Tribuna/Футбол/Блоги/Дух часу/Рейтинг друзів УАФ, яких Павелко запропонував нагородити державними орденами

Рейтинг друзів УАФ, яких Павелко запропонував нагородити державними орденами

Блог — Дух часу
Автор — Volоdymyr Harets
25 ноября 2021, 15:42
59
Рейтинг друзів УАФ, яких Павелко запропонував нагородити державними орденами

Мабуть, всі вже бачили список, який УАФ відправила в мінспорта для нагородження людей, пов’язаних з футболом. Якщо ні – то ось вам окремий лінк для нього з усіма прізвищами. 

Після суспільного розголосу уже промайнув інсайд, де казали про суттєве скорочення списку до 10-15 прізвищ. І треба визнати – багато хто з тих людей дійсно заслуговує на футбольні нагороди. На державні – вже запитання. 

Деякі прізвища викликають подив – що там забули Куніцин, Гливинський, Новобранець, юристи УАФ на чолі з Запісоцьким? Але є ще окремі прізвища, які викликають лише гнів.

З них можна скласти рейтинг, після якого одразу хочеться стати під душ та змити ці відчуття.

8. Олександр Шевченко

Олександр Шевченко міг стати для українського футболу більш впливовою персоною, якби вибори нового президента УПЛ все ж відбулися. 

Але бізнес-партнер власника «Руха» Григорія Козловського і так відчуває себе дуже вільно і впевнено. Завдяки Андрію Павелку отримав спочатку посаду голови Львівської асоціації футболу, а потім – став віце-президентом УАФ.

Єдина згадка про Шевченка за минулі півтора роки – це те, як він не дозволив передислокувати «Карпати» Болотнікова-Смалійчука з Галичу до Львова. Мабуть, саме за таку активність УАФ хотіла б, щоб він був нагороджений Орденом за заслуги ІІІ ступеня.

7. Анатолій Коньков

Колишній президент ще ФФУ вже давно зник з публічної площини. І є підозра, що це викликано не втомою від футболу, а тим, що він встиг зробити за два роки в федерації.

Постійні скандали, акцент в сторону інтересів «Шахтаря», війна проти ультрас та виступи проти Майдану на початку 2014 року. Зараз навіть не згадаєш хоча б щось хороше, що було в ФФУ за часів Конькова.

Може у вас вийде зрозуміти, як після такого шлейфу можна номінувати людину на орден князя Ярослава Мудрого V ступеня?

6. Олександр Денисов та Ігор Циганик

Денисова та Циганика в цьому рейтингу не можна розривати на різні позиції, тому що претензії до них спільні. 

Саме вони відповідальні за ту медіа-війну між клубами, яка точилася більше десяти років. Відверта праця на власників телеканалів – ось так можна охарактеризувати і Денисова, і Циганика. І ніякою журналістикою тут ніколи і не пахло. 

Якщо ордени зараз вручаються за підігрування Рінату Ахметову, Ігорю Коломойському чи братам Суркісам – тільки тоді без питань. 

5. Андрій Засуха

Те, що список складали з людей, які близькі до Андрія Павелка, доводить прізвище Андрія Засухи. Бо немає принципової різниці між ним, Григорієм Козловським, Олександром Поворознюком чи навіть Богданом Копитком.

Але він в списку є, а інших власників клубів УПЛ немає. Хоча таких людей нагороджувати просто немає за що. Чи Засуха як власник «Колосу» отримає нагороду за досягнення клубу? Тоді там має бути окремо вказано, як вже постійно та, схоже, небезпідставно, клуб звинувачують в роботі з арбітрами. 

Проте для УАФ однаково головне не те, що ти робиш, а те, з ким ти в друзях.

4. Валерій Пустовойтенко

Навіть трохи смішно, що в списку є президенти федерації футболу з 1996 по 1999 рік, з 2012 по 2015 роки, з 2015 та донині. Всього одного пропустили.

Але Пустовойтенко в 2021 році – людина, яка немає жодного практичного відношення до українського футболу. І, мабуть, до здорового глузду також, бо інакше він би не став постійним експертом телеканалів «Наш», 112-й та ZIK.

Справді, краще не слухати, про що він зараз говорить на аудиторію цих телеканалів. Побережіть свої нерви. 

3. Алан Плієв

Сага про друзів Павелка продовжується. Плієв став віце-президентом УАФ всього рік тому – і вже на думку асоціації допрацювався до звання Заслуженний працівник фізичної культури та спорту України. 

Хоча здається, що вся справа в начальнику Плієва. У 2011 році Алан став співвласником концертно-розважального комплексу «Опера» в Дніпрі. Його засновником у 2007 році був саме Павелко. Пізніше, коли Андрій Васильович уже був президентом УАФ та затіяв ту саму реорганізацію обласних федерацій, Плієв їздив у регіони з’ясовувати справи з противниками процесу.

З методами роботи Алана варто познайомитися поближче.

2. Вадим Костюченко

Про Костюченка Tribuna.com якось написала великий окремий матеріал. Але тут коротко – Орден за заслуги І ступеню може отримати людина, яку за ці всі роки звинувачували в тому, що він:

– виховував лояльність регіональних федерацій до Павелка;

– намагався взяти під контроль фанатів, конфліктував з ними;

– впливав на офіційних осіб УПЛ;

– тиснув на клуби в питанні догравання першої ліги в 2020 році;

– контролює суддівський корпус за межами своїх повноважень;

– підробив диплом про здобуту освіту в Київському політехнічному інституті.

1. Віктор Межейко

Публікація списку відбулася за день до річниці початку Майдану в 2013 році. Для Віктора Межейка це, мабуть, чорна дата календаря.

Бо в 2014 році він був головою Запорізької обласної ради, ставлеником влади і членом Партії Регіонів. І коли в Запоріжжі розпочалися свої мітинги, Межейко не придумав нічого кращого, ніж просто силою розігнати людей. В найкращих традиціях Віктора Януковича.

І це не просто звинувачення в пресі. Межейко став першим політиком, який отримав покарання в суді за ці події – 5 років позбавлення волі з 3 роками випробувального терміну. І дуже лячно, що навіть такі люди можуть отримати нагороду. Це запитання і до УАФ, і до української влади з 2014-го.

***

І, звісно, поза рейтингом – Андрій Павелко. Ми просто залишимо лінки на ось ці пости хоча б за останні півроку його каденції. І смішно, і не дуже.

Другие посты блога

Все посты