Tribuna/Баскетбол/Блоги/Декілька цікавих історій/Фантастичне Лінсеніті! Чому Джеремі Лін все ж повинен грати в НБА

Фантастичне Лінсеніті! Чому Джеремі Лін все ж повинен грати в НБА

Нам потрібен Лін!

11 ноября 2020, 13:02
1
Фантастичне Лінсеніті! Чому Джеремі Лін все ж повинен грати в НБА

Двотижнева казка

4 лютого 2012 року почався один з найцікавіших періодів в житті Джеремі Ліна. Розігруючий, який раніше і не наближався до статусу найкращого гравця матчу, баскетболіст із статистикою 3 очки за гру і 1.5 асиста, за минулу команду. Джеремі Лін набирає 25 очок, 5 підборів і 7 передач. Таке може статися з кожним. Один найкращий матч, про який можна розповідати усім нащадкам. Одна гра, у якій ти був королем. Думаю, таке було не тільки в мене. Але Лін перетворив цю гру в подальші ігри. Саме про цей фантастичний період буде далі в статті.

Баскетболіст із Ліги плюща

Джеремі народився в Лос-Анджелесі, виріс в Пало-Альто. Його батьки з Тайваня. Батько переїхав ще в 1977 році, уже в США познайомився і з майбутньою дружиною. Через своє азійське походження Лін завжди буде улюбленцем фанатів НБА.

Джеремі закінчив дуже престижний Гарвард. Рідко хто, з так званої Ліги плюща, потрапляє в НБА. Останнім був Кріс Дадлі, з Єлю, ще в 2003 році.

На Драфті 2010 року нашого героя не обрали. Але в літній лізі НБА йому дали можливість зіграти. «Меверікс» заявили Ліна. За п'ять ігор зміг непогано себе зарекомендувати. Набирав 9.8 очок, віддавав майже 2 асисти, із відсотком точних кидків 54,5.

Проявити себе в НБА зможе у формі рідного «Голден Стейт». Розігруючого дуже любили фанати. Адже саме в області заливу Сан-Франциско проживає найбільше американців азійського походження. Для них Лін був прикладом, вони захоплювалися і завжди підтримували свого. Навіть на виїздах у Джеремі завжди були свої фани.

На жаль, у основнній команді «воїнів» закріпитися не вдалось. Джеремі Лін провів 29 ігор із статистикою в 2,6 очка за 10 хвилин на паркеті. Також Лін спробував себе в «Рокетс», звідки був відрахований, бо не вражав своєю грою. Звісно ж, у «ракет» були кращі варіанти на позицію Ліна.

Зірка Нью-Йорку

«Нікс» підписала Ліна 27 грудня 2011 року. Джеремі не вражав своєю грою і в Нью-Йорку. У планах керівництва було відрахувати Джеремі до 10 лютого. Але тренер команди чомусь повір у розігруючого, і дав йому більше часу на паркеті.

Наступає матч проти «Нетс», який закінчиться з рахунком 99- 92. «Нікс» переможуть, а Лін зробить щось неймовірне. Як я писав вище, цією грою все не завершилося. Почалася двотижнева казка.

У матчі проти «Юти Джаз» Джеремі Лін набирає 28 очок 8 передач і 2 перехоплення. Що за неймовірний прогрес? Його кидок все ще виглядає ніби не підготовленний. Він не дуже впевнено грає в захисті. Як він показує такий класний баскетбол?

Далі його чекав Джон Волл у хорошій формі. Ліна це не зупинило. Він знову розриває. Джеремі зробив дабл-дабл проти захисника топ рівня. Набрав 23 очки і віддав 10 передач. Просто фантастика!

10 лютого він зміг вразити самого Кобі Брайанта. Якщо перед грою зірка «Лейкерс» навіть не спраймала серйозно Ліна. То після гри, Кобі назвав матч проведений Джеремі феноменальним. Адже Лін набрав 38 очок - на 4 більше, ніж сам Брайант.

Наступні три гри «Нікс» Лін продовжував бути лідером. Набирав не менше 20 очок, у матчі з «Кінгз» віддав рекордних для себе 13 передач. На жаль, цій прекрасній переможній серії настав кінец. 17 лютого «Нікс» програли «Хорнетс». Хоча Лін і набрав 26 очок, але це не допомогло. Після Лінсеніті(Lin+insanity), продажі з атрибутикою Джеремі піднялися на 3000 відсотків, чудовий бонус.

Повернення додому

Продовж жовтня з'являлась інформація про те, що команди НБА зацікавленні Джеремі Ліном. Переважно його ім'я пов'язували із «Голден Стейт» та «Брукліном».

Наразі він виступає в китайській команді «Бейцзин Дакс».

У ростері «Нетс» на позиції розігруючого захисника основним буде Ірвінг, підміняти якого можуть або Дінвіді, або ЛаВерт. У стані «воїнів» такої хорошої заміни Каррі намає. Я вважаю, що Вігінс не володіє потрібними якостями для гри в команді Керра. А він виглядає найбільш можливою заміною Каррі на паркеті.

На мою думку, саме Лін може допомогти «Голден Стейт». Лін повернеться в НБА дуже мотивованим. Він хоче спробувати перебороти свої травми і невдачі. Це ми можемо зрозуміти із його слів.

«Мова про те, щоб впоратися з усіма моїми минулими травмами і страхами, замість того, щоб бути назавжди скаліченим ними.»

Для «Голден Стейт», які хочуть знову поборотися за чемпіонство, досвідчений і мотивований Лін не завадить. Ще на початку кар'єри у нього не вдалось закріпитися і проявити себе в рідній команді. Чомусь, мені хочеться вірити, що Джеремі зможе показати себе в НБА. Гравець з такою красивою історією як «Лінсеніті», повинен завершувати кар'єру на найкращих паркетах світу.

Другие посты блога

Все посты