Tribuna/Футбол/Блоги/Диванний блог/Питання Золотого м'яча

Питання Золотого м'яча

Міша Пихней - про найцікавіший сезон в епоху Мессі-Роналду

Автор — Міша Пихней
11 декабря 2017, 12:47
Питання Золотого м'яча

Міша Пихней - про найцікавіший сезон в епоху Мессі-Роналду

Попри боротьбу двох титанів, майже завжди було зрозуміло хто з них стане володарем всіх нагород. Завжди хтось більше забивав, більше вигравав. Для фанатів всі нагороди стали нецікавими. Але минулий сезон дав нам справді цікаве питання.Що важливіше, хороша форма на протязі всього сезону, чи космічна форма в ключових матчах? Нарешті справжня тема для обговорення, а не срач "Мессі/ Роналду краще, бо гном/крістіна мені не подобаються".

З одного боку Мессі показав шикарний сезон, штампував голи пачками, віддвавав передачі, виривав важливі перемоги, все як завжди. Але був недостатньо переконливим у вирішальній частині сезону, а Барселона виграла тільки кубок Іспанії. Але це все ще дуже крутий сезон.

З іншого боку Роналду провів дость невиразний сезон, як для володаря золотого м'яча, але те що було в кінці сезону... це справжній космос!!! 10 голів у вирішальних 5 матчах в Ліги Чемпіонів! Якщо ви не розуміли про який це такий космос фанати так люблять писати, то це він і є. І в чемпіонаті Роналду не дав Реалу розвалитись по серед сезону. Але це все ще дуже не рівний сезон.

Цього сезону претенденти на золотий м'яч, дали нам два абсолютно різні шляхи до величі. І цікаву тему для дискусії. Як жаль що фанати великих цього не помітили.

То хто все таки краще? Що важливіше?

Відповідь на це питання 42!

А якщо серйозно, то диванна аналітика каже що, ключові матчі все таки важливіші, бо на те вони і ключові! Роналду заслужив. По перше - це єдині матчі які всі ми дивимось, і тільки по них ми адекватно можемо судити про рівень гравців. По друге - так було завжди. Так наприклад, Роналдо в 2002 році отримав Золотий м'яч тільки за Чемпіонат світу, і ви не можете сказати що це було не правильно. Каннаваро в 2006 отримав Золотий м'яч так само,і ви можете сказати що це було не правльно. Кака теж не клав голи пачками, але те що він витворяв у півфіналах проти МЮ незабутньо.Блохін і Бєланов отрмали Золоті м'ячі за матчі в єврокубках і хорошу статистику в досить сильному чемпіонаті. Шевченко зайняв третє місце в 1999 році, попри те що Чемпіонат України тоді був "не дуже престижним". І раніше половину Золотих м'ячів так і роздавали. Тому любителі критикувати цьогорічне вручення нагород за "кілька матчів", і писати що раніше було краще, знайте що цього року все як раз було колись! По третє - великі матчі роблять великих гравців! Якщо ми сприймаємо особисті нагороди футболістів як визнання їх заслуг та величі, а не просто премії для галочки, то так має бути завжди. Великі матчі відрізняють великих футболістів від просто хороших. Пеле міг би забити хоч 2000 голів. але без його голів на чемпіонатах світу вони б нічого не вартували. Це ті матчі що не дають хорошому форварду Ромелу Лукаку стати великим. Це ті матчі що вже забронювали місце серед великих для молодих Мбаппе та Жезуса. Тому якщо найкращого гравця потрібно за результатами в ключових матчах, і тільки так.

А ще потрібно пам'ятати що найкращий гравець в історії, це не найкращий гравець року. І ви ж в курсі що всі нагороди дають за досягнення за сезон а не за рік? Хоч коли б там той золотий м'яч не вручали, експерти завжди будуть голосувати за сезон.

Любіть футбол і не будьте мудаками!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты