Tribuna/Футбол/Блоги/ФутЛогоБлог/Варіант лого для Олімпіка, який не пройшов до фіналу

Варіант лого для Олімпіка, який не пройшов до фіналу

Наймінімалістичніший концепт

11 сентября 2018, 01:23
11
Варіант лого для Олімпіка, який не пройшов до фіналу

Нарешті дочекавшись голосування, на жаль не побачив свого варіанта логотипу серед фіналістів.

Про конкурс Олімпіка довідався досить пізно. І залишалося обмаль часу. Спочатку намагався реалізувати ідею факела з териконом. В останній день конкурсу відправив результат роботи, який мені особисто не дуже сподобався в кінцевому результаті. Видно було, що варіант не виграшний.

Невдоволеність результатом призводила до нових пошуків. Так і не дочекавшись початку голосування в заявлений строк, прийшла ідея мінімалістичного логотипу, який мені дуже сподобався. За основу була взята тільки клубна символіка без зайвих елементів, яку помістив в п'ятикутник. Ця геометрична фігура є одночасно щитом, а також впізнаваним елементом футбольного м'яча. Результат виявився таким. 

                                                     

Але ж вимогою організаторів було обов'язкове використання символу Донецька чи району Боссе. Так як я цікавлюся геральдикою та історією її розвитку, в результаті пошуку виявив цікавий елемент - п'ятипелюсткову англійську геральдичну троянду, яку об'єднав з п'ятикутником і отримав такий результат.

                                                      

Вийшло щось схоже на Лідс. Англійський варіант троянди мав пов'язати емблему з історією заснування міста Донецька. Як відомо засновником Донецька є валлієць Джон Юз. Також такі троянди використовуються в гербі Уельса. Тобто троянда (да пробачить мене Дмитро Штрайс) символізувала не тілько місто троянд, але й історію заснування міста.

Щоб пояснити елементи, підготував таку презентацію.

        

За задумкою, обидва логотипи можна було б використовувати паралельно. Скажімо, лого з трояндою - на домашньому комплекті, мінімалістичний лого - на виїздному. Чи інакше лого-троянда на футболках, лого-мінімалізм на шортах.

Проте мені більше до вподоби простий варіант без зайвих елементів. Перевагою старого лого Олімпіка, є те що він не змінювався на протязі існування клубу... він є впізнаваний... і тому важливо зберегти його символіку. Використання лева-металурга вважаю зайвим. Забагато левів в прем'єр-лізі. Террикони, молоточки, факели чи улюблений м'яч)... цих елементів мабуть не вистачило організаторам конкурса в моєму варіанті. 

Результат роботи відправив 7-го вересня. За умовами конкурсу останній день 30-е серпня.

На трибуні проголосував за №7... тому що схожий концепт.

Цікава ваша думка.