Tribuna/Футбол/Блоги/Делегат Футболу/Один з найвідоміших моментів в історії футболу

Один з найвідоміших моментів в історії футболу

Чому Зідан вдарив Матерацці?

Автор — VitalyVoloshyn
26 апреля 2020, 22:06
Один з найвідоміших моментів в історії футболу

Сьогодні нам хотілось би розказати про, напевно, один з найвідоміших моментів в історії футболу, а саме про фінал Чемпіонату Світу 2006, де Зінедін Зідан ударом головою положив Марко Матерацці на газон.

Вже 15 років тривають суперечки чи повинен був француз так реагувати на слова італійця, але факт залишається фактом - це був один з найлегендарніших моментів в історії великої гри.

Сама історія полягає в тому, що італійці планували спровокувати Зідана в матчі, знаючи непростий характер француза і що це його останній матч в кар’єрі. Було три претенденти: Гаттузо, де Россі і Матерацці, які повинні були спровокувати француза.

Гаттузо відразу відкинули, знаючи його характер і те як до нього ставляться судді.

Де Россі був ще молодий для такої важливої місії.

А ось Матерацці ідеально підходив для цього завдання.

Вони склали план за яким працював Марко і цей план, як ми вже знаємо - спрацював. Італійський футболіст цілий матч провокував француза і в компенсований час нерви Зідана не витримали.

Можна довго сперечатись чи правий був Зідан в даному епізоді, чи було це етично зі сторони Матерацці таке говорити, але кадр де Зідан спускається в підтрибунне приміщення проходячи повз кубок світу будуть пам’ятати ще довго.

Другие посты блога

Що не так із Барселоною?
15 августа 2020, 15:31
1
Все посты