Tribuna/Футбол/Блоги/Дух часу/Скандал в нашому велоспорті продовжується. Президент федерації може піти у відставку

Скандал в нашому велоспорті продовжується. Президент федерації може піти у відставку

Хамство таки матиме наслідки?

Блог — Дух часу
3 июля 2019, 20:41
13
Скандал в нашому велоспорті продовжується. Президент федерації може піти у відставку

Хамство таки матиме наслідки?

Що відбувається?

Такої уваги й популярності український велоспорт не мав ніколи. На жаль, справа не стільки в перемозі Ганни Соловей на Європейських іграх в Мінську, скільки в написаному президентом Федерації велоспорту України Олександром Башенком у фейсбуці. «Будеш смердіти – проженемо», – написав він на адресу Соловей. Не будемо повторюватися. Деталі – тут.

Про історію згадали всі загальнонаціональні телеканали, а в фейсбуці – справжній бум. Користувачі змінюють свої аватарки на підтримку Соловей. Долучився навіть радник Міністра молоді та спорту Павло Булгак.

Башенка таки звільнять?

Завтра о 8.40 під стінами Міністерства розпочнеться акція з гаслом «Геть Башенка». На стороні Соловей колишній велогонщик Ярослав Попович, який брав участь у минулих виборах президента ФВУ, а також Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Проблема в тому, що звільнити президента ФВУ не так просто. У Башенка там міцне коріння, а прямих важелів впливу у Міністерства нема. Хіба що позбавити цю федерацію статусу національної структури. Про це ми також писали детально.

Цікаво, що колишній велогонщик, а сьогодні віце-президент ФВУ Андрій Гривко натякнув, що крісло під Башенком таки хитається: «Федерація зобов’язана розглянути скарги, тому найближчим часом буде скликано президію ФВУ. На ній буде розглянуто питання про доцільність перебування Олександра Башенка на посаді керівника Федерації. Далі це питання буде висунуте на Всеукраїнську конференцію». 

Що кажуть сторони конфлікту?

Соловей також вимагає відставки Башенка: «Я не порушила жодного пункту контракту, його просто не існує. Президент федерації велосипедного спорту України апріорі не може бути таким хамом. Я перепрошую, але я чекаю відставки». 

Сам керівник ФВУ не зважає на шум навколо і стоїть на тому ж, що і писав в фейсбуці, – вигнати Соловей зі збірної України. Ніякої провини не бачить і вибачатися не збирається: «У неї є контракт. А це юридично обов’язково для виконання. У ньому написано, що вона не може публічно висловлюватися без обговорення з федерацією щодо цього питання. Вона порушила даний пункт. Тепер це причина, щоб розірвати контракт. Вона – доросла людина і повинна ж розуміти, що робить. Вважаю, що умови контракту порушені і її треба виключити зі складу збірної

Буде займатися фейсбучною маячнею – виженемо. При чому найближчим часом. Я їй не хамив, я її привітав».

Більше – сьогодні Башенко дав мега-дивне інтерв’ю «Вікнам». Журналістка помітила, що він напідпитку й почула у відповідь: «Може. поцілуємося?»

Фото: НОК України 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты