Tribuna/Американский футбол/Блоги/Hail Mary/NFL ReView. Week 3: жорсткий дебют Філдза, сенсація від «Лос-Анджелес Чарджерс» та епічний відскок «Балтімора»

NFL ReView. Week 3: жорсткий дебют Філдза, сенсація від «Лос-Анджелес Чарджерс» та епічний відскок «Балтімора»

Огляд найбільш цікавих моментів третього ігрового тижня НФЛ

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
28 сентября 2021, 18:12
18
NFL ReView. Week 3: жорсткий дебют Філдза, сенсація від «Лос-Анджелес Чарджерс» та епічний відскок «Балтімора»

Шановна підписота! Я щиро вибачаюсь перед вами за відсутність огляду другого ігрового тижня. Одразу декілька факторів склались таким чином, що в мене не було ані можливості подивитися матчі, ані можливості написати пост (палаюча дупа від приниження «Сейнтс» в Кароліні до цих факторів не входила). Я дуже сподіваюсь, що таких обставин більше не буде і до завершення сезону всі пости вийдуть, як і заплановано. Дякую за розуміння. А тепер вперед назустріч огляду третього тижня!

Сенсація тижня: «Лос-Анджелес Чарджерс» шокували «Канзас-Сіті»

В липні під час благодійного турніру з гольфу Патріка Махоумса попередили, щоб він дивився та остерігався Джастіна Херберта в прийдешньому сезоні. Махоумс посміхнувся та відповів: «Я буду дивитися на нього, коли повірю в нього». Ну що, Патріку – повірив?

Херберт провів дуже солідний матч. Його зв’язок з Майком Вілльямсом був неперевершений (7 пасів на 122 ярди і 2 тачдауни) і в цілому Джастін грав майже безпомилково. Квотербек «Чарджерс» розривав далеко не безгрішну секондері «Чіфс» і продемонстрував здатність грати під значним тиском. Конвертувати четвертий даун з 9 ярдів, нехай і за допомогою перешкоді пасу – це круто. «Чарджерс» можуть багатьох здивувати в цьому сезоні.

«Канзас-Сіті» не просто зазнали болючої поразки, а й взагалі ставлять під сумнів можливість не те що повернення до Супербоулу, а банального проходу через wild card. Якби «Клівленд» не посипався на першому тижні, то у «Чіфс» було би три поразки. Але й без того рекорд 1-2 виглядає не дуже обнадійливо, враховуючи якість гри «вождів». Вони роблять занадто багато помилок. Чотири втрати м’яча – з таким показником розраховувати на успіх важко навіть маючи в складі Махоумса, Хілла та Келсі. Хоча в цьому матчі фактично саме Махоумс поховав «Канзас-Сіті» своїм перехопленням на останніх хвилинах.

«Чіфс» вперше з 2015 року мають негативний рекорд. І вперше з того ж року вони програли дві гри поспіль. Це ще не трагедія, звісно. Час на виправлення ситуації є. Але роботу над помилками варто починати якнайшвидше. Тим паче враховуючи який темп набрали «Денвер» та «Лас-Вегас».

Невдалий дебют тижня: «Чикаго» зазнали розгромної поразки від «Клівленда» в дебютному старті Джастіна Філдза

Фанати «Беарз» сильно чекали, коли Філдз нарешті вийде в старті. Вони нещадно букали нещасного Далтона та просто вимагали дати їм Джастіна. Що ж. Їм його дали. І дебют Філдза закінчився катастрофою. Хоча його провини в цьому майже не було.

«Клівленд» знищив «Чикаго». Повністю. По всім статтям. Особливо відривався захист «Браунз» на чолі з Майлзом Гарреттом. Ді-енд встановив рекорд франшизи, зробивши 4,5 секи за гру. А всього на бідолашному Філдзі зробили 9 секів. Лінія «ведмедів» просто не існувала. Щойно квотербек-новачок отримував м’яч, він майже одразу мав бігти і рятувати своє життя. Щоб зрозуміти, наскільки нещадно вигрібав Джастін, варто звернутися до мови цифр. Філдз набрав 68 пасових ярдів (всього 6 успішних пасів при 20 спробах). Через 9 секів, які він прийняв, «Чикаго» втратили 67 ярдів. Тобто фактично Філдз закінчив гру з ОДНИМ пасовим ярдом.

