Tribuna/Прочие/Блоги/Creative Sport Shots/Регіони починають супер-естафету «Урбан парки у кожне місто України» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ!)

Регіони починають супер-естафету «Урбан парки у кожне місто України» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ!)

Після відкриття спортивного урбан - парку на ВДНГ у Києві, було анонсовано будівництво 5-6 нових парків у 2022 році, а на 2023 таки парки мали з’явитися у кожноому областному центрі. Але схоже любителів спорту серед влади, бізнесу та партнерів виявилося...

Блог — Creative Sport Shots
Автор — CreativeSportShots
17 ноября 2021, 11:23
Регіони починають супер-естафету «Урбан парки у кожне місто України» (ОНОВЛЮЄТЬСЯ!)

Після відкриття спортивного урбан - парку на ВДНГ у Києві, було анонсовано будівництво 5-6 нових парків у 2022 році, а на 2023 таки парки мали з'явитися у кожному областному центрі. Але схоже любителів спорту серед влади, бізнесу та партнерів виявилося набагато більше - і плани змінилися на більш масовіші, та більш скоріші темпи будівництва таких локацій по усій Україні!

Житомирський Урбан-парк

У житомирському гідропарку з’явиться урбан-парк. Зону для занять вуличним спортом облаштують на місці старих атракціонів. Активну зону будуть робити подібною до київського урбан-парку.

«Зараз є державна програма «Будівництво урбан-парків», це ініціатива президента України. Цю програму закладають на наступний рік на декілька обласних міст України. Ми подали заявку та отримали згоду на впровадження цього проєкту в Житомирі. У нас немає можливості зрізати дерева, але є старі атракціони, які все одно потрібно демонтувати, і ось на їх місці розмістимо. Урбан-парк – це активно спортивні майданчики», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Одеський Урбан-парк

У рамках програми Офісу президента в Одесі між Трасою здоров'я та вулицею Чорноморською планується облаштування урбан-парку.

28 жовтня на ОДА відбулася селекторна нарада з Офісом президента, де озвучили наміри облаштувати на узбережжі Одеси урбан-парк.

Мелітопольський Урбан-парк

Під урбан-парк у Мелітополі віддадуть дві ділянки у зеленій зоні. Урбан-парки, один із яких розташовуватиметься у Мелітополі, спроектують за кошти обласного бюджету. А розташується новий спортивний об'єкт на території міського парку у центрі міста.

Про плани створення у трьох містах регіону - Бердянську, Запоріжжі та Мелітополі - урбан-парків за прикладом столичного стало відомо наприкінці жовтня. Цю новину озвучив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Запорізький Урбан-парк

29 жовтня під час сесії Запорізької міської ради депутати затвердили землевпорядну документацію на створення нового інфраструктурного проєкту — урбан-парку на території парку Трудової слави.

Облаштують його в центрі міста, на території парку Трудової слави на майданчиках загальною площею 3 гектари.

Такий урбан-парк — це перший міський проєкт, що реалізується за програмою “Велике будівництво”. Його попередня вартість — 100 мільйонів гривень. Після передання землевпорядної документації комунальному підприємству “Зеленбуд” розпочнеться створення проєктно-кошторисної документації.

Бердянський Урбан Парк

Міський голова Валерій Баранов повідомив, що голова Запорізької ОДА Олександр Старух попросив бердянських чиновників підготувати п'ять варіантів ділянок для розміщення урбан-парку у нашому місті. Найоптимальнішою поки що вважається територія біля ресторану "Камелот" на Мелітопольському шосе. За словами мера, вона відповідає всім критеріям: має площу 2 га, може розмістити і урбан-парк, і льодову арену, і спортивний комплекс, які також планується збудувати в рамках президентської програми.

Харківські Урбан-парки

Харків влітку відкрив четвертий урбан парк, і планує удосконалювати існуючи та будувати нові спорт-локації вуличних культур. Відкриття нового (четвертого) урбан-парку відбулось 12 липня на вул. Героїв праці, 60

Цей урбан-парк став четвертим у Харкові. Подібні локації вже функціонують у Холодногірському сквері, Молодіжному парку та на бул. Юр'єва.

