Tribuna/Футбол/Блоги/Я не Лукомский, я только учусь/Розчавлений Клопп: Ліверпуль влетів Реалу 1:3. «Червоним» зараз краще зосередится на АПЛ?

Розчавлений Клопп: Ліверпуль влетів Реалу 1:3. «Червоним» зараз краще зосередится на АПЛ?

Схоже, що цього сезону мерсисайдці залишаться без трофеїв

Автор — Dumserfer
7 апреля 2021, 15:19
1
Розчавлений Клопп: Ліверпуль влетів Реалу 1:3. «Червоним» зараз краще зосередится на АПЛ?

Ліверпуль "побив" сам себе

Ліверпуль зараз не в тих кондиціях, щоб боротися за перемогу в Лізі чемпіонів. Вчорашній матч з Реалом - яскраве тому підтвердження. Фінальний результат вирішили "дитячі" помилки в центрі оборони і погана зв'язка з нападом.

Натаніель Філліпс - правий центрдеф - ще занадто "сирий" для чвертьфіналів ЛЧ. Під час першого голу, він невдало обрав позицію і дав прийняти м'яч Венісіусу, який вирішив момент. Під час третього голу - занадто віддалився і не встиг накрити того ж таки Венісіуса.

Реал знайшов слабке місце в обороні Ліверпуля і чудово скористався своїми шансами. При цьому сказати, що команда Зідана робила щось надзвичайне - не можна. У грі "червоних" було багато браку і це створювало моменти для противника. "Вершковим" варто віддате належне саме за реалізацію "подарунків" від противника.

Звинувачувати у всьому захисників буде неправильно. Після матчу Клопп пояснив, чому на 42-ій хвилині замінив Кейта на Алькантару. "Просто Набі не потрапив в гру - і не лише він один". Але до цього був казус від Александра-Арнольда, який необачно скинув м'яч на Асенсіо.

Юргену вдалося так-сяк реанімувати своїх гравців на початку другого тайму - забив Салах. Гол єгиптянина - ідеальна ілюстрація стану Ліверпуля прямо зараз - рекошет, відскок, хаос, м'яч ледве проскочив під рукою Куртуа і від перекладини влетів до воріт.

Востаннє в єврокубках Ліверпуль пропускав тричі також від команди з Мадриду. В сезоні ЛЧ 2019/2020, від Атлетіко. Ведучи 2:0 на Енфілді, отримали м'яч наприкінці другого тайму. Гра перейшла в овертайми - там футболісти Семіоне були витривалішими. Фінальний результат - 3:2. Але тоді Ліверпуль наніс втричі більше ударів від противника і володів м'ячем 72%. В матчі з Реалом, кількість і точність передач була однаковою в обох команд, але рахунок на табло.

Внутрішній чемпіонат зараз важливіше

Після перемоги над Арсеналом - 3:0, здавалося, що Ліверпуль може дати бій Реалу. Але на сьогодні це не так. І коли "червоним" випадає команда сильніша від РБ Лейпциг, вони "сипляться". 1:3 після першого матчу - не критичний рахунок.

Проте я не бачу за рахунок чого Ліверпуль може пройти цей, далеко не найсильніший Реал. Звичайно, що Клопп і Ко не збираються здаватися - не Енфілді буде бій. Але на його позитивний результат не дводиться надіятись.

Більше віриться в шанси команди на внутрішній арені. Саме на них слід зробити ставку сьогодні. Зараз мерсисайдці на 7-му місці, маючи 49 балів. До 4-го пункту, який дає перепустку до ЛЧ - 3 бали. На цій сходинці зараз Вест Хем, який має 52 очки. Астон Вілла, Лідс, Ньюкасл, МЮ, Вест Бром, Бернлі, Кристал Пелес - противники "червоних" в наступних турах. Серйозним виглядає лише МЮ. Але в команди Сульшера є ще виступи в ЛЄ.

До того ж, схоже, що Ліверпуль адаптував свою "обронну кризу" під АПЛ. Тут для команди і зрозуміліші суперники, і простіший календар, ніж в Челсі та Тоттенгема - головних конкурентів з 4-ту сходинку. Челсі чекає зустріч з Порту - здається, що команді по силам пройти португальців. В такому випадку, лондонці матимуть ще півфінал. У внітрішньому чемпіонаті - дві зустрічі з МанСіті. А минулого туру "сині" попали від Вест Брома - 2:5.

Ман Юнайтед, Евертон, Ман Сіті, Лідс, Шефілд, Саутгемптон, Лестер - це противники Тоттенгема в наступних турах. Зараз в команди відвертий спад. Після нічієї з Ньюкаслом, Моурінью взявся за старе і публічно звинуватив футболістів у поганій грі. Здається, що необов'язковий виліт від загребського Динамо в ЛЄ ще більше підігрів "токсичну" атмосферу в команді.

У Ліверпуля простіший календар в АПЛ і є шанс поборотися з Реалом. Що зможе зробити Клопп - побачимо вже через тиждень.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты