Tribuna/Биатлон/Блоги/О том, что я люблю/«Біатлонне «Євробачення». Нетривіальний погляд на зимовий вид спорту

«Біатлонне «Євробачення». Нетривіальний погляд на зимовий вид спорту

Усі ми добре знайомі з пісенним конкурсом «Євробачення». Наша країна дебютувала на ньому як учасник у 2003 році. Руслана та Джамала ставали переможцями та, як наслідок, Київ двічі приймав фінал конкурсу. Пропоную на ваш суд музичні асоціації, які виникають у мене, коли я бачу деяких представників одного з найбільш популярних зимових видів спорту. Таке собі «біатлонне «Євробачення».

Автор — dreamer1976
29 января 2022, 23:48
4
«Біатлонне «Євробачення». Нетривіальний погляд на зимовий вид спорту

Одразу ж прошу розцінювати цей матеріал суто як розважальний, та не шукати «чорну кішку в темній кімнаті», а також представлених тут виконавців, у тому числі й з країни-агресора, в базі «Миротворця». Моя мета – жодним чином не пропагування якихось цінностей, а лише намагання в ці нелегкі часи додати хоч трішечки позитиву та змусити вас посміхнутися.

Необхідне зауваження – усі музичні композиції вже «налаштовані» на відповідний «ключовий фрагмент», але, якщо є бажання, можете послухати їх і повністю.

А розпочати пропоную з Маґдалени Ґвіздонь та Зімона Едера. Польській біатлоністці в серпні виповнилося 42 роки, а вона й досі бере участь у змаганнях, хоча вже й не на Кубку світу. Саме зараз Маґдалена передає свій неоціненний досвід набагато молодшим за себе колегам по команді на європейській першості в німецькому Арбері.

Едеру наприкінці лютого буде вже 39, але він наразі у чудовій формі. Так, в нинішньому сезоні австрієць був у «квітах», а поза межами залікової зони фінішував лише одного разу.

Отже, перша асоціація така:

При всій повазі до Маґдалени та Зімона, у їх віці деякі люди вже няньчать онуків.

Ті, хто уважно дивляться біатлонні змагання, напевно теж звернули увагу на не зовсім стандартну для цього виду спорту фігуру швейцарки Лєни Хеккі.

Вона важить 67 кг при зрості 163 см і, здається, не один я здогадуюсь, де «приховані» ці декілька «зайвих» кілограмів. Міняємо у приспіві «Дусю» на «Лєну» й отримуємо стовідсотковий збіг:

Не можу залишити поза увагою російський біатлон та допінг, які (були?) досить тісно пов’язані. Тут можна довго не обирати, а звернути увагу на найбільш «гучні» випадки – Олександр Логінов та Катерина Ґлазиріна.

Знову ж таки робимо такий «change» - «человек и кошка» міняємо на «Логінов з Ґлазиріною» й «вибиваємо 5 з 5»:

А знаєте, чому Олександра не дискваліфікували довічно? Ходять чутки, що він розчулив чиновників, які вирішували його долю, надзвичайно зворушливим виконанням саме цієї пісні, хоч і не завжди потрапляв в ноти (жарт):

Згадаємо останній етап Кубка світу в Антхольц-Антерсельві й падіння на віражах чешки Люції Харватової та білоруса Дмитра Лазовського.

Асоціація, пов’язана з цим, така:

А це вже про відчуття тих спортсменів, які залишили злощасний поворот позаду:

Доротея Вірер… Що тут ще можна казати?! Здається, що якби вона навіть у кожній гонці приходила на фініш останньою, камери все одно фокусувалися б на ній.

Ці пісні, напевно, подумки співають усі чоловіки, які небайдужі до жіночого біатлону:

Антон Бабіков на останньому етапі Кубка світу виграв індивідуальну гонку, але до складу своєї олімпійської збірної не потрапив.

Хоча, судячи з усього, таки намагався зайняти місце на борту літака, що вирушав у Китай (як водиться, міняємо «трамвай» на «Пекін»):

Біатлонні династії. Не можу дозволити собі оминути їх. Партнерка Антона по переможній одиночній змішаній естафеті в німецькому Обергофі Христина Рєзцова нині з честю продовжує шлях, який колись торувала її мати Анфіса – єдина у світі олімпійська чемпіонка одразу у двох зимових видах спорту. Тож чому б їм разом не виконати саме цю пісню?

А ось про цей музичний твір Христині, напевно, свого часу розповіла саме Анфіса Анатоліївна:

Про що згодом, скоріш за все, сильно пожалкувала, адже донька сприйняла ці слова буквально й вийшла на дистанцію у такому вигляді.

Бенедикт Долль з Німеччини відомий притаманним тільки йому особливим стилем лижного ходу:

І тут спадає на думку саме цей уривок:

Особливо після виграшу Бенедиктом мас-старту в січневому Антхольц-Антерсельві.

А на біс у нас знову виходять Зімон Едер та Доротея Вірер. Цього разу вже як спортсмени, котрі відрізняються своєю блискавичною роботою на вогневому рубежі.

Схоже, що іноді вони стріляють навіть швидше, ніж цей чолов’яга вимовляв непослідовні склади дуже популярної свого часу пісні:

Сподіваюсь, що своєї цілі я досяг, і хоч у когось з вас дещо покращився настрій. Бережіть себе й своїх близьких! До нових зустрічей!