Tribuna/Футбол/Блоги/Дух часу/Збірна потрапить в Катар, Зінченко піде з «Сіті», плей-оф Євробаскету – прогнози редакції Tribuna.com на спортивний 2022-й

Збірна потрапить в Катар, Зінченко піде з «Сіті», плей-оф Євробаскету – прогнози редакції Tribuna.com на спортивний 2022-й

Блог — Дух часу
Автор — Tribuna.com
7 января 2022, 15:00
39
Збірна потрапить в Катар, Зінченко піде з «Сіті», плей-оф Євробаскету – прогнози редакції Tribuna.com на спортивний 2022-й

2022-й обіцяє бути насиченим роком спортивних подій – Олімпіада та чемпіонат світу в Катарі, гонка за чемпіонство в УПЛ та страшенна інтрига в боксі.

Редакція Tribuna.com вирішила зробити власні прогнози – і через рік перевіримо, скільки з них збулися.

«Динамо» виграє УПЛ, але Луческу піде (Дмитро Рабчевський)

Луческу в «Динамо» вже півтора роки – і румун вже виграв усі внутрішні титули: чемпіонат, Кубок та Суперкубок України.

Хоч Суркіс і продовжив контракт із Луческу до 2024 року, але у цьому сезоні помітно, як запал, із яким приходив Мірча, почав потихеньку зникати. Є враження, що цей тренер витиснув із команди максимум – і ідеальним кінцем такої цікавої історії буде завоювання другого чемпіонства поспіль та особиста перемога над Де Дзербі.

Обидві команди повністю віддадуть всі сили на чемпіонат – єврокубкова історія в цьому для них вже закінчилася в цьому сезоні. І незважаючи на майже рівність в турнірній таблиці зараз, є підстави вважати, що прагматичний Луческу переграє більш ризикового Де Дзербі та знову обійде «Шахтар», але це вже буде востаннє.

Збірна України поїде в Катар на ЧС (Ірина Козюпа)

Наша команда пережила за 2021 рік такий унікальний досвід, що вихід на чемпіонат світу не буде чимось нелогічним. Це була б красива історія після всього, що нам довелося пережити у цьому відборі.

Збірній залишилось небагато – спочатку пройти Шотландію, а потім ще одного суперника з пари Уельс – Австрія. Схема трохи дивна, але наші футболісти і так не люблять простих шляхів. А раптом що, то у нас є Довбик і запаси валідолу з минулого року.

Зрештою, Олександр Петраков обіцяв журналістам бенкет з шампанським за вихід на ЧС. Чекаємо.

Ломаченко та Усик стануть абсолютними чемпіонами у своїй вазі (Владислав Мунтян)

2022-й може стати історичним для українського боксу. Якщо Усик вдруге пройде Джошуа, то залишиться лише один бій – Тайсон Ф’юрі буде однозначним фаворитом, тому ефект недооцінки та черговий ідеальний виступ Олександра можуть підняти його на найвищий щабель в історії боксу.

У Василя Ломаченка ситуація дещо інша – він фаворит у кожному наступному поєдинку, але йому складніше їх організовувати. Берусь робити сміливий прогноз, що вже другий бій Ломаченка у 2022-му буде за абсолюта у легкій вазі.

Перемога над умовним Раяном Гарсією та статус обов’язкового претендента по лінії WBO – це реальний шлях до тріумфатора можливого поєдинку Гейні-Камбосос. Враховуючи минулі помилки (привіт, Теофімо), наступного разу Ломаченко уже своє не віддасть. 

«Дженоа» вилетить, але Шевченко залишиться в команді (Володимир Гарець)

Перший місяць роботи Андрія Шевченка в «Дженоа» показав, в який футбол здатна грати команда з теперішнім підбором футболістів. Дуже низький захисний блок та організація тотальної оборони. Іншими словами, все дуже стерильно та нудно – особливо, коли попереду у команди не виходило взагалі нічого. І є відчуття, що трансфери «Дженоа» не змінять кардинально цю природу. 

Шевченко хоче гравців під 4-3-3, але в умовах завжди дивного зимового трансферного вікна нормально укомплектувати команду не вийде. Умовний, вибачте, Міранчук не зробить «Дженоа» значно кращим в атаці. А без цього зберегти місце в еліті не вийде – бо на 0:0 або на божественному провидінню Дестро також далеко не виїхати.

Але Шевченка не відправлять у відставку. Йому як мінімум дадуть шанс показати себе влітку – звісно, підбір гравців під Серію Б буде слабшим, але там можна буде детально підготуватися та показати, чи вийде перенести напрацьовані історії з футболу збірних у клубний світ.

Зінченко піде з «Манчестер Сіті» (Сергій Барановський)

Історія Олександра Зінченка у «Ман Сіті» стала чудовим прикладом, того як за поганих стартових умов добиватися максимального результату. Саша показав себе справжнім бійцем, який не боїться конкуренції та хапається за будь-який шанс, але все рано чи пізно закінчується.

Зінченко виграв із «Сіті» більше титулів, ніж, напевно, сам розраховував, а єдиний не закритий командний гештальт – Ліга Чемпіонів може підкоритися «містянам» у цьому сезоні. Але навіть без перемоги в ЛЧ зрозуміло, що Олександру потрібні нові виклики. Йому вже 25, а проводити найкращі роки кар’єри в якості гравця ротації на не рідній позиції, навряд чи відповідає його амбіціям.

Саші пора переходити в команду, де він буде не лише виконувати роль хорошого хлопця у роздягальні, але й зможе стати важливим гравцем основного складу. Вихід збірної України на ЧС до Катару зможе підняти його статус серед потенційних покупців, а п’ять сезонів у складі однієї з найкращих команд АПЛ говорять самі за себе. Тому цього літа Зінченко таки розпрощається із Гвардіолою, щоб перейти на наступний рівень.

Збірна України дійде до чвертьфіналу Євробаскету (Андрій Білик)

Головний баскетбольний турнір року просто має стати успішним для нашої національної команди. Зараз українська збірна знаходиться на тому шикарному етапі, коли багато гравців із легендарної банди Майка Фрателло все ще в строю, а таланти нового покоління – такі, як Ілля Сидоров чи Іссуф Санон – вже готові робити результат.

Розраховуємо на приїзд українців з НБА (як мінімум Олексія Леня, який має гарантований дворічний контракт із «Сакраменто»), нову успішну натуралізацію (говорять про скорера «Прометея» Діанджело Харрісона – і це чудовий варіант), і, звичайно, Айнарса Багатскіса. Вересневий чемпіонат Європи стане головним турніром українського етапу його кар’єри.

Прогнозувати українським баскетболістам реальну боротьбу за медалі буде надто сміливо, але повторити найкращий результат у своїй історії та пробитися до чвертьфіналу нашій збірній цілком до снаги. Для цього не так багато й потрібно – вийти з не найжорсткішої групи з Грецією, Італією, Хорватією, Великою Британією та Естонією (і вистачить навіть четвертого місця) та виграти один матч плей-оф.

Магучіх поб’є світовий рекорд у стрибках у висоту (Ірина Козюпа)

Ви собі тільки уявіть: українка – рекордсмен світу! Давно такого не було. Бо медалі на чемпіонатах Європи, світу та Олімпіадах – дуже круто. Але світові рекорди б’ють одиниці.

20-річна Ярослава все ще дуже молода, але вже досвідчена спортсменка. Рекорд вона хотіла побити ще на Олімпіаді, але в Токіо показала свої стабільні 2,00 м, що стало еквівалентом бронзової медалі.

Свої рекордні 2,09 м Стефка Костадінова підкорила в 22 роки на чемпіонаті світу. В Магучіх вже було 2,06 метра минулого року. А тепер в Ярослави є все, щоб стати новою королевою стрибків у висоту і порвати цей сезон.

Україна не завоює нагород на зимових Олімпійських іграх (Володимир Гарець)

Найлегший прогноз цього матеріалу, хоча від цього зовсім не легше. У нас є два види спорту, де ми можемо бути хоча б на папері близько – фрістайл та біатлон. Віримо в наших акробатів, але там дійсно багато буде залежати від випадку та прихильності суддів.

І зовсім не віримо в наш біатлон, який ось-ось підходить до фінальної точки фази десятиліття. Уже в наступному році він буде виглядати зовсім по-іншому, а в Пекіні ми маємо побачити всі напрацювання за останні 8 років. 

Прогрес чоловічої збірної тішить око, але давайте будемо відвертими – Підручний та естафета максимум увійдуть в квіткову церемонію. Про жінок навіть таких сподівань немає. Кожного року вони виступають все гірше, але потім якимось дивом вистрілюють на чемпіонатах світу. Але відсутність системного підходу до розвитку рано чи пізно має не просто датися взнаки, а жорстко повернути до реальності всіх причетних.

Хоча про висновки не будемо – хіба в Пхьончхані було інакше?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты