Tribuna/Футбол/Блоги/Динамо-Онлайн/10 важливих питань по новому київському «Динамо»

10 важливих питань по новому київському «Динамо»

Прийшовши в київське «Динамо» Олександр Хацкевич почав потихеньку будувати свою команду. Що у нього вже вийшло, що виходить і що може вийти?

26 июня 2017, 10:19
7
10 важливих питань по новому київському «Динамо»

Прийшовши в київське «Динамо» Олександр Хацкевич почав потихеньку будувати свою команду. Що у нього вже вийшло, що виходить і що може вийти?

Як буде грати Гусєв?

Першим трансфером «Динамо» при Хацкевичові стало повернення Олега Гусєва. Тренер підкреслив, що це була його ініціатива. Рішення сподобалося дуже багатьом - все-таки для переважної частини вболівальників те, як обійшлися з Гусєвим в кінці минулого року, виглядало несправедливістю. Гравець він знаковий, і резонанс від його повернення вийшов чималий. Але навіщо його повернули?Навряд чи для того, щоб зробити гравцем основного складу. Навіть в сезоні 2015/16, коли він ще міг вважатися повноправним в «Динамо», Олег зі своїх 25 появ на полі в чемпіонаті України не мав жодного матчу, зіграного «від дзвінка до дзвінка». У класичній розстановці «Динамо» минулого сезону його лівий прапор віддавався Дерлісу Гонсалесу. Якщо парагвайця спіткає невдача або спад, туди є кого пересунути з молодих - того ж Циганкова (використовувало «Динамо» і такий формат). Навіть якщо Гусєв підготуватися до сезону на найвищому рівні, стовідсоткову гру він навряд чи «потягне». Але й у статусі «прекрасного доповнення» він ще може принести команді величезну користь. Молоді потрібен хтось, врівноважуючий її безоглядний запал. Гусєв може виявитися відмінним балансом такого роду, - відзначає terrikon.com.

Чи повернеться Макаренко?

Захисник Євген Макаренко залишив «Динамо» цієї зими. Лівий захисник був в команді Сергія Реброва важливим елементом, який грав у чемпіонаті країни і єврокубках, образився на пропозицію підписати контракт на погіршених умовах. З тих пір він перебуває в статусі вільного агента. Був варіант з одним московським клубом - але, як свідчить футбольний менеджер Антон Астаф'єв, Євген відмовився.Хацкевич був би не проти повернути в команду 26-річного гравця, чия кваліфікація мало у кого викликає сумніви. Він навіть зателефонував Макаренко ві - але нічого не вийшло. Хацкевич розповідає про це так: «Розмовляв з Макаренком по телефону. Сказав йому: «Яким би не була відповідь, чекаю дзвінка». Всі терміни пройшли, але Женя не передзвонив...» Може, це ще не остаточно. А може, «Динамо» просто не запропонувало Макаренку нічого нового в порівнянні з зимовим варіантом. А раз так - то з чого б йому погоджуватися?

Чи піде Хачеріді?

Конфлікт клубу з Хачеріді виглядав досить дивно. Так і не стало, зрештою, зрозуміло, що це - демонстративна поза «оборзівшого» гравця або якісь неправильні дії клубу і тренера. Ребров висловив свою версію - мовляв, Хачеріді вважав себе незамінним, а в «Динамо» треба битися за місце в складі. Гравець вибрав неконфліктну лінію, в полеміку вступати не став. Худо-бідно ситуація заспокоїлася, але в складі команди Євген більше все одно не з'являвся.Контракт Хачеріді закінчується 1 липня. Після цього він переходить у статус «вільного агента». Варіанти відносно непоганого працевлаштування у нього є. Останній з них - «Трабзонспор». Поки Євген тренується з «Динамо» на загальних підставах. Жодних неузгодженостей в його відносинах з Хацкевичем не помічено. Майбутнє розпадається як мінімум на дві складові. Наскільки буде хороший Хачеріді? Наскільки вдалими будуть фінансові справи «Динамо»? Підштовхувати до відходу з київського клубу захисника можуть як грошові міркування, так і психологічні. І те, і інше може спрацювати, і ймовірність розставання з ним велика, незважаючи на нинішній мир і дружбу.

Чи піде Віда?

Ветеран «Динамо» Леонід Буряк боїться втрати будь-якого з трійці ключових гравців - Хачеріді, Віда і Ярмоленко. Але досить реальний відхід навіть двох з них. Крім того, що було сказано про Хачеріді, є ще проблема іншого центрального захисника. В середині червня ЗМІ поширили заяву Домагоя Віди про швидкий перехід в «Бешикташ» («Я в Києві чотири сезони. Настав час відкрити нову сторінку. Я прилечу в Стамбул відразу після відпустки»). У світлі фінансових проблем «Динамо» продаж одного з найдорожчих його гравців (поточна ринкова вартість - 9 мільйонів євро) виглядав логічним кроком для клубу. Але пропозиція «Бешикташа» виявилася несерйозною (1 мільйон євро і кілька футболістів «доважком»).А на цьому тижні з'явилися абсолютно протилежні повідомлення. Посилаючись на свої джерела, турецький сайт Fotospor розповів про намір Віди підписати новий контракт з «Динамо» терміном на 3 роки з річною зарплатою в 3 мільйони євро. На що хорватське ЗМІ Sportske Novosti відповіло, що все це нісенітниця, що Віда продовжує переговори з «Бешикташем», а на горизонті маячить ще й англійський клуб (імовірно - «Евертон»). Треба зазначити, що Віда має контракт з «Динамо» до кінця цього року. Є варіант, що він відіграє за Київ ще півроку і потім піде безкоштовно. Чи влаштовує це клуб? Навряд чи... загалом, скоро ми дізнаємося, що вилупиться з цього інформаційного кокона.

Чи піде Ярмоленко?

Хацкевич готовий до втрат. І міркує про це спокійно: «У нас ведеться селекційна робота, ми визначили позиції, які треба підсилити. Ми готові до того, що хтось залишить команду. На даний момент Ярмоленко ще гравець київського Динамо. Ми тримаємо в голові його можливий відхід, не тільки його, але і Віди, наприклад. Ми повинні бути готові до того, що хлопці в будь-який момент можуть нас покинути... Звичайно я буду тільки двома руками «за», щоб футболісти такого рівня залишилися в команді. Але будуть пропозиції — хлопці зможуть піти».Ситуація з Ярмоленком зрозуміла. Додамо лише, що у Хацкевича це питання може стати найбільшим головним болем сезону. Для побудови команди йому потрібна визначеність у її кращого гравця. А швидше за все, трансферна каламуть навколо Ярмоленко, як зазвичай, буде підніматися до останніх днів серпня. Що залишиться у такій ситуації тренеру? Виходити з того, що Ярмоленко залишиться. Чи вірним виявиться таке припущення? Може бути.

Що за варіант з Циганковим?

Готовий Хацкевич і до інших втрат, пов'язаних не з досвідченими гравцями, а з молоддю. В одному з інтерв'ю він сказав: «Раптом, прийде пропозиція по Циганкову, і вона влаштує клуб». Прозвучало загадково. Чому «раптом»? Чому саме Циганков, а не якийсь інший молодий гравець - Бєсєдін, Сидорчук, Шепелєв? Чи означає це, що варіант з Циганковим вже накльовується, або клуб сам вирішив його просунути, з якихось причин?В останні роки кияни дуже успішно працюють з молоддю. Динамівці рівня U-19 та U-17 вже два сезони - чемпіони України, причому перемагають з солідним відривом. Добре ці хлопці проявляють себе і на міжнародній арені. Клуби типу «Аякса» роблять з цього ефективний футбольний бізнес, продаючи свою перспективну молодь з великою вигодою. Може бути, «Динамо» вирішило піти по цьому шляху, а фінансова криза лише підштовхнула? Може бути, Циганков - перша ластівка в цьому новому тренді?

Чи заграє Андрієвський?

У «Динамо» повернулися чи повертаються орендовані футболісти. Серед них - і недорога молодь. Серед неї - людина, яку експерти бачать одним з потенційних гравців «основи». Це центральний півзахисник Олександр Андрієвський.

