Tribuna/Водные виды/Блоги/Пірнають не тільки в футболі/«Вишка». Фінал

«Вишка». Фінал

Місяць дайвінгових ефірів добіг кінця - зірки виконали свої останні стрибки.

Автор — ivasykus
17 ноября 2013, 00:48
7

Місяць дайвінгових ефірів добіг кінця - зірки виконали свої останні стрибки.

Шоу "Вишка" закінчилось якось раптово. І не тільки через те, що закінчуватися раптово - це звичка усього хорошого, але й через підступність календаря: 23 листопада, у день, коли мало б завершуватися шоу, в Україні оголошено днем жалоби, буде проведено серію заходів, присвячених пам'яті жертв Голодоморів 1932-1933 років. Очевидно, що розважальній передачі не місце в такий день.

Тому організатори вирішили пришвидшитися, і назвали сьогоднішній ефір останнім. А підігрівати інтерес до нього почали ще у півфіналі, коли оголосили, що зірки стрибатимуть у парі з "несподіаними партнерами". Хоча, звісно, вгадати було не надто складно і нам це вдалося одразу: у "Вишку" запросили професійних спортсменів.

Крім цього, сьогодні вперше в історії шоу судді не оголошували своїх оцінок після стрибків, а мовчки занотовували їх у протокол. Таке рішення з інтригою себе цілком виправдало.

Першою свій стрибок виконала Анна Ходоровська, якій у пару дали чемпіона СРСР зі стрибків на батуті Павла Оцупка. Нарешті вона наважилася зробити те, що від неї чекали з самого початку, - сальто. І виконала його дуже добре.

У пару Денису Силантьєву вирядили добре відому читачам нашого блоґу олімпійську чемпіонку Юлію Прокопчук. Юлія, яка спеціалізується на стрибках із десяти метрів, витягла за собою туди і Дениса. І вперше на "Вишці" з цієї висоти був виконаний не солдатик, а спад.

Що казати про Руслану Писанку? Вона і так героїня. Вона зробила для цього шоу більше, ніж усі інші разом узяті, - це факт. І стрибок разом із Ганною Красношлик із 5 метрів - традиційний солдатик - був хорошим завершенням її виступів.

Олексій Матіас - безумовно один із найсильнішних учасників шоу, але, очевидно, ускладнення стрибків було все-таки надмірне. Разом із маріупольцем Микитою Ткачовим він виконав 202А, але зробив це настільки невдало, що його останнє місце у підсумковій таблиці виглядає цілком закономірним.

Вслід за Юлією Прокопчук, свою зірку на профільні десять метрів підняв і Олександр Бондар. Хоча Ольга Харлан впиралася до останнього, і навіть заявила на ефір стрибок із 10 метрів, але зрештою пішла на зустріч своєму партнеру і шоу загалом.

Степану Казаніну у пару дістався тренер Володимир Ткачов, який заодно є і фахівцем у трюках. Тому їхній стрибок, який став останнім в офіційній програмі шоу, став справжнім КВНівсько-цирковим номером і достойно завершив "Вишку".

А вже потім почалася офіційщина. Настав час відкрити 6 конвертів із оцінками спортсменів та один - із результатами глядацького голосування. І поки росла напруга, Андрій Доманський та Володимир Зеленський уклали найкрутіший заклад в історії. Вони домовились, що у разі перемоги чоловіка, у воду з вишки стрибне Володимир Зеленський, а Доманський разом із ним, а у разі перемоги жінки, Андрій Доманський стрибне з вишки, а Зеленський разом із ним. Все чесно, ніякої підстави.

А в оцінках сюрпризів не було. Хіба що ми дізналися, що Тамара Токмачова вперше за всю передачу поставила 10 балів (до того ж, зробила це двічі), а глядачі були на диво об'єктивними. А перемогу із мінімальним відривом здобула Ольга Харлан, яка не показувала складних стрибків, але всю дорогу була дуже стабільною. Загалом же підсумкова таблиця фіналу виглядає так:

  • Ольга Харлан - 40
  • Степан Казанін - 39
  • Анна Ходоровьска - 34
  • Денис Силантьєв - 33
  • Руслана Писанка - 27
  • Олексій Матіас - 25

Останнім акордом став стрибок пари Зеленський/Доманський. Вони слізно просилися стрибнути з одного метру, але такі слабкості на "Вишці" дозволені тільки Олі Поляковій. Тому, гнані публікою, вони здійнялися на 7,5 метрів, звідки і пірнули солдатиками. І зробили це так, що цілком могли б протриматись пару випусків у шоу як учасники.

Перший сезон шоу "Вишка" завершився, але все-таки дещо залишилось недосказаним. Чи змогли б зірки виконувати важчі стрибки, якби мали більше часу? Чи виграла б передача, якби відмовились від елементу шоу на користь спортивної складової? Чи варто було вводити коефіцієнт складності? Чи варто було давати спільну оцінку учасникам за синхронні стрибки? Зрештою, чи стануть стрибки у воду популярнішими в Україні? Сподіваюсь, рано чи пізно ми побачимо другий сезон і дістанемо відповіді на ці питання.

Побачимось!

Другие посты блога

«Вишка». Фінал
17 ноября 2013, 00:48
7
«Вишка». Півфінал
10 ноября 2013, 01:04
4
«Вишка». Випуск №4
3 ноября 2013, 02:08
8
«Вишка». Випуск №3
27 октября 2013, 00:35
7
«Вишка». Випуск №2
20 октября 2013, 01:04
13
«Вишка». Випуск №1
13 октября 2013, 01:29
3
Новий старт
28 июля 2013, 19:03
4
Все посты