Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Ігоря Дедишина/Муки творчості Олександра Денисова

Муки творчості Олександра Денисова

Не можу приховати свого задоволення, яке отримав від останнього випуску «Великого футболу». Особливу радість у мене викликав високохудожній сюжет, як завжди неперевершеного Володимира Крамара, про фінал багаторічної епопеї «Карпати» - Гудима» та його студійне обговорення імені медіа-метра вітчизняного футболу Олександра Денисова. Тож вирішив поділитися деякими враженнями і висновками. 1. Чесно кажучи, спочатку важко було споглядати за тими муками творчості, які демонстрував незмінний ведучий незмінного футбольного шоу. Неможливо було не помітити, що пану Денисову ...

Автор — Ігор Дедишин
14 марта 2018, 10:45
25
Муки творчості Олександра Денисова

Ігор Дедишин відкрив блог на Tribuna.com і розкритикував гендира «Футболів». Нещодавно колишній гендиректор «Карпат» повернувся у великий футбол. За словами президента «Руху» Григорія Козловського, Дедишин буде займатися футбольною школою вінниківського клубу.

Не можу приховати свого задоволення, яке отримав від останнього випуску «Великого футболу». Особливу радість у мене викликав високохудожній сюжет, як завжди неперевершеного Володимира Крамара, про фінал багаторічної епопеї «Карпати» – Гудима» та його студійне обговорення імені медіа-метра вітчизняного футболу Олександра Денисова. Тож вирішив поділитися деякими враженнями і висновками. 

1. Чесно кажучи, спочатку важко було споглядати за тими муками творчості, які демонстрував незмінний ведучий незмінного футбольного шоу. Неможливо було не помітити, що пану Денисову було так невимовно боляче і неприємно від самого факту, що Гудима повністю відмовився від всіх фінансових претензій до ФК «Карпати». Тим самим визнавши, що рішення, які були прийняті в далекому вже 2013 році партнерами Денисова по футбольній коаліції тодішньої, повністю продонецької, ФФУ, були, як мінімум, НЕЗАКОННИМИ (!). І відмова Гудими від претензій, і реакція Денисова – яскраве свідчення і підтвердження цьому.

Нагадаю, що сумнозвісний «підпільний футбольний синдикат» в Україні був свого часу організований так званим «человеком 5 должностей» Іреком Гатаулліним (негласний «смотрящий» усіх органів футбольного правосуддя тих часів) діяв під прикриттям колишнього заступника генерального директора ФК «Шахтар», першого віце-президента ФФУ часів президентства Конькова такого собі вже призабутого футбольного функціонера Анатолія Попова. А роль нашого «героя» Олександра Денисова полягала в тому, аби медійно обслуговувати тодішніх очільників Федерації, відбілювати й «відмазувати» їхні діяння. Тому панові Олександру саме таке вирішення суперечки між «Карпатами» і колишнім футболістом стало поперек горла (так би мовити, серпом по всім відомому місцю).

2. Помітно «покоробило» пана ведучого і те, в який спосіб було подано громадськості результат переговорів між Григорієм Козловським та Володимиром Гудимою. Звичайно, напевно сторонам й можна було провести переговори, скріпити мирову відповідним підписом і просто поінформувати про це громадськість або й не повідомляти взагалі. Проте, аби не викликати недомовок, різних трактувань, здогадок та перекручувань, свідомо було вирішено зробити цей процес публічним, в присутності телекамер.

І Григорій Козловський, і Володимир Гудима в унісон заявили, що жодних грошей чи інших матеріальних благ ніхто ні від кого не отримував, а результатом переговорів стала повна відмова від фінансових претензій з боку Гудими до ФК «Карпати». У підсумку, за результатами переговорів усі дотичні до цієї проблематики сторони залишились у виграші. Гудима, який зрозумівши помилковість свого протистояння з клубом, зробив крок до примирення з «Карпатами» і вболівальниками. ФК «Карпати» проявив твердість позиції і принциповість, отримавши моральну сатисфакцію.

Григорій Козловський, виступивши своєрідним парламентарем і відмінним комунікатором, продемонстрував свою лояльність до ФК «Карпати» і небайдужість до його подальшої долі. І лише недалекоглядні люди могли розгледіти в цій справді красивій історії ложку дьогтю. А Олександр Денисов й більше того мало не звинуватив Григорія Козловського в намаганні попіаритись на цьому складному питанні. Більше того, навіть зробив непереконливу спробу вбити клин у добрі стосунки між двома львівськими клубами і їх Президентами.

