Tribuna/Футбол/Блоги/Любов до футболу та NBA /Фінали ЛЧ та ЛЄ 2018/19: 4 англійські клуби

Фінали ЛЧ та ЛЄ 2018/19: 4 англійські клуби

САПРОНОВ ПОЯСНЮЄ. Ми живемо в епоху футболу, яка закидана фунтами на трансфери в Англійській Прем’єр Лізі. Сезон 2018/19 нарешті сповна виправадав гроші завантажені в АПЛ. Фінал Ліги Чемпіонів: Тоттенхем - Ліверпуль, фінал Ліги Європи: Челсі - Арсенал.

27 мая 2019, 14:20
3

  4 англійських команди в єврокубкових фіналах. Нарешті, це трапилось! Країна, в якій зародився професійний футбол - Англія, виправдовує свій титул "Батьківщини футболу". І що цікавіше? Столиця Великобританії - Лондон побачить 3 місцевих колективи у цих фіналах: Тоттенхем, Арсенал та Челсі.

Ліга витратила більше мільярда фунтів на трансфери, а ми виїхали на таланті! Тоттенхем в цьому сезоні дістався фінальної стадії найпрестижнішого європейського турніру, не витративши жодного фунту на трансфери. Підопічні Маурісіо Почеттіно вдосконалили свою гру в складі колективу минулого сезону та досвідченим Льоренте на додачу, як вільним агентом вибили з ЛЧ товстосумів - Манчестер Сіті, укомплектований обдарованою молодю клуб, який переграв "Реал Мадрид" та "Ювентус" - Аякс. Чудеса властиві футболу в цьому сезоні - це розкішно.

Ліверпуль в фіналі Ліги Чемпіонів вдруге поспіль. Колектив Юргена Клоппа видав можливо найкращу гру в ХХІ столітті. Фіаско в АПЛ - з найкращими очками в історії: 97 очок- 2 місце. Проте, грали в чемпіонський футбол і потрапляння в фінал ЛЧ - заслужене. "Червоні" гідно йшли до фіналу, зробивши камбек в матчі-відповіді 1/2 фіналу з "Барселоною" (4-0). Але, з іншої сторони, "мерсисайдці" на відміну від "шпор" витратили найбліше грошей в лізі на трансфери - 183 млн. євро. Боротьба в Мадриді на "Вандо Метрополітано" 1 червня,  буде більш, ніж насиченою, тому англійські паби, будинки будуть розриватись від криків та голосних співів гімну кожної з команд.

Лондонське дербі в ЛЄ. В фіналі Ліги Європи, який пройде 29 травня в азербайджанській столиці - Баку на стадіоні "Олімпійський"  зійдуться дві команди зі столиці Англії: Челсі - Арсенал. Новини навколо цієї події літають зі швидкістю світла: Травма Н'Голо Канте, відмова Генріха Мхітаряна від участі в матчі через конфлікт Азербайджану з Вірменією. Так, чи інакше, на футбольних "фенів" чекає великий футбол.

2 незабутніх дні "С". Перший із фіналів, а саме - Ліги Європи можна побачити в середу, фінал Ліги Чемпіонів УЄФА - в суботу. Цей тиждень стрімголов промчиться по наших емоціях, любителі футболу. Усім вдалого перегляду!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов