Tribuna/Футбол/Блоги/Я не Лукомский, я только учусь/Зідан «стерелізував» Клоппа. Ліверпуль-Реал 0:0. «Вершкові» проходять до півфіналу

Зідан «стерелізував» Клоппа. Ліверпуль-Реал 0:0. «Вершкові» проходять до півфіналу

Команда Клоппа вилітає з Ліги чемпіонів

Автор — Dumserfer
15 апреля 2021, 00:53
2
Зідан «стерелізував» Клоппа. Ліверпуль-Реал 0:0. «Вершкові» проходять до півфіналу

Поєдинок почався з ключового моменту всього матчу. Команда Клоппа ввімкнула гегенпресинг і створила гольовий епізод біля воріт "вершкових". Йшла 3-тя хвилина, Салах ввірвався в штрафну суперника і майже спіймав Куртуа на протиході. Але кіпер Реалу встиг викинути ногу і відбив удар єгиптянина. Як виявилося, це був найгостріший момент "червоних" за весь матч. І забий вони в ньому, нас би чекав шанс на британський півфінал з Челсі.

Якщо в першому матчі "білі" перемогли Ліверпуль завдяки атаці, то на Енфілді - завдяки обороні. Після 3:1 в Мадриді, забивати потрібно було саме команді Клоппа. Тому Зідан обрав тактику, де його команда глибоко обороняється. При цьому шукаючи свої моменти в контратаках. Найяскравіший з них стався на 20-ій хвилині. Бензема пробивав з близької відстані, але влучив у стійку. Один гол в ворота мерсисайдців повністю їх "хоронив".

Хоча Реал оборонявся, але саме він контролював гру. Проблеми в обороні "червоних" нікуди не зникли за тиждень. Найслабкіший її елемент - Натаніель Філліпс, з-під якого забивались голи в першому матчі. На Енфілді центрдеф нібито грав вправніше. Але два його фоли в 2-му таймі чітко показують брак форми і досвіду захисника. В них він невдало обирав позицію і фолив не в боротьбі, а вже наздоганяючи суперника. За що справедливо отримав "гірчичник". І якби не підстраховка партнерів, навряд ворота Аліссона вдалося залишити "сухими". Своїми контратаками мадридці били в уже знайомі слабкі місця мерсисайдців.

"Вершкові" сідали в низький блок і не давали Ліверпулю результативно завершувати атаки. Особливо в 2-му таймі. В першому "білі" ще якось намагалися створювати моменти біля чужих воріт. А в другій половині "окопалися" біля власного штрафного майданчика за схемою 5-4-1. Захист - проблемна зона Ліверпуля №1. Зідан показав, що проблема №2 "червоних" - це результативне завершення атак. Сьогодні атака втратила свою гостроту. Її футболістам не вистачає точності. Гадаю, що і Салаху, і Мане потрібна ротація. Ці двоє банально стомилися від незамінності. 

У Клоппа зараз немає кому забивати. Не сказати, що Ліверпуль не мав моментів забити. На 11-ій хвилині Салах класно протягнув м'яч на правому фланзі, обігравши трьох. Віддав на Мілнера. Джеймс прицільно пробивав, але виручив Куртуа. На 41-й хвилині - удар Салаха, а на 42-й - удар Вейналдума. Обидва пробивали з відстані в 15 метрів. Але двічі схибили. В 2-му таймі прокинувся Фірміно. Боббі мав кілька хороших моментів на початку другої половини, але не зміг до кінця загострити їх. Оборона Реала або блокувала ці удари, або хибили самі футболісти.

Реал спокійно довів перемогу до кінця. Останні 20 хвилин мадридці просто "в тупу" оборонялися. Вони перекрили Жоту, який вийшов на заміну. Ліверпуль перекидав м'яч з флангу на фланг, проте центр був "зацементований" Реалом. Перед тим, на 65-ій хвилині, "білі" мали ідеальний шанс вбити інтригу, але двічі врятував Аліссон. Це був матч, де одні не хотіли забивати, а інші - не могли. В півфіналі Реал зустрінеться з командою Тухеля. Це буде цікаве протистояння двох тренерів-тактиків. А Ліверпулю, можливо, і справді зараз краще зосередитися на внутрішній першості. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты