Tribuna/Футбол/Блоги/Личная жизнь футболистов/Від Ротаня до Гаррінчі. 10 відомих багатодітних батьків-футболістів

Від Ротаня до Гаррінчі. 10 відомих багатодітних батьків-футболістів

Футболісти – народ доволі працелюбний. Щоденні тренування та офіційні матчі забирають чимало сил та енергії.

Автор — Алекс1982
3 октября 2021, 16:50
2
Від Ротаня до Гаррінчі. 10 відомих багатодітних батьків-футболістів

Футболісти – народ доволі працелюбний. Щоденні тренування та офіційні матчі забирають чимало сил та енергії. Попри це у світовій практиці є безліч випадків, коли після таких навантажень спортсмени знаходять час гарно провести вихідні: нічні клуби, дискотеки тощо. Утім, є і інша каста футболістів, які вільне від основної роботи дозвілля проводили чи проводять за більш приємним і не менш енерговитратним за фізичні навантаження заняттям: продовженням свого роду.

Тож, сьогодні ми склали свій рейтинг із 10 багатодітних зіркових гравців, які були вправними не лише на футбольному полі, а й в справах більш гламурних.

10. Руслан Ротань

Країна: Україна

Кількість дітей: 5

Багаторічний капітан та легенда «Дніпра» упродовж усієї професійної кар’єри був еталоном професійного ставлення до своїх обов’язків, як на полі так і поза ним. Вперше батьком Руслан Ротань став у далеко не юному віці. Лише у 25 років  перша дружина рекордсмена «Дніпра» за проведеними матчами (396 ігор) Марія Ігнатьєва (неодноразова призерка чемпіонатів світу та Європи по карате) подарувала йому доньку Ангеліну. Через два роки народився син Богдан і 23 лютого 2010-го в пари з’явилася  на світ третя дитина – син Захар. Через три роки фіналіст Ліги Європи 2014/2015 розлучився із Марією і в тому ж році одружився вдруге на Христині Раєвській. У шлюбі в Руслана та Христини народилися доньки Мирослава і в грудні 2017-го Домініка.

9. Рауль Гонсалес

Країна: Іспанія

Кількість дітей: 5

Легендарний форвард мадридського «Реала» та рекордсмен за проведеними матчами за клуб (741 гра) відзначався постійністю не лише на футбольному полі, а й в подружньому житті. Лише під завершення футбольної кар’єри «Король Мадрида» залишив стан королівського клубу після успішних 16 сезонів. За цей час його дружина, колишня модель Мамен Санс народила бомбардиру п’ятеро дітей із них четверо синів – Хорхе, Уго і близнюків Матео і Ектора. Донька Марія з’явилася на світ останньою – 4 грудня 2009 року. Цікаво, що перших  своїх чад Рауль назвав на честь інших легендарних гравців «Реала» - Хорхе Вальдано та Уго Санчеса.

8. Валерій Карпін

Країна: Росія

Кількість дітей: 5

Для нинішнього наставника збірної Росії нинішній шлюб уже третій. А розпочав свою  «кар’єру» багатодітного батька Валерій Карпін далекого 1996-го року під час своїх зіркових виступів в іспанській Прімері, коли його перша дружина Світлана народила йому доньку Марію. Наступне поповнення в сім’ї Карпіних відбулося через 5 років і знову тодішня дружина подарувала йому доньку Валерію. До слова,  обоє дівчат народилися в лютому: Марія – 24-го, а Валерія – 18-го. Уже будучи доволі зрілим футболістом,  Валерій закрутив роман із іспанською моделлю Альбою Фернандес, ради якої пішов із сім’ї. Утім, пара швидко розпалася. У 2017-му році Валерій Карпін одружився втретє на майже вдвічі молодшій Дарь’ї Гордеєвій. У шлюбі із викладачкою естонської мови у тренера «Ростова» на світ появилися ще дві доньки – Олександра та Дар’я. Окрім цього у нього є позашлюбна донька Вероніка, яка народилася в 1990-му році і визнав її багатодітний батько лише у 2010-му.

7. Стіпе Плетікоса

Країна: Хорватія

Кількість дітей: 5

Стіпе Плетікоса  перейшов до донецького «Шахтаря» у 2003-му році разом із Даріо Срною за 2 мільйони євро. На той час рекордна сума для голкіпера в нашому чемпіонаті. Утім, дивідендів гравець збірної Хорватії не виправдав, допускаючи дитячі помилки у рамці «гірників», і, «повештавшись» по орендах, невдовзі залишив команду. А от поза футболом у голкіпера справи ідуть значно краще: він є батьком п’ятьох дітей і всі від однієї жінки – дружини Анджели Плетікоси, з якою 42-річний воротар в парі ось уже 18 років. Щаслива сім’я виховує трьох дівчат – Елі, Роуз і Мері і двох хлопців – Френка і Мануеля. Найменша дитина Стіпе і Анджели дівчинка Мері з’явилася на світ усього два роки тому. Утім, родина Плетікос на цьому не зупиняється: 19 лютого стало відомо, що Анджела Плетікоса знаходиться на ранній стадії вагітності і якщо хорват так і надалі продовжуватиме, то має всі шанси вийти у призери нашого рейтингу

6. Ромаріо (Ромаріо де Соуза Фаріа)

Країна: Бразилія

Кількість дітей: 6

Один із кращих бомбардирів світового футболу Ромаріо був влучним не лише на футбольному полі. «Справжній нападник той, хто займається сексом всю ніч перед грою. Тільки тоді ми забиваємо голи», - ділився своїм бомбардирським секретом перед журналістами «коротун» (зріст бразильця менше 169 см). Не дивно, що в такого ловеласа дітей набралося  на пів команди. Так, чемпіон світу-1994 є батьком шістьох нащадків: двох синів - Ромаріньо (також став футболістом)  і Рафаеля і чотирьох доньок – Даніель, Монікіньї, Ізабеліньї та Іві. До слова, Рафаель, син від моделі і актриси Едри Вельо появився на світ практично одночасно з Даніель, народженої в шлюбі з Даніеллою Фаватто. І визнав сина бомбардир лише через два роки судової тяганини. Наймолодша Іві, народжена в третьому шлюбі з Ізабелою Біттенкурт страждає синдромом дауна. Хто зна, можливо Ромаріо не планує на цьому зупинятися, адже не так давно бразилець завів стосунки із черговою пасією, яка молодше від свого кавалера на 31 рік.

5. Дієго Марадона

Країна: Аргентина

Кількість дітей: 6

Ще один легендарний гравець у світовому футболі, який любив скочити в гречку. Не зважаючи на свої численні зради, Дієго Марадона прожив із своєю дружиною Клаудією Вільяфанья понад 25 років. За цей час вона подарувала чоловіку двох доньок Дальму і Джаніну (у 2008 році стала дружиною Серхіо Агуеро). Двоє із шести офіційно визнаних дітей аргентинця доводили батьківство легенди світового футболі за рішенням суду. Так, 1995-му році італійка Крістіна Сінагра подала перший позов на визнання батьківства, але Дієго відмовився здавати тест ДНК і працівники феміди автоматом зачислили його в батьки такого собі Дієго Сінагра (в подальшому Дієго Армандо Марадона Сінагра або Дігіто). Останній, до слова, став гравцем збірної Італії з пляжного футболу. Визнав сина Марадона лише у 2015-му році. Донька Жанна Марадона теж зверталася до суду, щоб отримати право носити прізвище Марадона і успішно цього добилася. Також в аргентинця є син Сантьяго, який появився у результаті роману з Наталією Гарат, а в 2013-му Дієго Марадона офіційно став вшосте батьком. Вероніка Охеда, з якою він припинив стосунки, народила йому ще одного продовжувача роду – Дієго Фернандо, якого він визнав лише через місяць.

4. Пеле (Едсон Арантіс ду Насіменту)

Країна: Бразилія

Кількість дітей: 7

Триразовий чемпіон світу теж добряче попрацював не лише на футбольному полі і тренуваннях. Із першою законною дружиною Розмері дос Рейс Шолбі Пеле прожив у шлюбі з 1966 по 1982 роки. За цей час в Едсона Арантіса ду Насіменту  народилося троє офіційних дітей: Келлі Крістіна (1967 р.н.), Едсон (1970 р.н.), та Дженніфер (1978 р.н.). Цікаво, що син Едсон продовжив справу батька, але був не форвардом, а голкіпером. Схоже, більше нащадків Пеле не хотів, адже після народження Дженніфер зробив вазектомію (хірургічна операція при якій проводиться перев’язка сім’явивідних проток). Утім, друга дружина Ассірія Лемос Сайшес, з якою Король футболу одружився в 1994-му році,  мріяла про материнське щастя і пара вирішила вдатися до процедури ЕКО (штучне запліднення). У результаті на світ з’явилися два близнюки – хлопчик Джошуа та дівчинка Селесте. Також у Пеле на сьогоднішній день є двоє офіційно підтверджених продовжувачів роду – Флавія Крістіна Курц де Карвальо, народжена від хатньої працівниці і яку бразилець визнав після багаторічного судового розгляду. Також понад 10 років знадобилося і донці Сандрі, щоб отримати право носити прізвища батька.