Але не варто вважати, що це Джастін фігово грав. Навіть якщо в нього був час на кидок пасу, ресівери просто не відкривались під нього. Та ще й план Метта Негі на гру був абсолютно гівняним. Замість того, щоб використовувати мобільність Філдза він чомусь вирішив робити з нього класичного пасувальника з «карману». Хоча по кількості секів робимо висновок, що «карману» не існувало.

Через жахливу гру лінії нападу не було і виносної гри. «Беарз» набігали всього 46 ярдів. І тепер приготуйтесь до найбільш вражаючої статистики цієї гри. «Чикаго» набрали 47 ярдів в нападі проти 418 в «Кливленда». Взагалі диво, що «ведмеді» набрали хоча б 6 очок. Це був цілковитий провал та катастрофа. Можливо скоро фани «Беарз» усвідомлять, що їм треба було не Трубіски в команді міняти.

А «Клівленд» молодці. Навіть зважаючи на те, що «Чикаго» фактично не чинили жодного спротиву, «Браунз» провели впевнений матч та заробили моральних балів на майбутнє. Важливо, що на поле повернувся Оделл Бекхем. І виглядав він непогано. Хоч і без тачдауну, але Оделл став лідером команди по ярдам на прийомі в цьому матчі. «Клівленд» потроху набирає хід і готується до боротьби за чемпіонство дивізіону.

Приниження тижня: «Денвер» насухо переміг «Нью-Йорк Джетс»

Старі добрі «Джетс», в яких нічого не змінюється. Навіть коли здавалось, що команда нарешті почала приймати правильні рішення, найняла нормального тренера, підписала гарних вільних агентів та отримала перспективного квотербека (хоча Сем Дарнольд не був проблемою – «Кароліна» це довела), «зелена» команда Нью-Йорка залишається таким же сумним видовищем, як і раніше. Після побиття від «Петріотс», «надзвукові» отримали ще більш принизливу прочуханку від «Бронкос».

Скажу чесно – мені неймовірно шкода Зака Вілсона. В хлопця дійсно є талант і потенціал. І він наче має непоганого тренера, який цей потенціал може розкрити. Але навколо нього просто немає ростеру, який може забезпечити розвиток. Сам Вілсон теж не безгрішний. Зак в матчі з «Денвером» занадто довго обирав варіанти для пасів, а коли все ж таки обирав, то інколи робив жахливі кидки кудись в район п’ят своїх ресиверів. Це все типові помилки новачка-квотербека. Але як працювати над цими помилками та покращувати гру, коли твій «карман» розсипається ще до того, як він сформувався, а ресівери взагалі не можуть відкритися під пас? За три матчі на бідолашному Вілсоні зробили 15 секів. Поки що все виглядає так, що «Джетс» навіть не на початку перебудови. Результатів нуль, як і прогресу.

Щодо «Денвера», то команда залишається непереможною та серед лідерів конференції. Доволі неочікувано, але як є. Навряд чи матч з «Джетс» можна вважати показовим, але «Бронкос» демонструють необхідну стабільність в усіх ланках гри. Вони гарно захищаються, просувають м’яч виносами та не роблять критичних помилок при пасовій грі. Окремо варто відзначити Тедді Бріджвотера. Якщо так піде далі, то «Денвер» стануть творцями найвигіднішого трейду міжсезоння. За квотербека «жеребці» віддали лише пік шостого раунду, а грає Тедді на порядок краще, ніж він грав в «Кароліні». Для Бріджвотера «Денвер» має стати тим самим бажаним пунктом перезапуску кар’єри. І він робить все, щоб не втратити цей шанс. Тедді не робить чогось фантастичного, але він робить те, що необхідно для перемоги. Він уникає помилок, налагоджує зв’язок з ресіверами та намагається бути лідером цієї команди. Він виглядає апгрейдом у порівнянні з Дрю Локом та тим, хто може якщо і не повернути «Денвер» на олімп, але хоча б закласти міцну базу та зробити «Бронкос» регулярними учасниками плей-офф. З цікавістю спостерігаємо за подальшим розвитком Тедді та «Денвера».

Спокута тижня: «Нью-Орлеан» реабілітувався за минулий тиждень, перемігши «Нью-Інгленд»

«Нью-Орлеан» жахливо зіграв минулого тижня і був справедливо розгромлений «Кароліною». Так, в «Сейнтс» не було 10 гравців старту та 8 тренерів (через ковідні обмеження), але це таке собі виправдання. Тож у матчі з «Нью-Інглендом» вони мали реабілітуватися перед фанами і самими собою. Їм це вдалось.

