Tribuna/Футбол/Блоги/Data Science Football/Рейтинг клубів Ла Ліги

Рейтинг клубів Ла Ліги

Хто сильніший: Барселона чи Реал?

Блог — Data Science Football
21 декабря 2019, 19:38
2
Рейтинг клубів Ла Ліги

Останніми роками ми звикли до тотального домінування Барселони, Реала та Атлетіко в іспанській лізі. Сім сезонів поспіль ці клуби утворють першу трійку, і мало кому вдавалося хоча б наблизитись до неї. Сьогодні ми глянемо, наскільки гранди далеко від інших клубів на даний момент.

Як і завжди, для обрахунку рейтингу братимуться до уваги матчі внутрішніх змагань, у нашому випадку це Ла Ліга, Сегунда та Сегунда Б разом з Копою дель Рей та Суперкубком. Рейтинг обраховано станом на ранок 21 грудня.

- Давай вже рейтинг

На вершині рейтингу нічого незвичного - впевнене лідерство Барселони та Реал з Атлетіко в якості переслідувачів. Вальядолід Луніна -13-й, а Леганес Кравця - 20-й. Варто також звернути увагу на високе 17-е місце Кадіса з Сегунди, який впевнено очолює турнірну таблицю другого за рангом дивізіону.

- Що там Зозуля?

Клуб головного ньюсмейкера іспанського футболу останнього тижня знаходиться наприкінці третього десятку. Дуже низько знаходиться елітна "Мальорка" і дуже високо як для клубу з Сегунди Б розташовані її сусіди з Балеарес. І не дивуйтеся, якщо не знайшли Депортіво. Колись могутній галісійський клуб зараз замикає турнурну таблицю Сегунди, що вилилося в 41-е місце в рейтингу.

- А що там у Ла Лізі?

Барселона має відчутний відрив перед мадридськими клубами, від яких не так вже й далеко (особливо якщо дивитися на розриви між лідерами й рештою в АПЛ) розташувалися переслідувачі в складі Валенсії, Гетафе та Севільї. Яких у свою чергу підпирає баскський дует Атлетіка та Реал Сосьєдада.

Мальорка дуже сильно відстає від решти команд, і допомогти врятуватися їй може хіба що везіння (яке, до речі, поки на стороні клубу з Пальми).

- А графіки будуть?

Так, пора перейти до графіків, що показують зміну рейтингів команд з часом. Глянемо на клуби з Мадриду:

Наприкінці 2011 року Атлетіко очолив Дієго Сімеоне, і ви можете прекрасно бачити, наскільки ця подія є знаковою для матрасів. Хоча зазвичай вони все ж дещо поступалися вершковим. Реал же у свою чергу останнім часом почав дещо відходити від найбільшої за десятиліття кризи, в яку вляпався після продажу Роналду.

- Це все добре, але я прийшов сюди за Реалом і Барселоною

Не так швидко, спочатку глянемо на каталонські клуби:

І бачимо тотальну перевагу Барси над попугаями. Впринципі, ніхто й не сумнівався.

- Додумався поріняти гранда і середняка. Давай щось цікавіше

По моїй аватарці можна зрозуміти, що я симпатизую всім відомому баскському клубу. Подивимося, як у нього змінювався рейтинг на фоні основного суперника з Сан-Себастьяну:

Між басками спостерігалися гойдалки з почерговим лідерством клубів, які зараз вилилися у доволі щільну боротьбу. Найбільш знаковими подіями можна назвати ривок Сосьєдада часів Філіпа Монтані та стабільно високий рейтинг Атлетіка часів Ернесто Вальверде.

- Крутяк. Давай ще щось схоже

Заглянемо дещо на захід в іншу автономну область Іспанії. Галісійські Сельта та Депортіво розривали Прімеру та Європу на зламі тисячоліть, та зараз у нащадків кельтів справи так собі.

Хоча у Сельти все не так погано, як у клубу з Ла-Коруньї, про падіння якого вже згадувалося.

- Це все добре, але де Реал і Барса?

Будуть Реал з Барсою. Але спочатку глянемо на інший Реал, той що Бетіс. І на їх сусідів по місту.

Майже беззаперечне домінування Севільї, і лише зрідка огіркам вдавалося навязати боротьбу своєму заклятому ворогу.

- Реал! І Барса!

Ну добре, добре. Тримайте Реал і Барсу.

До 2018 року команди йшли майже нога в ногу, хіба що помічається невелика перевага Барселони. Але криза, в яку потрапили вершкові минулого сезону різко розділила клуби. Реал вже потрохи почав оговтуватися, але до каталонців йому ще далеко. Хоча Барселона теж переживає ненайкращі часи (звісно, якщо таке можна сказати по відношенню до третього клубу Європи).

На сьогодні це все. В наступному випуску глянемо на стан справ в Україні на кінець 2019 року та спробуємо змоделювати, як би виглядала таблиця УПЛ, якби у ній грала певна кількість клубів (від 8 до 18).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Рейтинг клубів Ла Ліги
21 декабря 2019, 19:38
2
Рейтинг клубів України
21 ноября 2019, 23:30
3
Рейтинг клубів Англії
15 ноября 2019, 15:42
Все посты