Tribuna/Футбол/Блоги/Я не Лукомский, я только учусь/Вільярреал - Арсенал - 2:1. Емері майже покарав колишню команду. Але завадив арбітр

Вільярреал - Арсенал - 2:1. Емері майже покарав колишню команду. Але завадив арбітр

Матч у Лондоні стане вирішальним

Автор — Dumserfer
30 апреля 2021, 01:31
3
Вільярреал - Арсенал - 2:1. Емері майже покарав колишню команду. Але завадив арбітр

ЛЄ як рятівний круг 

Ліга Європи для обох команд - це ідеальна перепустка до ЛЧ наступного сезону. Арсенал зараз плентається в середині турнірної таблиці АПЛ. Виграш ЛЄ - єдиний шанс для команди Артети потрапити до єврокубків наступного футбольного року. Вільярреал знаходиться на 7-ій сходинці в Примері. Але ця позиція не дає змоги грати в ЛЄ. І Емері робить ставку саме на цьогорічний виграш титулу, нехтуючи результатми в чемпіонаті.

До того, в Унаї є особиста історія з Арсеналом. Баск очолював клуб 1,5 роки, травень 2018 - листопад 2019. Тоді лондонці видали найгіршу безвиграшну серію з 1992-го року. Вона тривала 7 матчів і стала причиною звільнення Емері. Згодом тренер зізнався, що не зміг адаптуватися до англійського футболу і до культури в цілому. Але те, яким кризовим є Арсенал сьогодні - це також в певній мірі "заслуга" одного з його колишніх керманичів.

Гру було зроблено в першому таймі

Очевидно, що мотивація іспанців від Емері була високою. І вже на 5-ій хвилині Тригерос підхопив м'яч в штрафній Арсенала. І вколотив його в дальній кут воріт Лено. Тут варто відмітити, як бездарно зіграли захисники лондонської команди, давши продертися між двох півзахиснику Чуквуезе. Футболісти Емері і далі продовжать "видряпувати" м'яч в грі один на один. 

На 29-ій хвилині рахунок став 2:0. Гол після стандарту. Подача з кутового - ідеальна скидка від зірки "жовтої субмарини" Морено - і замикання захисника Альбіоля. Знову програна боротьба і "прохідний двір" в захисті лондонців. До кінця першого тайму каноніри так нічого і не створили. Статистика невтішна - 3 удари по воротам і 0 в площину від Арсенала. Хоча перевага у володінні м'ячем на користь Вільярреала мінімальна 52% проти 48%.

Арбітри - друзі футболу

Здавалося, що гра мала так і закінчитися. Перевагою хлопців Емері. Але далі в справу втрутився арбітр матчу - Артур Діаш. Він логічно дав другу жовту Себальосу, який по інерції наступив на ногу противнику і вже мав до цього "гірчичник". Арсенал залишився в меншості. Це був ідеальний ігровий відрізок, що "громити" пушкарів.

Проте місцевий Мессі - Жерар Морено змарнував свої шанси. З 60-ту по 70-ту хвилини, він мав 2 вбивчих моменти. "Стріляв" з близької відстані, проти обидва рази виручив Лено. Саме кіпера канонірів можна назвати найкращим в складі своєї команди. Далі в гру "ввімкнувся" рефері Діаш. На 71-й хвилині він ставить сумнівний пенальті в ворота "жовтих".

Гравець Арсеналу відверто підставлявся і падав. 11-метровий так-сяк реалізував Пепе. А вже через 10 хвилин Діаш зрівняв склади команд. В ігровому зіткненні постраждав Капу. Хоча саме він, на відміну від противника, не зміг підвестися. Хлопець, який покидав поле на ношах, отримав другу "жовту" і був вилучений... прямо до госпіталя. Трагікомічний сюжет.

Вільярреал уже не створював таких явних моментів, залишившись вдесятьох. На 90-й хвилині, Обамеянг, який вийшов на заміну, міг зрівнювати рахунок. І тут вже виручив кіпер іспанської команди. Як висновок. Рахунок матчу не за грою. Все вирішили подекуди дивні рішення арбітра. Арсенал зберігає шанси на прохід до фіналу ЛЄ. Помста Емері колишньому клубу вийшла не такою солодко.

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты