Tribuna/Американский футбол/Блоги/Hail Mary/П’ять ризикованих прогнозів на новий сезон НФЛ

П’ять ризикованих прогнозів на новий сезон НФЛ

Новий пасовий рекорд, головні невдахи сезону та неочікуваний учасник Супербоулу

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
11 сентября 2021, 15:32
12
П’ять ризикованих прогнозів на новий сезон НФЛ

Новий сезон НФЛ стартував, з чим вас всіх і вітаю! Перша гра сезону-2021 між «Тампою» та «Далласом» вийшла на славу, тож можна сподіватись, що весь сезон буде вогняним. А щоб слідкувати за іграми було ще цікавіше, займемось нашою улюбленою справою – робити bold predictions. Тобто ризиковані прогнози, після яких оточуючи можуть звинуватити вас у зловживанні наркотичними речовинами.

На новий сезон я вирішив зробити 5 ризикованих прогнозів. Якісь з них більш вірогідні, якісь – майже фантастичні. Але кожен має шанс на те, щоб справдитись. Свої прогнози, якщо є бажання, залишайте в коментарях. А зараз перейдемо до моїх.

Мак Джонс буде найкращим квотербеком з драфт-класу 2021 року

Його взяли останнім з умовної когорти топ-проспектів, але в кінці сезону він буде першим. Мак Джонс провів вражаючу передсезонну та заробив як повагу, так і любов фанів. Звісно, що найголовніше досягнення квотербека-новачка – це перемога над Кемом Ньютоном у битві за місце в старті. Якщо вірити інсайдерам, то ця перемога стала не лише результатом ставки на майбутнє від Білла Белічіка.

Джонс підкупив всіх своєю працездатністю та бажанням вчитись. Кажуть, що Мак настільки вивчив плейбук «патріотів», що пояснював деякі розіграші самому Ньютону. Те, чому Джонс навчився на тренуваннях, він вдало переніс на поле. В передсезонних іграх він став найкращим з квотербеків-новачків по пасовим ярдам та успішним пасам.

Потенціал Мака відмічають всі експерти, а Дрю Бріз назвав його найбільш готовим до НФЛ серед усіх новачків. Але найголовніше – Джонс є саме тим типом квотербека, який подобається Белічіку. Йому не потрібен мобільний квотербек. Якщо Мак буде жити в «кармані» – його це влаштує. Білл може ліпити з Джонса те, що йому потрібно.

Зважаючи на те, що Джонс має найкращого тренера серед усіх новачків та майже найкращий ростер у нападі, можна очікувати, що в кінці сезону саме Мак отримає найбільше схвальних відгуків та фінішує першим серед квотербеків-новачків у статистичних категоріях.

Джейміс Вінстон поб’є рекорд по кількості пасових ярдів за сезон

Жодних клубних симпатій, але Джейміс Вінстон буде запалювати цього сезону. Це не лише моя думка. Почитайте ЗМІ, що пишуть про НФЛ. Майже всі кажуть, що Джейміс буде грати на рівні ProBowl.

Вінстон зараз інша людина. Він подорослішав. Він багато чому навчився в Дрю Бріза та продовжує навчатись в Шона Пейтона. Він чудово розуміє, що перетворився на мем і він хоче всім довести, що його не просто так колись обрали під першим номером драфту.

В передсезонних іграх Джейміс дав невеличке превью, чого від нього очікувати. В нього залишилась все та ж шалена сила кидку. А точність пасів стала в рази кращою. Лише подивіться на його тачдауни на Маркіза Каллавея в матчі с «Джексонвіллем» (раз і дваз).

Вінстону підходить схема гри «Сейнтс» і стиль Шона Пейтона. Він любить ризикувати. Тому в Джейміса буде повний карт-бланш на ризиковані паси в глибину поля. І не буде значного психологічного тиску, адже «Нью-Орлеан» в новому сезоні не сприймають, як претендента на Супербоул чи далекий забіг по плей-офф. Тож Вінстон зможе розслабитися і грати. Ну і якщо цей чувак, кидаючи паси майже наосліп, пробив відмітку в 5000 ярдів, то після корекції зору та маючи додаткову гру – сам Б-г велів побити досягнення Пейтона Меннінга.

 «Хьюстон» програє всі 17 ігор сезону

Те, що «Хьюстон» буде головним аутсайдером сезону – майже аксіома. Команда втратила всіх своїх зірок, розісралася зі стартовим квотербеком, не підшукавши йому адекватної заміни та зробила максимально дивний вибір у питанні головного тренера.

Звісно, що навіть найбільші аутсайдери можуть виграти одну-дві гри за сезон, але «Тексанс» не будуть здатні навіть на це. По-перше, в складі команди немає жодного гравця, здатного, як кажуть англійською, made a play. Тобто зробити розіграш, який переверне хід гри. При всій повазі до Тайрода Тейлора, Філіпа Ліндсі та Ентоні Міллера – вони просто хороші гравці, не більше. А нинішнім «Тексанс» не вистачить купки просто хороших гравців.

По-друге, ви вже в курсі персони нового головного тренера «техасців» Девіда Каллі. Минулого сезону він був координатором пасової гри «Рейвенс». Мало того, що слова «Рейвенс» та «пасова гра» взагалі рідко зустрічаються в одному реченні, Каллі натренував на найгірший результат серед усіх 32 команд. До цього він був тренером квотербеків у «Баффало». Новачок Джош Аллен при ньому накидав 10 тачдаунів при 12 перехопленнях за сезон. Як грає Аллен зараз – ви бачили. Ну і вишенька на торті – коли він був тренером ресиверів «Канзас-Сіті» в 2014 році, ресівери «Чіфс» занесли 0 (нуль) тачдаунів (всі пасові тачдауни тоді зловили два тайт-енди та чотири раннінгбеки). Що він натренує у якості головного тренера – трошки можна передбачити.

І по-третє – «Хьюстон» останніми роками став синонімом поганих рішень. Чесно, вже навіть «Джетс» навчились приймати більш-менш адекватні рішення. Ця аура ідіотизму майже напевно буде супроводжувати «Тексанс» весь сезон. І все це має привести до історичного рекорду 0-17.

«Балтімор» не потрапить до плей-офф

Останні тижні були справжнім прокляттям для «Рейвенс». Вони втратили всіх раннінгбеків і корнера Маркуса Пітерса до кінця сезону. При чому Пітерс та Гус Едвардс отримали травми на двох тренувальних розіграшах одне за одним. Якщо ж подивитись на весь тренувальний табір «круків», то вони втрачали 13 ключових гравців старту на той чи інший час. Травми отримували ресівери Браун та Бойкін, корнери Хамфрі та Сміт, гард Цайтлер та ді-енд Волфе. Майже всі пропускали щонайменше по два тижні. Першораундовий новачок команди – ресівер Рашод Бейтмен, пошкодив ногу та повернеться лише в жовтні.

Якщо зараз подивитися на ростер «Балтімору», то в них залишилось усього два раннінгбеки. І на перший матч сезону в старті вийде Тайсон Вілльямс, який жодного разу не виходив на поле в грі НФЛ. «Рейвенс» підписали Ле’Веона Белла, Латавіуса Мюррея та Девонту Фрімена, але жоден з них не готовий на 100%. Белл взагалі не пройшов повноцінну передсезонну підготовку. Мюррей та Фрімен потренувались із «Сейнтс», але Латавіус вже загримів до списку травмованих, а Девонта схоже так і не набрав оптимальну форму. Тож готуйтесь до 60 виносів від Ламара Джексона за гру.

В ситуації, що склалася, врятувати «Рейвенс» може лише захист. Але і він не факт, що готовий на 100%. «Балтімор» почне сезон в дуже послабленому стані. І на старті «круки» можуть втратити стільки, що потім нагнати просто не встигнуть. Я майже не сумніваюсь, що дивізіон упливе в руки «Клівленда». А «Балтімор» може програти не лише боротьбу за чемпіонство дивізіону, а й боротьбу за путівку в плей-офф.

«Клівленд» дійде до Супербоулу

Перш ніж ви почнете дзвонити в поліцію та вимагати провести тест на вживання наркотичних речовин, дозвольте пояснити свою позицію. «Клівленд» остаточно зібрав суперкоманду. Останнім елементом, якого не вистачало, став головний тренер Кевін Стефанскі. Він зумів об’єднати всіх роз’єднаних зірок команди та змусив працювати їх як єдиний механізм. «Браунс» тепер є командою і на полі, і поза її межами. Атмосфера в роздягальні з приходом Стефанскі також значно покращилась.

Ростер «Браунс» ще минулого сезону був вражаючим. А цього року він і зовсім стає неперевершеним. До усієї атакувальної розкоші «Клівленд» додав декілька важливих елементів захисту. На драфті команда змогла урвати перспективного лайнбекера Джеремаю Овусу-Корамоа, а на ринку вільних агентів – топового сейфті Джона Джонсона. Ще й Джадевеон Клауні приєднався, хоча останніми роками він не вражає. Але якщо раптом почне грати так, як в «Хьюстоні», то захист «коричневих» легко буде в ТОП-5 ліги, а то й в ТОП-3.

«Клівленд» зібрав до купи всі елементи пазлу і готовий бути топ-командою. Він готовий не просто змагатися за чемпіонство дивізіону, а ставити перед собою набагато амбітніші цілі. «Браунс» жодного разу не виходили до Супербоулу. Цього сезону в них найкращий шанс нарешті зробити це.

Другие посты блога

Все посты