Поки напад «Сейнтс» викликає певні питання, їх захист просто фантастичний. Секондері та лайнбекери відпрацьовують на елітному рівні (і це ще без Квона Александера) та майже не дають варіантів для пасової гри. Мак Джонс сповна все це відчув, кинувши три перехоплення. Як відчули і «Петріотс», які до перерви мали всього 3 очки, а свій єдиний тачдаун занесли, коли доля гри вже фактично була вирішена. На цьому захисті «Нью-Орлеан» може доїхати до плей-офф і навіть назбирати трохи скальпів у матчах на виліт. І захист може дати нападу трохи часу, щоб віднайти свою кращу гру.

Атака «Сейнтс» виглядає непогано, але їй не вистачає стабільності. Вінстон після фантастичного першого тижня показує, що його здатність приймати рішення все ще залигає бажати кращого. Квотербек кидав такі паси, від яких у фанів «Нью-Орлеана» траплялись мікро-інфаркти. А за такі кидки, як при тачдауні Каллавея Шон Пейтон колись відірве Джеймісу голову. Тому в квотербека все ще багато роботи над собою. Як і в цілому у всіх «Сейнтс». Вони виглядають набагато краще, ніж всі очікували. Але покращувати треба багато чого.

Щодо «Петріотс», то розмови про їх повернення до плей-офф схоже були передчасними. Якби не захист «патріотів» та збитий приціл кікера «святих» – рахунок був би ще більш розгромним. Джонс після чудової передсезонки чомусь втратив своє взаєморозуміння з ресіверами. Навіть маючи час та необхідний захист Мак частенько промахувався своїми кидками. «Нью-Інгленд» відчуває проблеми і з виносною грою. Проти «Сейнтс» вдалося набрати усього 49 ярдів. Проблеми в нападі у «Петріотс» серйозні і поки що новий квотербек та всі підписання вільних агентів їх не вирішили. Тож перебудова «Нью-Інгленда»триває.

Новачок тижня: Джа’Марр Чейз

Так, я вдруге називаю Чейза найкращим новачком тижня. Бо він запалює. 4 з 5 прийнятих пасів та 2 тадчауни в матчі зі «Стілерз» – Джа’Марр миттєво адаптувався до НФЛ і став лідером «Бенгалс». Джо Барроу отримав улюбленого ресівера, а «Цинциннаті» отримали гравця, здатного робити різницю. Схоже, що заради нього таки вартувало принести в жертву додатковий захист для квотербека. Якщо так піде і далі, то Чейз буде головним фаворитом на звання найкращого новачка сезону.

Битва титанів тижня: «Лос-Анджелес Ремс» здолали «Тампа-Бей» та зробили ранню заявку на вихід до Супербоулу

Стаффорд – це дійсно апгрейд у порівнянні з Гоффом. Не те, щоб були якісь сумніви, але вже за три тижні наочно видно, наскільки крутіше «Ремс» грають із Меттом на полі. Сам квотербек, нарешті отримавши адекватний ростер та нормального тренера, просто насолоджується життям та демонструє всі свої найкращі якості. В Стаффорда вже 9 тачдаунів за 3 гри і це рекордна швидкість для квотербеків «Ремс». Раніше стільки результативних пасів за три стартові матчі кидав лише ХОФер Курт Ворнер в далекому 1999-му.

В матчі з «Тампою» Стаффорд вчергове продемонстрував те, заради чого «Ремс» віддали за нього пік першого раунду. Від нього очікували дальніх пасів – тримайте дальні паси. Метт розривав невпевнену секондері «Бакс». Головним хайлайтом став його 75-ярдовий тачдаун на ДеШона Джексона. Від нього очікували ефективності в ключові моменти – тримайте конвертацію 10-ти третіх даунів з 12-ти. Від нього очікували швидкої інтеграції в нову атаку – тримайте фантастичний зв’язок з Купером Каппом. Капп став улюбленим ресівером Метта, зловивши щонайменше по тачдауну в усіх трьох іграх сезону. А з «Тампою» він прийняв 9 пасів на 96 ярдів та заніс два тачдауни. МакВей має бути максимально задоволеним від обміну з «Детройтом».

Нахвалюючи напад із Стаффордом не варто забувати і про захист «Ремс». Навіть попри те, що вони дозволили «Бакканірс» набрати 446 ярдів, оборона «баранців» зіграла в успіху не меншу роль, аніж напад. Дональд постійно проривався до Бреді, а сейфті Кенні Янг літав по всьому полю, роздаючи текли, три з яких були з  втратою ярдів нападом. По першим трьом тижням «Ремс» виглядають майже неперевершено та роблять ранню заяку на вихід до Супербоулу.

«Тампа» ж отримала необхідний стусан із поверненням на грішну землю. Команда вперше програла з 29 листопада минулого року. Напад із Бреді намагався угнатися за суперником, але не витримав темп. Поганий старт з трьома поспіль пантами після трьох даунів та низька конвертація третіх даунів (6 з 13) не дозволили претендувати на якийсь прийнятний результат. І це не дозволило нападу прикрити свій далеко недосконалий захист. «Тампа-Бей» терміново потрібно щось робити зі своєю обороною. Якщо вона не розіграється по ходу сезону, то розраховувати на щось суттєве «Бакс» навряд чи зможуть.

Тачдаун тижня: Джамал Агнью заніс 109-ярдовий тачдаун після невдалого філдголу

Коли «Кардіналс» вирішили пробити 68-ярдовий філдгол перед перервою «чісто паржать» навряд чи вони очікували такого завершення розіграшу. Кікер Прейтер не добив м’яч до воріт і його зловив Джамал Агнью. А решту дивіться на відео.

Епічний відскок тижня: «Балтімор» переміг «Детройт» завдяки філдголу, забитому з рекордної дистанції

«Балтімор» мав легко вигравати матч в «Детройта» та взагалі не доводити розв’язку до останньої секунди. Але жахлива гра Маркіза Брауна, який вронив три 100%-ві тачдауни, та чудова друга половина від «Лайонс» призвели до драматичного фінішу. Фінішу, який підтвердив, що Джастін Такер – найкращий кікер в історії НФЛ.

Такер мав найвищий відсоток реалізації філдголів. Він ніколи не промахувався на останній хвилині матчу. І тепер він володіє рекордом НФЛ, як автор найдовшого філдголу. Джастін вгатив м’яча з 66 ярдів! Не без допомоги долі (м’яч влучив в поперечину і від неї залетів в ворота), але кікер «Рейвенс» створив історію та вирвав для команди надважливу перемогу.

Для «Балтімора» зараз кожна перемога на вагу золота. Після всіх проблем зі складом, «круки» мають чіплятися та вигризати кожен матч, щоб залишатися на плаву. «Клівленд» та, несподівано, «Цинциннаті» набрали хід, від якого «Рейвенс» відставати не можна. І якщо «Балтімор» виживе в цих перегонах, то це буде дуже круте досягнення.

«Детройт» прогресує, але їм жахливо не вистачає стабільності. «Лайонс» на рівних грали і з «Сан-Франциско», і з «Грін-Бей», і з «Балтімором». Але грали лише певні відрізки. Ніхто не очікує, що «леви» будуть проводити всі 60 хвилин фантастично. Проте якщо вони зможуть подовжити свої відрізки успішної гри, то точно будуть серед середняків ліги. А поки що «Детройт» так само прозябає на дні дивізіону та конференції.

Герой тижня: Джастін Такер

Іншу людину назвати було неможливо. Такер вже є легендою «Рейвенс» і майже гарантовано буде в Залі слави. Можливо навіть в перший можливий для цього рік. «Балтімору» надзвичайно пощастило, що в них є Джастін.

Результати третього ігрового тижня виглядають наступним чином.

 Після трьох тижнів є сенс подивитись і у турнірні таблиці дивізіонів. Виглядають вони таким чином. «Цинциннаті» на першому місці і «Канзас-Сіті» на останньому – доволі несподівано, еге ж?

Наступного тижня на нас чекає дербі Західного узбережжя між «Сан-Франциско» та «Сіетлом», епічна заруба «Лос-Анджелес Ремс» та «Арізони», а головну страву подадуть на Sunday Night Football – Том Бреді повертається до Фоксборо. «Тампа-Бей» їде в гості до «Нью-Інгленда».

Другие посты блога

Все посты