Tribuna/Биатлон/Блоги/Спортивне асорті/8 фактів про сучасних біатлоністів, які можуть вас здивувати

8 фактів про сучасних біатлоністів, які можуть вас здивувати

Братів Фуркадів насправді троє, а біатлоністи Бьо мають двох братів і сестру... Факти, які зацікавлять, а можливо, і здивують уболівальників.

19 марта 2014, 00:58
2

1. Сімон Фуркад, будучи юніором, показував фантастичні результати. Натомість його брат - Мартен - був одним із найменш перспективних біатлоністів тих сезонів, навіть хотів покинути цей вид спорту. Цікавим є і той факт, що обоє французів мають цікаві професії: вони - військовослужбовці.

Відео - youtube.com

2. Юлія Джима стала займатися біатлоном уже у підлітковому віці - 14 років. А до цього довгий час захоплювалася не спортом, а мистецтвом - малюванням. Українка не тільки створює малюнки чи картини, а й навіть розмальовує приклад на своїй гвинтівці.  

Фото - biathlon.com.ua

Фото - www.biathlon.com.ua

3. Біатлоніст Бьорн Феррі має цікаве та незвичне хоббі: швед займається лісовим господарством. Спортсмен говорить: "Хоббі? Підрахунок дерев, вимірювання висоти дерев, очистка невеликих дерев". Навіть свій останній виграш на етапі Кубку світу Феррі готовий вкласти у купівлю лісу.

Фото - Вконтакте

4. Олена Підгрушна - єдина (серед тих, хто виступає) біатлоністка із України, що ввійшла до так званого клубу "Зеро". Це - найпрестижніше досягнення для біатлоністів, адже до клубу потрапляють лише чемпіони світу чи олімпійські призери, які в особистих гонках зуміли закрити усі мішені. Підгрушній вдалося досягти цього у спринті на Чемпіонаті Світу в Нове-Место (2013 рік). Крім Олени, до "Зеро" також входить іще одна представниця України - Олена Зубрилова.

Відео - youtube.com

5. Білоруска Дар'я Домрачева не лише стала першою в історії триразовою олімпійською чемпіонкою та першою (і поки єдиною) жінкою-героєм у Білорусії. Вона також спробувала себе у якості режисера. Після Олімпіади у Ванкувері біатлоністка назнімала майже 500 (!) годин матеріалу. А уже через трохи вийшла картина Даші про біатлон, збірну та її перемоги - "Дарья Домрачева: Представляя Беларусь".

Фото - goals.by

6. Найкраща стрільба Ларса Бергера - біатлоніста, "дружба" якого з мішенями завжди викликає питання - 78 %. І це - цьогорічний показник. Тоді як його сестра  - Тура Бергер - найбільше за сезон "настрілювала" на 89,4 %. При такій стрільбі Бергер став олімпійським чемпіоном та трикратним чемпіоном світу.

"Офигенно интересная мысль! Биатлонисты(ки) после окончания карьеры могут работать снайперами, киллерами или обучать киллеров типа как Леон. Только Бергера никуда не возьмут ©".

7. Норвежська збірна стала відома не тільки завдяки своїм перемогам, а й любов'ю до бананів. Однак, не одні вони такі. Арнд Пайффер завжди перед кожною гонкою з'їдає банан, просто робить це не так колоритно, як, наприклад, Бьо-старший, і дає фотографувати себе лише із пивом. Справжній німець.

 

Фото - rusbiathlon.ru

8. "Rolling Stone" склав список 20-ти найкрасивіших спортсменів сучасності (вийшов рейтинг у 2013).  До нього потрапив і один біатлоніст. Ним став Мартен Фуркад. Француз посів 13 місце.

Фото - rollingstone.com

Другие посты блога

«Славутичу» слава!
27 марта 2014, 02:53
1
Металіст. Історія
24 февраля 2014, 20:17
3
Твітер. Золото. Біатлон
21 февраля 2014, 22:27
2
На удачу біатлоністкам
3 февраля 2014, 12:17
4
Календар-2014
8 января 2014, 17:07
7
Розгромлений «Грім»
14 декабря 2013, 01:43
6
Все посты