Tribuna/Футбол/Блоги/Про Динамо Київ/Ретро персона / Віктор Колотов

Ретро персона / Віктор Колотов

Легендарний капітан Динамо

Автор — Makswel9524
22 апреля 2020, 17:13
Ретро персона / Віктор Колотов

          За всю історію футбольного клубу Динамо Київ було дуже багато чудових гравців, які своєю грою заворожували вболівальників. Одним з таких був капітан киян 70-х років Віктор Михайлович Колотов, заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер УРСР.

          Свій футбольний шлях Віктор почав в своєму рідному місті, за місцевий «Локомотив».  Коли грав за казанський Рубін зацікавив своєю грою три гранди радянського спорту: московські «ЦСКА» і «Торпедо», а також Динамо Київ. Цей інтерес став масштабним всесоюзним скандалом, а його перехід до киян, все більш ускладнив ситуацію. Віктора навіть через це дискваліфікували на рік, хоча пізніше дискваліфікацію зняли.

          І ось 1970 року починається яскрава сторінка життя Колотова, як півзахисника Динамо Київ. Він був дуже талановитим гравцем, своєю грою не раз доводив тренерам, що саме він є лідером. За роки кар’єри у складі киян Віктор виріс з талановитого півзахисника у незмінного гравця основи і капітана Динамо, хоч він і не вважав себе лідером чи суперзіркою, а прийняв це як належне. Багато його партнерів, згадуючи ті роки, говорили, що Віктор був господарем центру поля. Валерій Васильович Лобановський був у захваті від гри футболіста, оскільки всі вказівки тренера виконував правильно і вчасно, що не могло не радувати.

           Віктор Колотов дуже швидко став улюбленцем публіки, через свою ненаситність, жагу до перемоги і самовідданість на полі, він віддавав всього себе грі задля досягнення результату і це дивувало.

          За свою ігрову кар’єру дуже рідко отримував травми, незважаючи на те, що саме через них він закінчив кар’єру футболіста. Одного разу, в матчі за Суперкубок УЄФА 1975 року в матчі з Баварією йому шипами розпороли стегно, що призвело до кровотечі, багато футболістів би попросили заміну, але не він. Після того, як лікарі надали йому допомогу і перев’язали, Віктор знову з’явився на полі і продовжив гру, чим здивував не тільки гравців, а й вболівальників.

          Всього за своє футбольне життя у якості гравця Динамо провів 292 гри в яких забив 81 гол. Регулярно викликався до лав збірної Радянського Союзу. У складі Динамо став шестиразовим чемпіоном СРСР, дворазовим володарем кубку, Володарем КОК УЄФА 1975 та Суперкубку УЄФА 1975.

          За збірну був срібним призером чемпіонату Європи 1972. Бронзовим призером Олімпійських ігор 1972 та 1976.  Має орден «За заслуги» ІІІ степені 2016(посмертно).

          Віктор Колотов – Легенда, яка покинула цей світ рано, тому ми не знаємо, яким би він був тренером, проте ми знаємо одне – Він заслужив, щоб його пам’ятали.

Лучшее в блогахБольше интересных постов