Tribuna/Баскетбол/Блоги/Декілька цікавих історій/«Нью-Йорку» потрібен Обі Топпін! Новий Патрік Юінг?

«Нью-Йорку» потрібен Обі Топпін! Новий Патрік Юінг?

Нью-Йорку потрібне шоу!

14 ноября 2020, 12:30
4
«Нью-Йорку» потрібен Обі Топпін! Новий Патрік Юінг?

Дуже цікавий проспект драфту

Йому 22 роки, його зріст 203 сантиметри, вага 100 кілограм. Може зіграти цетрового в маленькій п'ятірці, але офіційно він павер форвард. За 31 гру в минулому сезоні Топпін набирав 20 очок, 2.2 асисти, 7.5 підбирань.

Обі Топпін завоював приз Нейсміта. Обі визнали найкращим гравцем року серед усіх студентів в 2020 році. А починав він з того, що мав рівно нуль пропозицій від університетів. Це один із найкращих проспектів на майбутньому драфті і просто ідеальний варіант для «Нью-Йорку».

Хто такий Обі Топпін?

Почнімо з того, що батько Обі дуже відомий стрітболіст із Нью-Йорку. Своє дитинство Топпін провів саме тут. Його батько - Обадія Топпін, мав прізвисько "Dunkers Delight", що найкраще описує його гру.

У 2012 році Обадія прямує у в'язницю, а Обі чекає один з найважчих періодів у житті.

У Топпіна були серйозні проблеми із попаданням у шкільнубаскетбольну команду. Обі не міг навіть дострибнути до кільця. Але все ж завдяки працьовитості та генам батька Обі показав себе в школі, де набирав в середньому по 20 очок.

Настав ще один важкий момент у житті Обі. Оскільки пропозицій від відомих та більш-менш знаменитих університетів не було, Топпін готувався грати за коледж, про який не було ніякої інформації. Але на його кар'єру вплинув хороший друг батька. Після появи Віка Монароса в баскетбольному житті Обі все пішло вгору.

«Дейтон» вразив Обі. Також вражало і те, що на Обі були особливі плани в тренерів. До речі, Топпін вміє грати обома руками. Коли у нього було зламане праве зап'ястя, а Обі хотів грати в баскетбол, він просто взяв м'яч у ліву руку і пішов на паркет.

В Обі була своя система тренувань. Його виснажували заняттями в залі, протеїновими коктейлями. Він займався на корті до другої години ночі. Також стиль гри «Дейтона» був повністю перебудований під НБА. Тренери університету готували Топпіна до найсильнішої ліги планети.

«Я б нічого не добився без них, вони допомагали мені кожен божий день», - розповідає Обі про гравців і тренерів команди.

Топпін неймовірно щира людина. На корті він передає свою радість, свої емоції від кожного данку. Обі - це лідер, який підтримає і власним прикладом покаже, як потрібно проявляти себе в грі. Саме такий гравець потрібен «Нікс».

Я вважаю, що Топпін зможе повести за собою команду, якій так бракує франчайза. Чомусь, я бачу в цьому проспекті Патріка Юінга. Звісно ж, Патрік йшов на драфт зовсім з іншою історією. Юінга одразу бачили як головну зірку без всяких сумнівів. Але спробуйте порівняти цих баскетболістів візуально, за манерою їхньої гри на паркеті.

«Нікс» повинні забрати Топпіна

Основним гравцем на позиції важкого форварда є Джуліус Рендл. Минулого сезону він був головною опцією у скорінгу команди, 19.5 очок в середньому за гру цьому підтвердження. Також є Бобі Портіс, який набирає 10 очок та 5 підбирань за гру.

Обоє гравців давно вже показали максимум своїх вмінь. Потрібно розуміти, що Рендел зовсім не тягне на роль франчайза. Топпін молодший за Рендла всього на три роки. Але зі своїми вміннями та харизмою, він виглядає набагато перспективнішим. Манера гри Обі, а саме його данки, будуть привертати увагу фанатів, інколи, більше ніж сам матч.

«Я знаю, що багато людей говорять про нього, але перестаньте - він ще лише щеня, коли мова заходить про баскетбол. Він не досяг навіть половини свого потенціалу »,- говорить тренер Обі.Звісно ж, у «Нікс» є проблема з розігруючими захисниками. Великі надії були на Деніса Сміта-молодшого, але він серйозно розчарував, тому має прямувати на обмін, разом із Ренделом і Булоком. Потрібно дати проявити себе Пейтону та довірити роль шостого Френку Нтілікіна. За 27 хвилин на паркеті Пейтон віддає 7.2 асисти, робить 1.6 перехоплень. Його відсоток триочкових влучань лякає, саме тому набирати очки має саме Ар Джей Барретт, у якого прогнозовано має вирости відсоток влучних кидків адже молодий талант старанно покращує його на тренуваннях.

Також є Робінсон, а це неймовірна машина під кільцем. У нього 7 підбирань, та 1 блок в середньому, за 23 хвилини на паркеті. На мою думку, «Нікс» потрібно вище підніматися на драфті. Адже прогнозується, що Топпін може піти п'ятим піком у «Клівленд». А там він зовсім не потрібен. У них є Кевін Лав і Драмонд, а також Томпсон. Куди там ще один великий?

Тайріс Халібьортон, розігруючий, який потрібен «Нікс»?

Він віддає 6.5 асисти та набирає 15.2 очки. Статистика за сезон 19/20, а саме за 22 гри проведених у ньому. По оцінкам аналітиків він має бути в топ 10 драфту. Він високий( 196 см) і вміло користується цим. Вміє віддавати важкі паси. Звісно ж, йому легко оборонятися проти невисоких розігруючих.

Він хороший плеймейкер. На мою думку, це ідеальний гравець для системної команди. Йому важко оборонятися проти не розігруючих. Він занадто легкий для гри з важкими(79 кілограм). Якщо враховувати прямо тут і зараз, то він виглядає нічим не кращим за Пейтона чи того ж Барретта. Ар Джей теж може бути плеймейкером. Від нього цього і чекають в майбутньому. Він має стати чимось на подобі Деріка Роуза, кращих його років. Порівняння тільки на рахунок стилю гри, не якості чи перспектив.

«Нью-Йорку» прямо зараз потрібне шоу, що поверне любов фанів до команди. Топпін може дати не тільки це шоу, але й перше, за останні роки потрапляння до постсезону.

Другие посты блога

Все посты