Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол для душі/Топ 5 футболістів U-20 і їхні перспективи

Топ 5 футболістів U-20 і їхні перспективи

Кого з них ми згадаємо через рік?

12 июня 2019, 14:37
4
Топ 5 футболістів U-20 і їхні перспективи

Кого з них ми згадаємо через рік?

1⃣ Андрій Лунін 

Тут все і так очевидко. Гравець "Реала", воротар який входить у всі рейтинги найбільших талантів Європи, уже регулярно викликається в націоналку. Підтвердив свій рівень на ЧС і тепер буде конкурувати з Куртуа за місце в основі команди Зідана. Реакція, спокій, гра ногами, гра на виходах, інтелект - потенційно топовий воротар світу і що круто - збірної України.

2⃣ Сергій Булеца

Фантазіста на лівому фланзі з креативними передачами, класним дриблінгом і хорошим ударом. 3 голи на турнірі і талант плеймейкера зробили його лідером атаки. Чимось подібний на Шакірі зі Швейцарії за зовнішністю, ходою і стилем гри. Булеца вже зараз готовий грати в основі "Динамо", де якраз не вистачає креативних футболістів атаки. Цікаво було б побачити на гру Булеци під нападником у "Динамо", тому що Циганков і Вербич надійно забронювали фланги.

3⃣ Юхим Конопля

В Україні зявляється футболіст на проблемну позицію як в збірній так і в клубах. Конопля фактично не зупняється і дуже активно підтримує атаку. Велика кількість гострих та гольових передач, небезпечні удари, надійність у захисті і висока працездатність - у Коноплі є все для сучасного флангового захисника. Подібний на Робертсона з "Ліверпуля". Було б цікаво подивитися на дурманну звязку Конопня - Коноплянка, але Юхим правий латераль, який закраває увесь фланг. У збірній цю позицію закриває Караваєв, а в "Шахтарі" Болбат. Є шанси, що в найближчі два сезони стане основним правим захисником в обох командах.

4⃣ Денис Попов

Про нього говорять найбільше в українській U-20. Команда Петракова грає в 3 центральних захисника і робить акцент на в нападі на швидкі атаки та стандарти. Попов забив три голи зі стандартів і прекрасно справляється з оборонними діями. Подібний на Шкртела. Він сильний в боротьбі, швидкий проти різких форвардів, грамотно закриває позицію і має харизму та лідерські якості. Він знає коли потрібно викинутися за опонентом і робить багато перехоплень. Голи і хороший початок атаки - це важливий бонус до оборонних скілів. І якщо капітан Бондарь також якісно робить свою роботу на позиції центрального серед трьох ЦЗ і прекрасно страхує, то Попов активний в індивідуальній боротьбі і "зїв" фактично всіх опонентів. Уже в наступному сезоні може стати основних центральним захисником "Динамо". Але тут важлива поправка - "Динамо" грає в 2 ЦЗ і структура гри не передбачає таких "високих" ривків за опонентом і гри на випередження.

5⃣ Данило Сікан

Починав турнір у запасі. З третього матча почав постійно виходити в основі і витіснив зі старту Супрягу. Забив 4 голи в стилі хижака - гра на випередження і в дуже складних ситуаціях. Цілеспрямований і працездатний. На відміну від Супряги, який любить посперечатися і апелювати до арбітра та суперників - Сікан мовчки паше і реалізовує свої моменти. Форварди такого плану не виглядають яскраво і ефектно, але можуть приносити дуже багато користі, якщо їм довіряти. Подібний на Гамейро. Не тягне зараз навіть на запас у "Шахтарі", але може бути дуже корисним для "Маріуполя" після втрати Зубкова.

P.S.

Здається, Супряга потрапив у психологічну яму після трансферу в "Динамо" з "Дніпра". Зараз він втратив місце в основі U-20 і важко виглядає в юніорських турнірах на клубному рівні. Він не може реалізувати свої хороші фізичні якості і швидкість, часто приймає неправильні рішення, невпевнений і багато апелює. Дуже хочеться, щоб в клубі і збірній виправили цей психологічний блок і повернули йому впевненість.

P.P.S

Від Цітаішвілі чекав більшого. Різкий і нестандартний дриблінг, хороший пас - але поки що він більше зарбляє на собі фолів ніж загострює гру. Хочеться вірити, що в фіналі буде його час.

Другие посты блога

Все посты