Він вихованець харківського «Металіста», а в «Динамо» - з середини 2015 року. Він провів минулий сезон в «Чорноморці», де зіграв 24 гри, забив 3 голи і зробив 4 результативні передачі. Він показав себе вмілим і зрілим, для своїх 22 років, гравцем середини поля, вміє оборонятися і брати участь в атаках. Експерти припускають, що він зуміє знайти своє місце в «Динамо», незважаючи на те, що кияни і так мають гарний набір виконавців у півзахисті (Сидорчук, Гармаш, Шепелєв, Рибалка і так далі). Гра з трьома півзахисниками, як зараз, підвищить цінність Андрієвського для «Динамо». Якщо Хацкевич вирішить повернутися до системи 4-2-3-1, то Олександр може згодитися на позиції атакуючого півзахисника.

Як заграє Кравець?

«Сподіваюся, у нього буде бажання залишитися в команді, щоб вже ніяких оренд», - сказав про Артема Крввце Хацкевич. «Радий повернутися в рідне «Динамо». З оптимізмом сприйняв новину про призначення головним тренером Олександра Хацкевича», - сказав Кравець. Приємно спостерігати таку згоду між тренером і гравцем, добре знайомими з динамівського дублю. Чи виллється вона у щось продуктивне?Про це мріють усі шанувальники «Динамо», страждаючи від нереалізованого величезного потенціалу 28-річного Кравця. Але не всі налаштовані оптимістично. Як він відіграв рік в оренді у «Гранаді»? Начебто став найкращим бомбардиром, так - але забив 5 голів за сезон. Змінився ментально? Навряд чи. А адже саме це було, мабуть, головною проблемою Артема - його психологічна нестабільність, брак холоднокровності. Крім того, він для гри «Динамо» завжди здавався «трішки занадто прямолінійним. Може, звичайно, Хацкевич трансформує ігрову манеру команди так, що «таран» Кравець буде виглядати органічно...

Чи повернеться Жуніор Мораєс?

Хацкевич не висловлює особливого оптимізму з приводу інших гравців, що повернулися з оренди - Мбокані, Беланда і Жуніора Мораєса. Але між ними є різниця. Перші двоє активно шукають собі нове місце роботи - і, цілком імовірно, знайдуть його. У Мораєса інше на думці. Принаймні, якщо судити по тому, що у нього на язиці. «Мене мотивує повернення в Київ, щоб допомогти «Динамо» виконати завдання на сезон», - сказав він, покидаючи «Тянцзінь Сунцзян».

Мораєс дійсно міг би допомогти «Динамо». Він прекрасно вбудуватися в українську футбольну дійсність, зміг стати найкращим бомбардиром двох дуже різних клубів. Але він може виявитися занадто дорогим для нинішнього «Динамо». Зрештою, клуб має Артема Бесєдіна - нехай і не настільки яскравого «забивалу», але вельми результативного хлопця, який, до того ж, прогресує. А з 30-річним Мораєсом через рік все одно, швидше за все, доведеться розлучатися по закінченні контракту. Чи не самий час зробити якісь кроки, які дозволять заробити на ньому?

Як буде виглядати «Динамо» Хацкевича?

Як тренер Хацкевич проявив себе у двох версіях. Першою був динамівський дубль. Там він прищеплював підопічним симпатичну атакуючу гру, зумів сколотити з них дружний колектив - «банду», в хорошому сенсі цього слова. У збірній Білорусі він практикував тактику не те, щоб боязливу, але більш обережну, домігшись, щоб команда не пропускала занадто багато.В Україні він може знову повернутися до більш атакуючого стилю. Більшість суперників у Прем'єр-лізі не тільки дозволяють діяти так, але і підштовхують до цього «Динамо». Але, безумовно, проти серйозних європейських суперників буде інша гра з іншою ставкою (Хацкевич підкреслював, що подолання кваліфікації Ліги чемпіонів є його найважливішим завданням). Яка з версій «Динамо» виявиться більш успішною і наскільки ми з цим всім взагалі вгадали, покаже найближче майбутнє.

Вадим Самойлов Джерело: http://1927.kiev.ua

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты