Tribuna/Баскетбол/Блоги/Декілька цікавих історій/Цікаві проспекти драфту. Вони здивують лігу чи розчарують?

Цікаві проспекти драфту. Вони здивують лігу чи розчарують?

Варто звернути увагу

19 ноября 2020, 14:51
1
Цікаві проспекти драфту. Вони здивують лігу чи розчарують?

Алексей Покушевскі, Патрік Уільямс і Ар Джей Хемптон

На мою думку, цих проспектів недооцінюють. У кожного є не мало слабких місць, але уже зараз помітно, що при правильному розвитку, новачки ліги зможуть закріпитися і показати гру хорошого рівня.

Ар Джей Хемптон

Йому 19 років. Грає на позиції розігруючого захисника. Вага 84 кілограми, зріст 196 сантиметрів. Минулий сезон провів не в коледжі, грав за Новозеландську команду. Зіграв лиш 15 матчів. Робив 3.9 підборів за гру, для розігруючого чудова статистика. Віддавав 2.4 асисти. Набирав 8.8 очок за гру.

Він добре грає з м'ячем, вміє на дриблінгу проходити захисників. Вдало користується кросоверами, швидко змінює напрямок тіла. У нього проблеми з кидком. Техніка виглядає хорошою, але точність підводить. Проблема з триочковими кидками(29.5 відсотків влучних кидків).

У Хемптона є все для того, щоб стати топовим захисником, але потрібно набрати кілька кілограм, щоб боротися з атлетами НБА. Фінішинг Ар Джея не вражає, заробляти фоли він також не вміє.

На мою думку, цього сезону він зможе проявити себе як непоганий шостий гравець. Робота над кидком теж дасть свої плоди, в НБА його навчать закидувати триочкові. Захисний потенціал Хемптона може принести багато користі. Дивлячись на його вік, у нього є час на помилки і на роботу над слабкими місцями.

Алексей Покушевскі

Йому 18 років. Його зріст 214 сантиметрів, вага 95 кілограм. Грає на позиції павер форварда. Він продукт грецького клубу "Олімпіакос".

Алексей наймолодший дебютант Євроліги в історії грецької команди, тоді йому було 17 років. У минулому сезоні Покушевскі пропустив 3 місяці через травму коліна, це дуже важливо адже його кар'єру в НБА можуть зруйнувати саме травми. Його порівнюють із Яннісом. Ситуація подібна до зірки "Бакс". Алексею потрібно почати працювати над власним тілом. Усе, що пройшов Адетокумбо, має взяти на замітку команда Покушевскі, бо він може стати наступним Яннісом.

Алексей в минулому сезоні грав в другому грецькому дивізіоні. Провів 11 матчів, по 23 хвилини в середньму, набирав 10.8 очок, 7.9 підбирань, 3.1 перехоплення та робив 1.8 блоків. Його відсоток влучних триочкових кидків складає 32.1.

Покушевскі має високий баскетбольний інтелект. Пасує на елітному рівні. Контроль м'яча теж вражає, із своїм ростом він не мав би так добре контролювати м'яч. Алексея уже назвали унікумом. Через своє худе тіло він не може домінувати у "фарбі". Зараз Покушевскі має зайнятися своїм атлетизмом: це його набільший недостаток. Він добре підбирає, але коли настає момент боротьби, то Алексей частіше програє.

У хорошій системі він зможе оборонятися на високому рівні вже зараз, завдяки інтелекту. Усі скаути відмучать те, що Алексей готовий до НБА, але його тіло – ні.

"У нього великий розмах крил і чудові баскетбольні інстинкти. Він чудовий з м’ячем у руках. Він може стріляти і передавати“, – тренер "Олімпіакосу" Георгіос Барцокас.

Патрік Уільямс

Йому 19 років. Зріст 203 сантиметри, вага 102 кілограми. Легкий форвард.

Уже на першому році коледжу ESPN вважали Патріка перспективним. Був гравцем із лави запасних. Отримав нагороду найкращого шостого гравця року(2020). Набирав очки на хорошому рівні, також добре підбирав. Проти "Західної Кароліни" набрав 18 очок і 4 підбори. За весь сезон вийшов на лінію в 9.2 очки за гру, чотири підбори та один блок.

Уільямс бере своїм атлетизмом і швидкістю. У Патріка є все для того, щоб оборонятися проти великих і малих. Може боротися у "фарбі", йому достатньо швидкості, щоб встигати за розігруючими. Але захищатися без м'яча не вміє, це потрібно покращувати.

За минулий рік навчився краще підбирати. Патрік агресивний і енергійний у захисті, на мою думку, він буде одним з найкращих новачків у блоках і відборах. Також уже може грати шостого номера на хорошому рівні. Патрік уже може багато у своєму віці, якщо з ним правильному працювати над захистом, він зможе стати топовим гравцем у цій ролі.

"Він чудовий спортсмен та атлет. У нього є можливість бути сильним підбираючим. Його атлетизм дозволяє йому вмить вистрибнути і отримати хороший пас", – тренер "Флориди Стейт" Леонард Хемілтон.

Другие посты блога

Все посты