Tribuna/Футбол/Блоги/Football - my life!/Раз і назавжди, чому Буяльскому немає місця у збірній?

Раз і назавжди, чому Буяльскому немає місця у збірній?

Накипіло

Блог — Football - my life!
Автор — Danil0809
16 ноября 2020, 17:13
39
Раз і назавжди, чому Буяльскому немає місця у збірній?

Під кожною новиною із тегом "збірна України" я читаю сотні коментарів на тему Віталія та його місця у національній команді, хтось пише про конфлікт та навмисні травми, але я хочу раз і назавжди пояснити чому Буяльскому просто-напросто немає місця у збірній.

Як все починалось?

Перший виклик у національну збірну Віталій отримав одразу після ЕВРО-2016 та зміни головного тренера. Тоді ще Шевченко оголосив велетенський список в якому були пасажири типу М’якушка й інших, в список 23 на матч із Ісландією вдома (1-1) Буяльский потрапив і просидів увесь матч на заміні (ми тоді ще грали з Коваленко в ролі хибної 9). Все це було осінню 2016 року.

Далі Буяльский і збірна зустрілись аж в жовтні 2017 року, Віталій дебютував в офіційному матчі за збірну, провівши 2 хвилини проти збірної Косово, він замінив тоді Коноплянку. Наступний матч жовтневого циклу проти Хорватії, він просидів на лавці для запасних.

Нижче фото активності Віталія за 16-17 рік в національній збірній.

2018 рік був для Віталія куди вдалим ніж попередні, у товариських матчах із Саудівською Аравією та Японією в сумі на полі він провів 74 хвилини, не запам’ятавшись майже нічим. Наступні два товариські матчі Віталій пропустив через травму гомілкостопа. Восени 2018 року за три цикли матчів динамівець просидів три матчі ліги нації на лаві для запасних, з’явившись лише на 7 хвилин у товариському матчі із Туреччиною (0:0).

Минулий, тобто 2019 рік, став для Віталія найуспішнішим, з точки зору зіграних матчів за рік, 3 хвилини проти Португалії, 3 проти Люксембургу, 23 в товариському матчі проти Нігерії, та тайм проти Естонії, пропустив він лише збір у червні, через перелом ребра, на всі інші (8 поєдинків) – був у заявці головної команди країни. В сумі киянин награв знову 74 хвилини.

В 2020 році, Віталій ще жодного разу не викликався до лав національної збірної. Підсумуємо вище перераховану статистику. За період 2016-2020 років, Віталій Буяльский зіграв 155 хвилин у 8 матчах головної команди країни (19 хв. за гру), викликався ж гравець «Динамо» за ці чотири роки на 9 зборів, або ж 17 поєдинків, кому як зручно.

Чому Буяльский зараз не викликається в збірну? Він же так круто грає за клуб

Дійсно, за 2020 рік Віталій записав на свій актив 16 результативних дій (8+8), діючи на позиції АТАКУЮЧОГО (атакувального) ПІВЗАХИСНИКА. Чи є ця позиція у збірній? Ні!

Шевченко у збірній грає за іншою тактикою, де опорник і над ним 2 півзахисники (зазвичай), які беруть активну участь у побудові атак, та контролі м'яча в центрі поля, чи бачили ви хоч раз в матчі проти «Ювентуса» або «Ференцвароша», щоб Буяльский робив щось подібне? Для цього в «Динамо» є Сидорчук та Шапаренко (або Андрієвский із Шепелєвим). Тому Буяльскому просто немає місця у збірній, це гравець іншого плану, який звик діяти у вільних зонах, та створювати своїм рухом ці ж зони.

Навіщо викликати Буяльского? Щоб він вийшов на 3 хвилини в кінці матчу аби постояти в штрафній у матчі з Іспанією, або побігати 45 хвилин проти Польщі, що не дадуть ніякого аналізу і користі? Очевидно що, його місце в заявці краще зайняти молодому Булєці або ж Макаренку, який куди універсальніше за киянина Віталія.

Тренерський штаб діє логічніше, ніж ви, ті, хто під кожним постом на тему збірної кличе Віталія на допомогу, але що це дасть? Він знову поїде посидіти на лавці та побавитись на тренуваннях із друзями? Сумніваюся, що й сам Віталій прагне потрапити до головної команди країни, де йому аж ніяк не має місця.

Другие посты блога

Все посты