Луцькі Урбан-парки

у Луцьку восени 2021 з’явився урбан-парк «Молодіжний» — спортивно-ігрова локація, де відпочити та зарядитись енергією і позитивом можуть діти і дорослі.

Про це повідомили у міській раді.

Парк поділений на три зони — для найменших дітлахів, зону стріт-воркауту та скейт-парк. Також є локація для діток з інвалідністю.

У 2022 році у Луцьку планують збудувати ще один урбан-парк. Про це під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Очільник міста зазначив, що новий урбан-парк збудують у сквері біля Собору Всіх Святих Землі Волинської на проспекті Соборності. На ці потреби закладено 3 мільйони гривень у бюджеті на 2022 рік.

Київські Урбан парки

Ми вже повідомляли, що в Києві на ВДНГ відкрили урбан парк. Приємно, що будівництво та модернізація таких локацій не зупиняється. Окрім анонсованих 2-х басейнів із вишками на 2022 рік, тут вже побудували нові станції для занять спорту.

У Києві продовжуються роботи з розширення першого українського парку вуличних культур на ВДНГ. Тепер там з'явилися столи для настільного тенісу.

Львівські Урбан парки (NEW!)

18 жовтня стало відомо, що У Львові збудують перший сучасний урбан-парк. Він має бути за розміром як три футбольних поля! Нова спортивна локація з’явиться в районі Погулянки на вул. Вахнянина, 29. Облаштовувати парк розпочнуть наступного року. Наразі з обласного бюджету виділили кошти для виготовлення проєктно-кошторисної документації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління молоді та спорту ЛОДА Роман Хім’як.

Маріупольські Урбан парки (NEW!)

26 листопада 2021 року стало відомо, що у Маріуполі хочуть збудувати урбан-парк з видом на море.

Таке рішення ухвалили депутати на 12 сесії міської ради. Місцеві народні обранці дозволили розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на проспекті Нахімова (Приморський район Маріуполя) КУ «Міський комплекс «Азовець» на площі 3,2 га, де і має з'явитися урбан-парк.

Будівництво, за словами голови постійної комісії з питань ЖКГ та енергозбереження Андрія Федая, проходитиме за безпосередньої участі президента України Володимира Зеленського.

Дніпровські Урбан-парки

29 листопада 2021р. стало відомо, що вже у жовтні Дніпропетровська ОДА оголосила тендери на проектування урбан–парків у Дніпрі та Кривому Розі. В обласному центрі він з'явиться на території парку імені Богдана Хмельницького, а у Кривому Розі – у парку «Ювілейний». Обидва тендери виграв ФОП «Матвєєв Андрій Валерійович».

У дніпровському урбан-парку облаштують майданчик для вуличного баскетболу, скейт-парк, місця для заняття паркуром та воркаутом, локацію для футболу «3 на 3», ускладнену велосипедну доріжку, простір для гри в пінг-понг, зону графіті та інше. Урбан-парк планується зробити безбар'єрним.

Криворізькі Урбан Парки

29 листопада 2021р. у регіональних ЗМІ повідомили, що Криворізький урбан–парк хочуть зробити схожим із Дніпровським – із майданчиком для вуличного баскетболу, скейт–парком, локаціями для паркуру, воркауту, пінг–понгу, футболу та футболу у форматі «3 на 3». Урбан-парк у Кривому Розі також буде пристосований для людей з інвалідністю. Проекти парків мають бути розроблені до 28 лютого 2022 року.

У системі держзакупівель Prozorro з'явився тендер на облаштування у Кривому Розі нового спортивного простору – урбан-парку. На нього виділили 87 мільйонів 386 тисяч 715 гривень та 60 копійок з обласного бюджету. Підрядника визначать на аукціоні 20 грудня 2021 року.

Херсонські Урбан-Парки

4 грудня 2021 року стало відомо, що: «Урбан-парку» у парку «Херсонська фортеця» БУТИ, депутати проголосували виділити землю під президентський проект. І у нас з'явиться чудовий вуличний спорткомплекс та довгоочікуваний скейт-парк", - поділився радісною звісткою депутат Дмитро Піддубний .

У жовтні 2021 року заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко під час візиту на Херсонщину пообіцяв, що за програмою "Велике будівництво" у Херсоні збудують сучасний "Урбан-парк". Це комплекс, що об'єднує майданчики для вуличних видів спорту: баскетбольний та футбольний, скейт-парк, зону для паркуру, спортивний майданчик

Полтавські урбан-парки

16 грудня 2021р. Полтавський міськвиконком дав доручення парку "Перемога" укласти договір з Департаментом будівництва, містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації на залучення його до ремонту парку.

В опублікованому на сайті міської ради рішенні вказано, що ініціатором став Департамент будівництва. Чиновники запропонували створити на території "Перемоги" урбан-парк у межах проспекту Первомайського та вулиць Південної, Нижньомилинської та Садової.

Після того укладення договору між парком "Перемога" та Департаментом будівництва, буде виготовлено проектно-кошторисну документацію. Влітку 2021 року міськрада взяла 420 мільйонів гривень кредиту в "Укргазбанку". 120 мільйонів із цієї суми збиралися витратити на ремонт парку "Перемога". Інші кошти мали виділити область і держава.

Ужгородські урбан парки

70 млн з держбюджету. Біля озера "Кірпічка" в Ужгороді хочуть побудувати урбан-парк.

Місце для будівництва урбан-парку мають затвердити сьогодні, 3 лютого на сесії Ужгородської міськради. Це питання є в порядку денному. Заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк каже: розглядають територію в парку Перемога біля озера "Кірпічка".

Гроші на це, за його словами, вже передбачили з державного бюджету.

Сумські урбан парки

1 лютого 2022 року стало відо, що: Департамент капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації оголосив два тендери на реконструкцію об'єктів у міському парку ім. Кожедуба загальною вартістю майже 80 мільйонів гривень. Про це повідомили на сторінці управління архітектури та містобудування у Facebook.

Перший тендер - на 32 мільйони гривень - передбачає реконструкцію елементів благоустрою та малих архітектурних форм з влаштуванням Урбан-парку.

У тендерній документації передбачається облаштування тротуарів і іншого дорожнього покриття, посів газонів, встановлення урн та лавочок, МАФів. Також передбачається облаштування майданчиків для паркуру, воркауту, тенісу, йоги, будівництво памп-треку. У тендерній документації також - облаштування громадського туалету і становлення зовнішнього освітлення.

NEW !!! У 2022 році в 30 містах України збудують сучасні урбан-парки

11 лютого 2022р стало відомо, що: У 2022 році у 30 містах України в межах президентської програми "Велике будівництво" планують розпочати будівництво 30 сучасних урбан-парків

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові.

ВГоловна мета проєкту – створити у місті здоровий простір, де здоровий спосіб життя стане поширеним та модним серед дітей і молоді, сімейного відпочинку.

Як відомо, на території урбан-парків планується розмістити бетонний скейт-парк, памп-трек, майданчики для стріт-денсу, стріт-футболу, стріт-болу. Крім того, облаштують зони для стріт-воркауту, паркуру та йоги. А для малюків збудують дитячий урбан-парк.

"Саме такі урбан-парки, ми сподіваємося, наприкінці літа – на початку осені відкриватимуть у містах", – сказав Тимошенко. (на відео знизу - пряма мова - прим ред СSS):

Зазначається, що цьогоріч триватиме розвиток Київського урбан-парку на території ВДНГ. Там, зокрема, планують відкрити новий басейн.

Загалом на 2022 рік планується побудувати та відновити 100 ДЮСШ, 25 спортивних інтернатів, 21 льодових арен і 30 урбан-парків.

Матеріал доповнюється..

Наш колаж:

Другие посты блога

Все посты