Tribuna/Водные виды/Блоги/Пірнають не тільки в футболі/Налаштуватись і не здаватись. Збірна України зі стрибків у воду готується до перемоги

Налаштуватись і не здаватись. Збірна України зі стрибків у воду готується до перемоги

Українські дайвери діляться відчуттями перед стартом Олімпіади.

Автор — ivasykus
6 августа 2016, 14:54
1
Налаштуватись і не здаватись. Збірна України зі стрибків у воду готується до перемоги

Завтра на Олімпійських іграх у Ріо стартують змагання зі стрибків у воду. Блоґ "Пірнають не тільки в футболі" дізнався, чого чекає наша збірна від цього турніру.

Юлія Прокопчук

Дисципліна: 10-метрова платформа

Участь в Олімпійських іграх: 2008 (20 місце), 2012 (одиночка - 12 місце, синхрон - 8 місце)

Результати у 2016 році: Золото на чемпіонаті Європи у Лондоні в одиночці та місті з Максимом Долговим.

- Це третя моя Олімпіада, але дуже хотілося б поповнити свій медальний залік олімпійською медаллю! От зараз їдемо в аеропорт (розмова відбулася 26.07 - прим. ivasykus), і, знаєте, якось хочеться тренуватися і працювати, відпрацьовувати стрибки. Бажання - боротися. Головне - налаштуватися на правильну хвилю, а там як карта ляже. І не здаватись!

Звісно, успіх на Чемпіонаті Європи дає поштовх, впевненість і надію. Але ОІ - психологічно відповідальний старт, я не можу передбачити, як усе складеться.

Виступатиму із такою ж програмою, як на попередній Олімпіаді. Для мене кожен стрибок особливий по-своєму, не можу сказати, який найважчий - вони усі важкі.

Щоб обійти китайців, треба стрибати достойно і впевнено.

У команді всі готові до перемоги. Ми чекали і готувались до Ігор 4 роки. Я думаю, кожен, хто їде туди, уже налаштований на перемогу. Настрій класний і веселий, хоча у мене він і завжди такий!

Олена Федорова

Дисципліна: 3-метровий трамплін

Участь в Олімпійських іграх: 2004 (13 місце), 2008 (11 місце), 2012 (одиночка - 9 місце, синхрон - 6 місце)

Результати у 2016 році: 5 місце на Чемпіонаті Європи

- Це моя четверта Олімпіада. Це завжди дуже хвилююче, тому я спробую виступити на максимум. Буду виступати з такою ж програмою, як і суперниць. Китаянки, звісно, сильні, але боротися з ними можна. Настрій у команді хороший та бойовий, налаштовані на найкращий результат.

Постараємось виступити достойно.

Анастасія Недобіга

Дисципліна: 3-метровий трамплін

Участь в Олімпійських іграх: дебют

Результати у 2016 році: 10 місце на Чемпіонаті Європи в одиночці, 5 місце у синхроні з Вікторією Кесар

- Це моя перша Олімпіада. У цьому році дуже багато працювала, у мене було уже 13 стартів за рік. Програму, із якою буду змагатися, я стрибаю уже 4 роки. За коефіцієнтом найскладніший стрибок - це 107B (стрибок вперед зігнувшись із 3,5 обертами, - прим. ivasykus), але для мене він не дуже складний.

Китайців можна перестрибати чистими входами у воду.

У команді усі на позитиві і всі будуть намагатися перемогти.

Ганна Красношлик

Дисципліна: 10-метрова платформа

Участь в Олімпійських іграх: дебют

Результати у 2016 році: 2 місце на Чемпіонаті Європи (у парі з Владою Таценко)

- Для мене це перша Олімпіада, трохи переживаю, і чим ближче до старту, тим більше. Тренувалася як завжди, були проблеми зі здоров'ям, більшу частину проводила на суші. У мене було срібло на Чемпіонаті Європи, але це в синхроні на 10м. А зараз індивідуал, це інше.

Програма у мене не складна, мені просто треба її постаратися виконати добре. Треба багато працювати, думаю всіх можна перестрибнути.

Усе чудово в команді, ми старатимемось і зробимо все що можемо.

Ілля Кваша

Дисципліна: 3-метровий трамплін

Участь в Олімпійських іграх: 2008 (15 місце в одиночці, 3 місце в синхроні з Олексієм Пригоровим), 2012 (8 місце в одиночці, 4 місце в синхроні з Олексієм Пригоровим)

Результати у 2016 році: Чемпіон Європи на метровому трампліні, 3 місце Чемпіонату Європи на 3-метровому трампліні.

- Спорт дав мені жорсткий стрижень і загартував силу духу, допоміг усвідомити, що перепон, в принципі, не існує. Якщо ти бачиш мету, то потрібно йти до неї. Тому я хочу вичавити з себе максимум і постаратися привезти медаль Олімпійських ігор.

В середньому, стрибок триває десь дві секунди, але за цей час ти встигаєш побачити дуже багато. Я кожне сальто рахую. Правда, бачу тільки, як все миготить, але скільки разів промайнуло, стільки я і нараховую.

Морально і психологічно травма була дуже складною. Я протягом двох місяців не міг піти на той стрибок, на якому її отримав. Складно передати ті емоції, коли я все ж зважився. Я з води не те, що вистрибнув, я вискочив кулею і знову побіг повторювати.

Для мене це будуть уже треті Олімпійські Ігри. Найбільш хвилююча була перша, адже я не знав, як це все відбуватиметься, зараз вже буде простіше. Я впевнений і спокійний, я знаю, що буде і як буде. Взагалі Олімпіада для мене - це головний старт життя. На жаль вона проводиться лише раз на чотири роки.

Той дух, який панує в олімпійському селі, на стартах, його ніде немає. На Олімпіаді ми є єдиним цілим, ті 200 чоловік спортсменів. Всі один одного підтримують і це дуже круто.

Мета, як завжди максимальна, ми хочемо домогтися максимуму. А як вийде покаже Олімпіада. А найголовніше - гідно представити нашу країну

Олександр Горшковозов

Дисципліна: 10-метрова платформа (синхрон)

Участь в Олімпійських іграх: 2012 (8 місце у синхроні з Олександром Бондарем)

Результати у 2016 році: 2 місце на Чемпіонаті Європи у міксті з Юлією Прокопчук, 3 місце у синхронних стрибках на 3-метровому трампліні з Іллею Квашею та у синхронних стрибках з 10-метрової платформи з Максимом Долговим.

- Є осад, що не вдалося кваліфікуватися на синхронні стрибки (з 3-метрового трампліну у парі з Квашею, - прим. ivasykus). На Олімпіаді бере участь тільки вісім пар, але битва буде така, що... Ми вийшли на Олімпіаду з шостим результатом, дуже важко було. Навіть не очікували, що завоювати ліцензію буде настільки складно в синхроні. Для мене здавалося, що в синхроні завжди завоювати ліцензію простіше. А на Олімпіаді потрібно показати чисті хороші стрибки, тоді будуть шанси.

Максим Долгов

Дисципліна: 10-метрова платформа (синхрон)

Участь в Олімпійських іграх: дебют

Результати у 2016 році: Чемпіон Європи у міксті з Юлією Прокопчук на 10-метровій платформі, 3 місце на Чемпіонаті Європи у синхронних стрибках з 10-метрової платформи з Олександром Горшковозовим.

- Я вперше їду на Олімпіаду. Готувались до неї як до головного старту чотириріччя, докладали усіх зусиль. Перед Олімпіадою настрій хороший, позитивні думки. Я виступатиму у синхронних стрибках, і кожен із них складний по-своєму.

Китайці теж люди, а Олімпіада - непередбачуваний старт. Тому змагання покажуть, хто краще.

А настрій - бойовий!

Другие посты блога

«Вишка». Фінал
17 ноября 2013, 00:48
7
«Вишка». Півфінал
10 ноября 2013, 01:04
4
«Вишка». Випуск №4
3 ноября 2013, 02:08
8
«Вишка». Випуск №3
27 октября 2013, 00:35
7
«Вишка». Випуск №2
20 октября 2013, 01:04
13
«Вишка». Випуск №1
13 октября 2013, 01:29
3
Новий старт
28 июля 2013, 19:03
4
Все посты