Tribuna/Футбол/Блоги/Делегат Футболу/Лестер потрапить до топ-4 АПЛ

Лестер потрапить до топ-4 АПЛ

Після прекрасного старту в чемпіонаті, а також впевненої перемоги над «Манчестер Сіті» (2:5), команда Брендона Роджерса може, не просто повторити результат минулого сезону, а і покращити його.

Автор — Ivan Dzhugla
4 октября 2020, 21:07
9
Лестер потрапить до топ-4 АПЛ

Після прекрасного старту в чемпіонаті, а також впевненої перемоги над «Манчестер Сіті» (2:5), команда Брендона Роджерса може, не просто повторити результат минулого сезону, а і покращити його. Після трьох турів поточного чемпіонату «Лестер» лідирує у турнірній таблиці, забивши найбільшу кількість голів (12). Звісно, про боротьбу за чемпіонство ніхто мови не веде, але потрапити в зону Ліги Чемпіонів за підсумками сезону «лисам» цілком до снаги і ось чому:

Постать головного тренера

Брендон Роджерс показує, що на даний момент він один з найкращих тренерів Туманного Альбіону. Боротьба з «Ліверпулем» за чемпіонство у 2014 році, а також п’яте місце з «Лестером» у минулому сезоні доводять професійну придатність Роджерса як тренера. Цей же сезон може стати ключовим для англійця. Якщо він доб’ється високого результату з «лисами» цього року, то може сподіватись на продовження тренерської кар’єри у сильнішому клубі.

А високих результатів він повинен добиватись. Він не перший рік очолює «Лестер», отже знає сильні і слабкі сторони своїх футболістів. Футболісти розуміють його вимоги і знають у який футбол хоче грати Роджерс. Він молодий, сучасний і гнучкий у тактичному плані тренер (може підлаштуватись під суперника, якщо цього буде вимагати ситуація). Роджерс повинен довести, що тогорічне не потрапляння у зону Ліги Чемпіонів – прикра випадковість пов’язана із карантином. Загалом же успіх у цьому сезоні повинен принести Роджерсу визнання, а також контракт у кращому клубі і він це прекрасно розуміє.

Трансферна кампанія

«Лестер» провів хорошу трансферну кампанію. Серед серйозних втрат тільки Бен Чілвелл, але йому знайшли хорошу заміну – Тімоті Кастань із «Аталанти». Це вже готовий гравець, який знає, як грати у схемі з трьома захисниками, яку практикує Роджерс. Один гол і три гольові передачі у перших трьох турах – яскраве цьому підтвердження. Поки бельгієць заміняє травмованого Рікардо Перейру на правому фланзі, але після повернення португальця Тімоті повинен компенсувати втрату Чілвелла на лівому фланзі оборони.

29 вересня «лиси» зробили, напевно найважливіший для себе трансфер цього короткого міжсезоння – купили Уеслі Фофана із «Сент-Етьєна» за 40 мільйонів євро. Перехід цілком логічний, адже «Лестеру» потрібні центральні захисники, але чи адекватно платити таку велику суму за 19-річного футболіста? Скоріше так, ніж ні. Француз ще не провів і повноцінного сезону на дорослому рівні (14 матчів і 1 гол), але його талант очевидний: „У нього мало досвіду, але коли ти бачиш як він грає, то здається, що він провів вже не один сезон. Він швидкий, агресивний, а також добре грає у повітрі”, – сказав головний тренер «лис» про молодого француза. Плюс молодий вік дає можливість прогресувати. При правильному використанні сильних сторін цього футболіста, через пару років його можна буде продавати за 50-60 мільйонів євро мінімум. Так 40 мільйонів може виглядати, як переплата, але «Лестер» перебив пропозицію «Вест Хема», який пропонував 33 мільйони, тому таку суму можна виправдати принаймні цим фактором.

Також із римської «Роми» був орендований Ченгіз Ундер, але це скоріше трансфер для збільшення глибини складу. „Для нас це блискучі підписання. Я сказав, що хочу якісних гравців і думаю, що три футболісти, яких ми підписали, є такими.”, – сказав Брендон Роджерс.

Основний склад

У порівнянні із попереднім сезоном «Лестеру» вдалось зберегти основний склад команди, окрім Бена Чілвелла. Були підписані нові угоди із ключовими футболістами – Варді і Меддісоном. У центрі захисту у них Чаглар Сьоюнджю, 32-річний Джоні Еванс, ветеран і капітан Уес Морган, а також новачок Фофана, що дозволяє сформувати хорошу лінію оборони.

У півзахисті «лиси» мають великий вибір якісних футболістів: Ндіді, Тілеманс, Меддісон, Барнс, Грей, Перес, Ундер і Менді дозволяють змінювати Роджерсу центральну лінію команди в залежності від суперника. Проблема є тільки у нападі, окрім Джеймі Варді в команді немає якісного нападника, невиразна гра Келечі Іхеаначо у минулому сезоні не дозволяє грати Брендону Роджерсу з двома нападниками на полі за необхідності, та і Варді уже 33 роки, тому необхідно починати шукати заміну для англійця.

Попри ненайкраще фінансове становище (Лестер взяв позики на 100 мільйонів фунтів, щоб побудувати новий тренувальний комплекс), функціонери змогли доукомплектувати команду і зберегти своїх лідерів. Тепер Роджерсу потрібно продовжувати розвивати своїх гравців, а це він робити вміє. Команда вже знає вимоги свого головного тренера і розуміє, що з ним вони можуть прогресувати і добиватись високих результатів.

Слабкість конкурентів

Головними конкурентами у боротьбі за Лігу Чемпіонів будуть: «Челсі», «Манчестер Юнайтед», «Арсенал», «Тоттенхем» і «Евертон» («Ліверпуль» та «Манчестер Сіті» і так займуть свої місця у топ-4). Отже, шість команд на дві позиції, але давайте по черзі. «Челсі» хоч і провів прекрасну трансферну кампанію, але вони купили шість нових гравців, котрі повинні грати в основному складі, тому Лемпарду потрібен час, щоб вбудувати нових футболістів у свою систему гри. Артета робить класну роботу в «Арсеналі», підтвердження цьому два виграні кубки, але все-таки іспанцю не вистачить якісних футболістів, щоб демонструвати якісну гру протягом усього сезону. Сульшер не тренер для топового клубу, він не гнучий у тактичному плані і у його команди виникають великі проблеми в іграх із середняками АПЛ (програш дома від Крістал Пелас і виграш завдяки пенальті на останній хвилині проти Брайтона, як підтвердження моїх слів). Моурінью уже не той класний тренер, яким він був десять років тому і йому буде складно боротись за високі місця у чемпіонаті. Португалець скоріше сконцентрується на кубкових змаганнях, щоб виграти хоть якийсь трофей для «шпор». «Евертон» виглядає поки найбільш стабільною командою із цього списку на початку сезону. Команда Анчелотті перемагає у всіх матчах цього сезону і показує класну гру, але чи вистарчить «ірисок» на весь сезон – складне питання.

Підсумовуючи вище написане можна сказати, що «Лестеру» потрібно користуватись не найкращою формою своїх конкурентів, а також демонструвати свої сильні сторони, щоб довести, що тогорічний результат це не випадковість.   

Джерела: Sky Sports. Transfermarkt.

Фото: Sky Sports, Leicester Mercury, talkSPORT.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Що не так із Барселоною?
15 августа 2020, 15:31
1
Все посты