3. Сергій Семак

Країна: Росія

Кількість дітей: 8

Ще один представник Росії у нашому рейтингу багатодітних батьків. Уродженець Луганської області Сергій Семак наразі є головним тренером пітерського «Зеніта». Зі своєю першою дружиною Світланою Сергій Семак прожив разом понад 12 років і нажили за цей час лише одного сина Іллю. А от з другою дружиною Ганною в легенди московського ЦСКА, як то кажуть, прорвало. Вона подарувала чоловіку аж п’ятьох дітей: синів Семена, Савву, Івана та доньок Варвару і Іларію. Крім того Сергій записав на своє прізвище і доньку Ганни від першого шлюбу Майю і виховував її як свою рідну. У 2016-му році пара удочерила дівчинку-інваліда Тетяну. Таким чином офіційно сімейство Семаків має вісьмох дітей і, як сказала не так давно дружина Сергія, вона не проти усиновити ще одну прийомну дитину з африканського континенту.

2. Роберто Карлос (Роберто Карлос да Сілва Роша)

Країна: Бразилія

Кількість дітей: 9

Володар одного з найпотужніших ударів на планеті у професійному футболі теж славився своїми зв’язками із багатьма жінками. Тож не дивно, що 47-річний Роберто Карлос є батьком дев’ятьох чад. Двох доньок Роберту і Джованну  чемпіону світу-2002 народила його перша дружина Алешандра Піньєру да Сілва. Ще одну дитину (хлопчика) пара усиновила і дала йому майже ідентичне ім’я із футболістом – Роберто Карлос да Сілва Джуніор. У шлюбі з бразильською моделлю Маріаною Луконе народились ще двоє дівчаток – Мануела та Маріна. Ще четверо дітей – донька Ребекка і сини Едуардо, Крістофер та Лука – появились на світ в результаті позашлюбних зв’язків легендарного захисника. 12 жовтня 2017-го року Роберто Карлос в 44 роки став дідусем. Ощасливила батька друга донька Джованна.

1.Гаррінча (Мануел Франсіску дос Сантос)

Країна: Бразилія

Кількість дітей: 13

Ну і перше місце з великим відривом дістається дворазовому чемпіону світу з футболу Гаррінчі. У «кривоного ангела» 13 дітей і це лише ті, яких він  визнав. Зі своєю першою дружиною Наїр Маркес Гаррінча заручився в 1952-му, коли тій було лише 16 років і вона була вагітною. Первістка, а народилася дівчинка, назвали Терезою. За роки шлюбу (до 1965) Наїр подарувала чоловіку ще сімох дівчаток: Денізію, Марінетте, Еденір, Журасіару, Марію Сесілію, Терезінью та Синтію. Те що футболіст був одруженим аніскільки не заважало Гаррінчі ходити «наліво». Так, подружка Ірасі Кастільо народила від нього ще двох нащадків – дочку Марсілію та сина Ненема, який став професійним футболістом. У 1959-му році під час турне по Швеції Гаррінча «ощасливив» місцеву офіціантку, яка невдовзі народила хлопчика Ульфа Ліндберга. В 1965-му бразилець розлучився із першою дружиною заради популярної виконавиці самби Елзою Суарес. Із нею в Гаррінічі народився ще один спадкоємець Мануел Гаррінча дос Сантос Жуніор, якого у дев’ятирічному віці на слизькій дорозі збив на смерть автомобіль. Останню офіційну дитину – дівчинку Лівію - легендарному футболісту подарувала його остання любов Вандерлея Олівейра. Вона, до слова, була колишньою дружиною іншого футболіста Жоржиньо Карвоейро, який помер від лейкозу у віці 23-х років (1977).

Олександр ШЕРШЕНЬ

 

Другие посты блога

Все посты