном».

Другие посты блога

Все посты