Козловський продемонстрував, що він справжній львів’янин, патріот міста і давній фанат «Карпат», а вже потім президент іншого клубу. І свою поведінку в цій історії він чітко окреслив на прес-конференції, де висловив величезну повагу президенту «Карпат» за все, що той зробив для Львова і його «Руху». Очевидно, у ведучого «Великого футболу» проблиски ідилії у львівському футболі і навколо «Карпат» викликали неприхований рвотний синдром, печію і психо-емоційний дискомфорт. Моя Вам порада, Олександре: єдиними ліками від цих болячок є щира любов до українського футболу і до всіх його складових, незаангажованість, рівновіддаленість і порядність. Задумайтесь над цим і Вам враз стане легше на душі і в серці. Ви швидко вирвитесь з полону власних ілюзій і примар. 

3. Та найбільше, мабуть, турбує і бентежить Олександра Анатолійовича те, що може бути  далі. А далі адепти синдикату і його «сліпі й німі» виконавці можуть понести серйозне персональне покарання за діяння свої. І найголовніше те, що доблесний пан Сашко, який з піною біля рота захищав усі ці злодіяння, може опинитися в незручній, я б сказав, дурнуватій, ситуації. І все, що було сказано ним і його колегами щодо стосунків «Карпат» і тодішньої Федерації, може виявитися пшиком. І з хорошим лицем та іміджем вийти із ситуації точно не вдасться. Передбачаю, що навіть доведеться вибачитись. А такий розвиток подій явно не до вподоби середовищу яскравих футбольних персон, яких він представляє і за будь-яких ситуацій вигороджує. 

Запитаєте, а де ж тут задоволення? А задоволення в мене викликала власне реакція і поведінка Денисова, яка іноді межувала з істерією. Бо це нагадувало кволі спроби продемонструвати хорошу міну при повному краху концепції і стратегії пана ведучого і «іже з ним» щодо подальшого обгаджування і дискредитації «Карпат» і львівського футболу. 

Цей футбольний чудо- і міфотворець, ікона донецького футбольно-медійного стилю навіть не приховує своєї ненависті і зневаги до всього, що пов‘язано з «Карпатами» і львівським футболом. 

Як видно, не дає спокою рафінованій і не дуже донецькій публіці той факт, що «Карпати» у Львові не тільки люблять і підтримують завжди, а й що об‘єднавши зусилля, готові будь-якої миті прийти на допомогу навіть у найскрутнішу хвилину. «Карпати» були, є і будуть, пане Олександре! Незважаючи на персоналії, місце в турнірній таблиці, спроби цькувань та дискредитацій. Цей клуб – жива і невмируща легенда Львова, де тисячі й тисячі сердець б‘ються в унісон. Цей клуб, упевнений, переживе усіх нас разом взятих: як прихильників, так і недоброзичливців. 

Розумію роздратування Олександра, що львів‘яни таки не однозначно сприйняли свого часу переїзд до столиці Галичини донецького «Шахтаря». Але для цього потрібно не ображатись, а постаратись вникнути й зрозуміти ментальність жителів Західної України і львів‘ян зокрема. Вони продемонстрували цілковиту лояльність, повагу і підтримку «Шахтареві» в матчах єврокубків. І будуть це робити завжди по відношенню до всіх без винятку вітчизняних клубів, що представляють Україну в євротурнірах. Бо є надзвичайними патріотами всього українського. Проте у серці в львів‘ян завжди буде один рідний, локальний, львівський (і) клуб (и). У когось це «Карпати», у когось «Рух» чи ФК «Львів». Підозрюю про великі плани щодо Львова, які мали свого часу і «Шахтар», і його незмінний медіа-партнер, але складно уявити той же «Шахтар» львівським клубом, а Олександра Денисова – ведучим «Великого футболу» з телестудії на Високому Замку...

І насамкінець, про надмірну і якусь навіть хворобливу увагу особисто пана Олександра впродовж двох поспіль останніх передач до моєї скромної персони. Як не дивно, усе це лише підвищує у мене рівень самооцінки і свідчить про одне: свого часу все-таки мабуть наступив на болюче місце цій мафіозно-корумпованій гідрі. Для якої Олександр Денисов і його «Великий футбол» завжди виступали свого роду захисним щитом і каральним мечем.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты