Tribuna/Футбол/Блоги/Я не Лукомский, я только учусь/Сніг, вилучення і сльози. Ман Сіті - ПСЖ - 2:0. Зінченко допоміг команді пройти до фіналу ЛЧ

Сніг, вилучення і сльози. Ман Сіті - ПСЖ - 2:0. Зінченко допоміг команді пройти до фіналу ЛЧ

Клуб з Манчестеру став ближчим до оформлення треблу цього сезоно

Автор — Dumserfer
5 мая 2021, 01:17
1
Сніг, вилучення і сльози. Ман Сіті - ПСЖ - 2:0. Зінченко допоміг команді пройти до фіналу ЛЧ

Зінченко допоміг МанСіті пройти до фіналу ЛЧ

Манчестер Сіті пройшов до фіналу Ліги чемпіонів. У другому матчі проти ПСЖ "відпахала" вся команда. Але окремо варто сказати про нашого Олександра Зінченка. Він не просто "вписався" в мініреволюційну схему Гвардіоли. Де захисники грають півзахисників і 7-8 футболістів відразу знаходяться в атаці. Де м'яч відбирають через 5-10 секунд після його втрати. Він став одним з ключових елементів цієї схеми. Завдяки своєму футбольному інтелекту.

Думаю, що після сьогоднішнього матчу Сашко зняв усі питання щодо того, чому саме він капітан української збірної. Шевченку критично важливо мати в команді переможців. Тих, хто з власного досвіду знає, що таке фінал ЛЧ. Зіні про це ще невідомо. Проте він вивів свій клуб до нього. Він грає на найвищому рівні і з одним з найкращих клубних тренерів світу. Це дуже крутий знак перед Євро-2021. Андрію Миколайовичу хочеться бачити собі подібних в збірній. І сьогодні він точно має такого футболіста в обличчі Зінченка.

Перший тайм: сила цього Сіті в умінні бути собою

Якщо спрощено відповісти на питання "чому Ман Сіті сьогодні виграв?", то відповідь буде наступною. Тому що команда дисципліновано грала в "свій" футбол. Після першого матчу Пеп зрозумів, що не варто бути обережним і щось змінювати в грі Сіті. Це призвело лише до пропущеного голу в Парижі. І як тільки команда перелаштувалась на звичну схему - вдалося забити 2 м'ячі. Сьогодні манчестерці почали відразу грати в "свій" футбол.

Але з розумінням двох важливих моментів. Перший - це дисципліна в обороні і підстраховка один одного. ПСЖ мав забивати. Було прогнозавно, що команда Почеттіно буде бігти вперед. Потрібно було її стримувати. І в цьому компоненті варто відмітити нашого Зінченка, котрий "випалював" лівий фланг. І Рубена Діаша, який блокував удари суперника головою, ногами та іншими частинами тіла. Як наслідок - 0 ударів в ствір воріт Ман Сіті за 90 хвилин. В півфіналі Ліги чемпіонів. 

Другий ключовий момент - вбивчі контратаки. Саме після них Марез оформив дубль. Взагалі алжирець став "злим генієм" для команди з Парижу. Алжирець забив 3 з 4 голів парижанам. І якщо ще місяць тому головним голеодором команди був Ілкай Гюндоган, то сьогодні на його місце став Марез. А завтра це може бути хтось інший. І в цьому також геній Гвардіоли. З першим голом дещо пощастило - Ріяд покотив м'яч між ніг Навасу. Проте до цього був класний вихід з-під високого пресингу ПСЖ.

Едерсон в темп виніс м'яч на лівий фланг. Там вже був Зінченко, який уникнув офсайду. Сашко протягнув дійшов до штрафного суперника і скинув в центр на "близнюка" Де Брюйне. Його удар заблокували. Але м'яч відскочив до Мареза, який пробив точно між ніг кіперу. Рахунок став 1:0. Віктор Вацко люить називати футбольні схеми, влючаючи кіперів. Не 4-4-2, а 1-4-4-2. У випадку таких команд як Сіті це має сенс. Едерсон сьогодні хоча і помилявся в кількох передачах на ближнього, але завжди обирав правильні рішення. Підводило слизьке поле.

ПСЖ мав два гострих моменти в першому таймі. Це удар головою Маркіньйоса на 17 хвилині - м'яч потрапив в перекладину. І осічка Едерсона через 2 хвилини. Коли Ді Марія швидко перехопив його пас і мав "карати" Сіті. Проте трохи не влучив по воротам. Також на 8-ій хвилині Зінченко міг стати "антигероєм" матчу. Йому в плече влучив м'яч, арбітр сприйняв це за гру рукою і призначив пенальті. Ситуацію прояснив VAR. Це практично всі моменти парижан за гру - їх можна вкласти в перші 20 хвилин першого тайму.

Другий тайм: ПСЖ остаточно "зламався"

В другому таймі ПСЖ мав точно забивати. Команда грала без Мбаппе, у якого мікротравма. Його замінив Ікарді, який за 60 хвилин не створив жодного моменту. Це наслідок дисципліни і підстраховки Сіті. На 62-й хвилині Почеттіно провів подвійну заміну. Випустив в напад Кін Мо замість Ікарді. І замінив Ерреру, в якого була жовта, Дракслером. Поки ПСЖ перелаштовувався, Сіті забив свій другий м'яч.

Це знову була контратака. Схоже, що парижани не встигли розібрати хто з ким грає. Невтомний Фоден зіграв "в стінку" з Де Брюйне. Вбіг до штрафної і точно прострелив на Мареза на дальній штанзі. Алжирець "поховав" шанси ПСЖ на фінал. А перший пас в темп віддав Зінченко. Не обробляючи м'яч і в один дотик, він дав точне спрямування атаці. Партнери ідеально завершили початок від Зіни.

Гру було зроблено. Але ПСЖ відповів. Червоною карткою Ді Марії. Аргентинець сфолив на ветиранові Сіті, 36-річному Фернандінью. За це отримав пряму червону. Навіть Почеттіно довелося вибігати на поле, щоб заспокоїти свого співвітчизника. На 69-ій хвилині питання про цьогорічного фіналіста було остаточно знятим. Наступні 10 хвилин - гра фолів і набір жовтих карток для обох команд. На 77-ій хвилині чудовий момент мав невтомний Фоден, але влучив в штангу.

Після цього гра добігла свого кінця. На останніх секундах зі штрафного пробивав Неймар. Але не влучив по воротах. ПСЖ просто "зламався" в момент, коли варто було зібратися. Виглядало так, ніби Почеттіно зараз не може достукатися до своїх футболістів. І налаштувати їх на серйозний матч. Коли гра іде, як проти Баварії, тоді все добре. Як тільки потрібно проявити характер, команда "вимикається". Гвардіолі навпаки, вдалося налаштувати своїх хлопців на цей матч. І кожний з них "не вимкнувся" за 90 хвилин практично жодного разу.

Пеп має ідеальний шанс, аби виграти ЛЧ не з Барселоною. Здається, що сьогоднішній Сіті - одне з його найсерйозніших творінь. Це не Барселона і не Баварія. Тут іспанець затримався надошве і зміг втілити свої сміливі тактичні ідеї. Які приносять результат. Та найголовніше, що в його схемах знайшлося місце для нашого Зінченка. Який розкривається і стає топовим гравцем прямо зараз.

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты