Tribuna/Футбол/Блоги/Дух часу/Писанки, українська мова і школа: Шевченко підтримав друга-політика. А ще він кандидат в депутати

Писанки, українська мова і школа: Шевченко підтримав друга-політика. А ще він кандидат в депутати

Офіційно це не агітація. Але.

Блог — Дух часу
Автор — Tribuna.com
29 июня 2019, 23:33
11
Писанки, українська мова і школа: Шевченко підтримав друга-політика. А ще він кандидат в депутати

Офіційно це не агітація. Але.

 

Шева приїхав у Коломию, всі святкують

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко побував у Коломиї на турнірі «Покуття футбол фест». Івент організував благодійний фонд «Покуття» народного депутата Андрія Іванчука.

Зустріч з Шевченком пройшла на місцевому стадіоні «Юність». Подивитися на легенду прийшли більше 5 тисяч людей. Місцеві ЗМІ пишуть, що це один з найбільш масових заходів, які проводили на цій арені.

«Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Мені дуже приємно бути на цій сцені. Яке тут файне місто у вас. Дякую за такий теплий привіт», – сказав Андрій Миколайович зі сцени українською.

«Любят здесь футбол или нет?» – далі Шевченко перейшов на російську. 

Шевченко пообіцяв відкрити спортивну школу у Коломиї разом з Іванчуком: «Я приїхав не з порожніми руками. Разом з фондом «Покуття» і з моїм другом Андрієм ми організуємо у Коломиї школу. Як представник свого особистого фонду ім. Шевченка, зроблю перший внесок на її відкриття. Для мене дуже важливо, щоб тут відкрили таку школу. Хочу також, щоб такі школи відкривали у всіх регіонах України», – цитує Шевченка сайт DzerkaloMedia, який належить Іванчуку. 

На фестивалі розіграли 50 квитків на матч відбору на Євро-2020 Україна – Португалія. Зустріч з чемпіонами Європи пройде 14 жовтня у Києві на НСК «Олімпійський». Примітно, що у відкритому продажі квитків на цю гру поки немає.

Коломия – райцентр Івано-Франківської області з населенням 61 тисяча людей. Місто відоме єдиним у світі музеєм писанки або писанкового розпису. Тепер там є писанка з автографом Шевченка. Володар Золотого м’яча побував у музеї і оглянув експонати. 

Так це ж прекрасно, хіба ні?

Все б нічого, але не треба забувати, який час зараз. В Україні активно йде кампанія перед виборами у Верховну Раду. І Андрій Іванчук балотується саме по мажоритарці у цьому окрузі в Коломиї. На попередніх виборах він пройшов у парламент в списках «Народного фронту», який зараз втратив популярність.

У суперниках Іванчука переможець минулих виборів в цьому окрузі Юрій Тимошенко, а від партії «Слуга народу» балотується тезка легендарного футболіста – Андрій Леонідович Шевченко. 

Звісно, фестиваль «Покуття» офіційно агітацією не будуть називати, але всім прекрасно відомо, як діють наші політики особливо перед виборами. 

Пікантності ситуації додає фраза Шевченка від 2015 року: «Я не маю жодного відношення до політики і не хочу, щоб мене використовували». Шевченко не раз наголошував, що не хоче ще раз бачити себе у політиці.  

Шевченко теж хотів у Верховну Раду

На виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року Андрій Шевченко був другим номером у списку партії Наталії Королевської «Україна — Вперед!».

У парламент політсила не пройшла, сама Наталія Королевська трохи побула у небутті, але зараз повертається – вона у прохідному списку партії «Опозиційний блок – За життя». 

Фото: Фейсбук Андрія Іванчука

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты