Tribuna/Стрельба/Блоги/Дівчина дня/Дівчина дня. Олімпійська чемпіонка Олена Костевич

Дівчина дня. Олімпійська чемпіонка Олена Костевич

Оле́на Дми́трівна Косте́вич (*14 квітня 1985, Хабаровськ) — українська спортсменка, яка спеціалізується на стрільбі з пневматичного пістолета, олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту України. Біографія У дитинстві займалася спортивною гімнастикою, потім великим тенісом. У стрільбу, прийшла в 11 років за ініціативи матері. Тренуватися почала в спортивно-стрілецькому клубі Чернігова. Олена Костевич закінчила Чернігівський технологічний університет, навчається в аспірантурі Київського національного університету технологій та дизайну за спеціальністю «Економіка...

Блог — Дівчина дня
Автор — Беларус
30 марта 2013, 18:26

Оле́на Дми́трівна Косте́вич (*14 квітня 1985, Хабаровськ) — українська спортсменка, яка спеціалізується на стрільбі з пневматичного пістолета, олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту України.

Біографія

У дитинстві займалася спортивною гімнастикою, потім великим тенісом. У стрільбу, прийшла в 11 років за ініціативи матері. Тренуватися почала в спортивно-стрілецькому клубі Чернігова.

Олена Костевич закінчила Чернігівський технологічний університет, навчається в аспірантурі Київського національного університету технологій та дизайну за спеціальністю «Економіка підприємства», виступає за спортивні товариства «Колос» і «Динамо», має звання лейтенанта СБУ, є членом збірної України і членом Федерації стрільби України.

Спортивні результати

Золоту олімпійську медаль Олена Костевич завоювала на афінській Олімпіаді.

На Олімпіаді 2008 року в Пекіні до фіналу не потрапила, показавши тільки 31-й результат. Крім олімпійського золота Олена Костевич вигравала також чемпіонат світу 2002 року та фінал кубка світу 2003 року.

На Олімпіаді 2012 року в Лондоні Олена Костевич виборола 2 бронзові медалі (пневматичний пістолет — 10 м і малокаліберний пістолет — 25 м.).

Другие посты блога

Все посты