Tribuna/Футбол/Блоги/Делегат Футболу/Що не так із Барселоною?

Що не так із Барселоною?

Чому позорні вильоти з Ліги Чемпіонів продовжуються?

Автор — Ivan Dzhugla
15 августа 2020, 15:31
1
Що не так із Барселоною?

Після вчорашнього зґвалтування ми ще раз переконались в тому, що Барселона вже не та команда, яку варто боятись. Це швидше команда для створення нових мемів і для насміхання над нею. Але чому так відбувається з року в рік?

Не у всьому винен Сетьєн

Програвши гонку за чемпіонство мадридському Реалу, тиск на Кіке Сетьєна посилювався і у випадку невдалого виступу в Лісабоні тиск тільки б збільшувався. Але сталося те, чого ніхто не очікував. Після такої капітуляції, шансів на те, що Сетьєн залишиться тренером майже нема, деякі ЗМІ вже говорять про звільнення наставника Барселони.

Але давайте більш комплексно дивитися на проблему, вчорашній програш Баварії, як і попередні гучні вильоти з ЛЧ, наслідок багаторічного занепаду, а не тренера. Чого можна очікувати від тренера, для якого це була тільки третя гра в Лізі Чемпіонів? Барселона стає більше політичним проєктом, аніж спортивним, де гравці більше когось обговорюють, ніж грають в футбол.

Головною ж проблемою Кіке, було те, що за час свого перебування на посаді головного тренера Барселони він так і не знайшов друзів серед лідерів роздягальні. Гравці просто не хочуть сприймати його тактичні зміни, вони хочуть повернення Вальверде, де були легкі тренування і ніхто особливо нічого не вимагав.

Хто ж замінить Сетьєна у разі звільнення?

На даний момент називаються дві основні кандидатури – Рональд Куман і Маурісіо Почеттіно. Хоча зараз голландець зайнятий роботою в збірній і планує з нею провести Євро-2020, але ж можна і поєднати роботу в збірній і клубі, хоча б на один сезон.

Якщо ж говорити про аргентинця, то він сам заявляв, що не прийде тренувати Барселону, бо є фанатом Еспаньйола. Але зараз говорять про те, що президент Барселони Бартомеу і Почеттіно – друзі, тому не варто думати, що це неможливе призначення.

Щось не так в команді

Дивлячись вчорашній матч можна сказати, що Бускетс вже не той, хто будує гру команди, а Суарес вже не в тій формі, в якій він був переходячи з Ліверпуля в Барселону. Обом футболістам вже за 30 і не тільки їм. Команда старіє і ті гравці, які колись будували гру команди і вигравали ЛЧ і чемпіонати вже не в силах цього робити. Вони починають більше шкодити команді ніж приносити користі. І в момент, коли потрібно омолоджувати команду каталонці міняють молодого Артура на старого П'яніча, який по суті грає на позиції такого ж старого Бускетса.

Барселона не вигравала Лігу Чемпіонів з сезону 14/15 і одна з причин – президент Бартомеу. Зараз каталонці переживають не найкращу фінансову ситуацію, що робить завдання підсилення в це трансферне вікно майже неможливим і вина тут лежить тільки на Бартомеу. Клуб цього літа повинен швидше сконцентруватись на продажі своїх старших гравців, а тоді вже думати про підсилення молодими. Також варто згадати про академію. Де ті вихованці Ла Масії? Так зараз появився Путч, Фаті і Аленья, але де нові Хаві, Іньєста, Мессі, Піке, Пуйоль? Чому молоді гравці не отримують шанс в основній команді?

Наскільки все погано (в цифрах)

· Це перший без трофейний сезон для Барселони з сезону 13/14;

· Перший матч в Лізі Чемпіонів, коли Барселона пропустила більше чотирьох голів;

· Це найшвидші чотири голи, які пропускала команда в плей-оф Ліги Чемпіонів в історії, до цього моменту рекорд належав Порту, який пропустив 4 м'ячі за 36 хвилин (також від Баварії);

· Останній раз Барселона пропускала 8 голів, ще у квітні 1946 року в матчі проти Севільї, тоді вони програли 8-0;

· Це найбільша поразка в історії іспанських команд в єврокубках, до цього моменту рекорд належав Валенсії, яка програла з рахунком 6-2 на Кубку Ярмарок в далекому вересні 1962 року.

Сподіваюсь вчорашній позор стане причиною для генерального прибирання в клубі і початку перебудови, яка вже назрівала роками в Каталонії.

Щоб дізнаватись більше цікавої інформації підписуйтесь на канал: Делегат Футболу

Джерело: ВВС Sport

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Що не так із Барселоною?
15 августа 2020, 15:31
1
Все посты