Tribuna/Футбол/Блоги/Делегат Футболу/Чого нам очікувати від трансферного вікна?

Чого нам очікувати від трансферного вікна?

Як буде виглядати літнє трансферне вікно 2020?

Автор — Ivan Dzhugla
24 мая 2020, 14:12
1
Чого нам очікувати від трансферного вікна?

Оскільки скоро літо – варто очікувати відкриття трансферного вікна. Коли воно відкриється, як воно буде виглядати і скільки тривати – питання відкрите. Давайте спробуємо в цьому розібратись.

Коли трансферне вікно може відкритися?

Невідомість дати відкриття майбутнього трансферного вікна є головною проблемою, тим більше, що європейські ліги завершать свої кампанії в різні терміни. Візьмемо, наприклад, Німеччину – клуби в Бундеслізі можуть мати торговельну перевагу, особливо в підборі гравців з власного внутрішнього ринку, за рахунок того, що вони завершать сезон швидше за інших. З цієї точки зору, мабуть, важливо, щоб усі керувалися одними і тими ж правилами, але в такому випадку трансферне вікно, яке за нормальних умов триває 12 – 13 тижнів може бути скорочене вдвічі.

Хто буде тратити гроші?

З точки зору клубів, які, можливо, прагнуть придбати і продати футболістів, все ще існує величезна кількість грошей, які не обліковуються по всій Європі, оскільки ліги ще не завершені, призові гроші за чемпіонати клуби ще не отримали, а гроші за прямі трансляції матчів заморожені. За приблизними підрахунками, футбольні клуби в Європі ще недоотримали 20 мільярдів євро. Незрозуміло, що буде з цими грошима, коли різні країни дотримуються різних стратегій відновлення сезону, але загалом, на даний момент, клуби можуть витрачати тільки ті кошти, які їм доступні. Єдиним джерелом доходу для клубів, який точно буде втраченим після відновлення сезону – будуть гроші з проведення матчів, тому, що ігри дограватимуться за закритими дверима.

У будь-якому випадку карантин дав час для клубів проаналізувати своїх гравців та тих кого вони хотіли придбати ще до початку пандемії. Проте, зараз футбольні клуби не мають можливості спостерігати за своїми потенційними придбаннями, тому будь-яка інформація про футболістів зараз на вагу золота.

Як буде виглядати ринок?

Більшість погоджується, що ми дізнаємося про стан трансферного ринку, коли відбудеться перша велика угода, буде інтригуючи побачити, хто першим з основних команд Європи оформить покупку і як буде оцінюватись ціна на гравця, а також його заробітня плата. Проте зрозуміло, що на початку трансферного вікна не буде великих покупок, всі будуть чекати, щоб побачити рівень теперішнього ринку.

Топові гравці цього трансферного вікна можуть коштувати лише 50 – 60% від того, що вони коштували минулого літа, а це означає, що нас очікує більше безкоштовних трансферів, оренд і обмінів гравців.

Одним з рішень в даній ситуації може бути призупинення фінансового «фейр-плей» (ФФП) на два роки, щоб власники змогли принести в клуби більше готівки, але як потім УЄФА і ФІФА будуть боротися з клубами після відновлення ФФП.

Чи зміниться тактика покупок цього трансферного вікна?

На літнє трансферне вікно клуби зазвичай заздалегідь встигають спланувати, або ж і виконати поставлені цілі. Зазвичай в лютому, березні клуби вже точно знають, які позиції на полі їм треба укріпити і які для цього їм потрібні гравці. Очевидно, що цього разу футболістів, яких запланували купити ще весною, може і не бути.

Взагалі, цього трансферного вікна ми можемо побачити ціни, які були три роки назад на трансферному ринку і не варто очікувати глобальної зміни на трансферному ринку. Останні роки ціни зростали на гравців в геометричній прогресії не для того, щоб в один день пандемія все поміняла і були введені максимальні суми трансферів, ітп.

Загальне відчуття полягає в тому, що ми побачимо менше трансферів цього літнього трансферного вікна, ніж зазвичай, з акцентом на утримання власних гравців, а не на покупку нових. Проте правда полягає в тому, що ми не будемо точно знати, як виглядатиме трансферне вікно, поки покупки врешті не почнуться.

Більше ви можете дізнатись на нашому телеграм каналі - Делегат Футболу

Джерело: Sky Sport

Другие посты блога

Що не так із Барселоною?
15 августа 2020, 15:31
1
Все посты